kurde dobrze ,że sie nie pobiłyscie
obydwie macie racje,ale co prawda to prawda skoro ob reklamuje tampony na noc to napewno są przetestowane i bezpieczne,także nie ma sie co kłócić,ja uzywam tamponow od ponad roku,w nocy i w dzień i jest mi z tym dobrze
Raczej nei było to wyrazem uniesienia, chociaż nie ukrywam że byłam poddenerwowana
Jak uraziłam, przepraszam.
kleopatra2 napisał/a:
kurde dobrze ,że sie nie pobiłyscie
obydwie macie racje,ale co prawda to prawda skoro ob reklamuje tampony na noc to na pewno są przetestowane i bezpieczne,także nie ma sie co kłócić,ja uzywam tamponow od ponad roku,w nocy i w dzień i jest mi z tym dobrze
Tampony na noc od zwykłych tamponów różnią się tym, że mają większą chłonność (tak samo jak w przypadku podpasek). Ale zarówno zwykłe, jak i te na noc nie są poddawane procesowi sterylizacji co pozwala bakterii wywołującej TSS rozwijać się (z resztą z podpaskami jest tak samo).
[tak dla wyjaśnienia]
_________________ And everywhere we go
The sun will always shine...
Tampony na noc od zwykłych tamponów różnią się tym, że mają większą chłonność (tak samo jak w przypadku podpasek). Ale zarówno zwykłe, jak i te na noc nie są poddawane procesowi sterylizacji co pozwala bakterii wywołującej TSS rozwijać się (z resztą z podpaskami jest tak samo).
wiem o tym,ale skoro są dozwolone do użytku to najwyraźniej nie trzeba sie martwić na zapas
ja wole tampony bo po co sie taplac w krwi ktora sie zbiera na podpasce..?
tampon gdzy "napecznieje" zostaje wymieniony i galacia a podpaska to sprawa nieprzyjemna..:/ przynajmniej jak dla mnie..;)
a z reszta tampo jest bardziej praktyczny..;)
pozdro 4 all :*
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum