Wysłany: 30-05-2007, 14:29 podobieństwo czy przeciwieństwo???
ostatnio często sie zastanawiam nad związkiem i podobieństwem partnerów...mówią ze przeciwności sie przyciągaja...ale naprzykład ja z moim chłopakiem mamy mnóstwo wspólnego, niewiele sie różnimy...
jak to jest...przeciwieństwa czy podobieństwa...co jest lepsze???
przeciwieństwa czy podobieństwa...co jest lepsze???
miłość to nie matematyka nie ma na to reguły.
Dokładnie I3ziko
_________________ Zostaw to, nie szukaj problemów we wszystkim
Znajdź szczęście i daj je swym bliskim
Zostaw to, mija cenny czas, za kilka lat
Znów w tym samym miejscu powiesz - miałem zły start
No reguly nie ma.
Ale w dlugim zwiazku i powaznym jednak coraz bardziej licza sie podobienstwa.. a te przeciwienstwa co przyciagnely zaczynaja coraz bardziej przeszkadzac...
Poza tym.. czasami nam sie wydaje, ze jestemy tacy rozni z partnerem.. a przy coraz blizszym poznaniu okazuje sie jak bardzo jestesmy podobni..
Sama nie wiem. Czasami wydaje mi się, że gdybyśmy byli do siebie bardziej podobni [ja i M.] to lepiej byśmy się dogadywali, ale wtedy bardziej byśmy się kłócili, więc nie wiem.
Imię: Wooof
Wiek: 20 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 2019 Skąd: z okolicy
Wysłany: 30-05-2007, 16:35
looooo, ja z moja dziewczyna sie roznimy i to pod wieloma wzgledami, ale bardzo duzo osob mowi ze jestesmy zewnetrznie bardzo do siebie podobni, wrecz wiele osob myslalo ze jestesmy rodzenstwem
_________________ Witam w rzeczywistości...
KOCHAM OLEŃKE :-*
Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
Lepszy związek, jeżeli przeciwności jest jak najmniej. Przeważnie trwalsze są te związki gdzie podobieństw jest więcej, ale jak powiedział I3ziko miłość to nie matematyka nie ma na to reguły czyli różne są związki.
Wbrew przysłowiu, moim zdaniem bardziej podobieństwa niż przeciwieństwa się przyciągają. Przynajmniej tak jest ze mną. Lubię mieć wspólne zainteresowania/hobby z druga osobą, coś wspólnego, naszego, co nas połączy.
_________________ Życie to 10% tego, co nam się przydarza i 90% tego, jak na to reagujemy. Nasze podejście jest wszystkim. Nie ma innego wyjścia. Koniecznie musisz się dobrze bawić.
Nie chciałbym żeby mnie i moją dziewczyną łączyło niemal wszystko, ale jeszcze gorsza byłaby całkowita różnica charakterów i poglądów, myślę, że to trzeba po prostu wypośrodkować.
_________________ Może też rozsądnej panny szukać warto...
Kumple mówią, znajdź niunię z wielką klasą,
Ja mówię znajdę, ale taką z czymś pod czaszką.
A mi sie wydaje, że lepiej jak są przeciwieństwa owszem nie tak wielkie jak odległość między Warsaw a Los Angeles. Lepiej jak są dwa różne temperamenty jedna osoba pobudzi do życia druga przyciszy i uspokoji. Jedna zasada w związku o takiej sposobności trzeba umiec dojść do kompromisu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum