Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Darn
10-03-2008, 11:37
Paktofonika, Kaliber44, Pokahontaz itp.
Autor Wiadomość
Gruvby 
+++

Imię: Paweł
Wysłany: 22-09-2004, 17:06   

? Czyli w tym samym czasie mniej więcej co liroy... chciałem przez to powiedzieć...

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 22-09-2004, 18:55   

a ten co spiewa z Gutkiem z Indios bravos to kto ?

Gruvby 
+++

Wysłany: 22-09-2004, 19:01   

Nie wiem... Ale fajny kawałek :P

kleksu 
Obserwator

Wysłany: 22-09-2004, 19:05   

Gruvby napisał/a:
Oj skąd ja to mogę wiedzieć.... czy z balkonu czy z okna...

kurde dziwne bo ja słyszałem, że z wieżowca :/

Gość pamiętaj obserwuję Cię ;)

Gruvby 
+++

Wysłany: 22-09-2004, 19:10   

Z 9 piętra swojego bloku :P

Harup 
*

Wysłany: 22-09-2004, 22:00   

Lub 8 ale nie wnikajmy w szczegoły :)

Charming 
Administrator

Imię: Kasia
Wysłany: 23-09-2004, 07:40   

26 grudnia 2000 roku – w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia o 6:15 rano Magik wyskoczył z okna swojej kamienicy (9 piętro) w Bogucicach.

http://www.psychorap.friko.pl

http://www.mportalik.com
  Znak zodiaku: waga

Harup 
*

Wysłany: 23-09-2004, 14:24   

No i dziewczyna nie z tej ziemi rozwiała wszystkie wątpliwości :P

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2004, 15:51   

I co z nim sie stało ? 2:1 że spadł w krzaki :]

Gruvby 
+++

Wysłany: 23-09-2004, 18:39   

Cytat:
I co z nim sie stało ?

:634: :573:
Cytat:
2:1 że spadł w krzaki
Raczej nie...

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2004, 20:42   

Było mowic ze on nie zyje ...

KoGi 
+
erotoman

Imię: Kamil
Wysłany: 24-09-2004, 16:06   

Gruvby napisał/a:
? Czyli w tym samym czasie mniej więcej co liroy... chciałem przez to powiedzieć...

Dobra dobra, nie wykręcaj mi się tu teraz za bardzo ... :D

Znak zodiaku: panna

busiak16 
*

Wysłany: 30-04-2005, 17:22   

Moim zdaniem jeśli ktoś nie zna kawalków Pkf takich jak "Chwile ulotne" czy K44 "+i -" czy Pokahontaz " Wstrzas dla mas" "Za szybcy sie wsiekli" to wogole nie powinien mówić ze zna sie na hiphopie. Kawałki, które są wyzej wypisane to moim zdaniem klasyka hh ;]

BigMitchMaker 
Przyjaciel
Stanislaw.

Wysłany: 01-05-2005, 07:25   

busiak16 napisał/a:
" czy Pokahontaz " Wstrzas dla mas" "Za szybcy sie wsiekli" to wogole nie powinien mówić ze zna sie na hiphopie. Kawałki, które są wyzej wypisane to moim zdaniem klasyka hh ;]

Ta, pokahontaz to nowosc, a moim zdaniem nowosc nie moze byc, zarowno klasyka jak ii nowoscia w tym samym czasie.
Btw. za klasyke hiphopu uwazam, Run DMC, Dr.Dre, 2Pac'a i pana Notorious B.I.G. Ale to nie o tym jest ten temat.

Znak zodiaku: lew

..:Gienia:.. 
*

Wysłany: 01-05-2005, 11:20   

DiDeK napisał/a:
a ten co spiewa z Gutkiem z Indios bravos to kto ?

Chyba chodzi Ci o Piotra Banacha to własnie on wypatrzł16-sto letniego Gutka na koncercie grupy Overmind i tak od tego sie wszystko zaczeło

[ Dodano: 03 Maj 2005 03:15 pm ]
Zacznę może od Kalibra 44 : to wspólny projekt hiphopowy Magika oraz dwóch braci - AbradAba i Joki. Na początku w szeregach Kalibra 44 znajdował się również Gano oraz Jajonasz. Aktualny skład zespołu to: Abra dAb, Joka (MC) oraz Feel-X i Bart (DJ).
Zaczynali w 1992 do 1994 pracowali nad swoim wizerunkiem i stylem. Grupa cały czas była w fazie eksperymentów. W tym okresie zespół przeszedł między innymi krótki epizod związany z gangstarapem. Ważnym etapem w rozwoju zespołu była trasa koncertowa z Liroyem w 1995 roku. Rok później w karierze zespołu nastąpił przełom. Na składance S.P. Records. ukazał się ich debiutancki kawałek Zakon Marii. Utwór ten wyróżniał się wśród innych utworów z tej płyty; odróżniało go to, że był to utwór w specyficznym gatunku "Hardcore Psycho Rap"
Trzy miesiące po ukazaniu się utworu Zakon Marii pojawiła się pierwsza płyta zespołu Kaliber 44 - Księga Tajemnicza. Prolog. Na tę płytę w całości składały się utwory psychorapowe. Sami wykonawcy nazywali swój styl również mianem "Magia i Miecz". Utwory z tej płyty miały trzy interpretacje. Pierwsza z nich to odniesienie się do Dziadów. Druga to swego rodzaju pochwała marihuany, nazywanej na płycie "Marią". Trzecia to natomiast promowanie nowego stylu - Hardcore Psycho Rap. Dwa lata później ukazała się druga płyta zespołu Kaliber 44 W 63 minuty dookoła świata. Na tym krążku zespół zaprezentował swoje drugie oblicze, zerwał z charakterystycznym psychorapem. Po wydaniu tego albumu z zespołu odchodzi Magik. Zakłada on razem z Rahimem i Fokusem zespół o nazwie Paktofonika. Nie wiem czy ten zespol by powstał gdyby nie to, iż Magik był skłócony z Joką i dAbem. Nie rozmawiali ze sobą, w głównej mierze wynikało to z urojeń, które Magik miał. Nie były to autentyczne zasługi dAba i Joki, nie zapracowali sobie na to. Pomimo kilku prób nie udało się im naprawić stosunków między sobą. DAb rozmawiał kilka razy z Magikiem. Z Joką Magik nie chciał rozmawiać. Magik był upartym człowiekiem i nie chciał zmieniać swojego zdania. Dwa lata ciężkiej pracy zostaje uwieńczone debiutancką płytą "Kinematografia", który pojawił się na Polskim rynku pod koniec 2000 roku. W dwa tygodnie po wydaniu płyty 26 grudnia 2000 roku o 6:15 rano Magik ginie śmiercią tragiczną- wyskoczył z okna swojej kamienicy w Bogucicach.
Pierwszy dzień wiosny 2003 r. Paktofonika gra swój pożegnalny koncert w katowickiem „Spodku”. Ponad dwu godzinny występ dobiega końca. Wtem padają słowa „ od tej pory zespół Paktofonika przestaje istnieć”. Tym oficjalnym ogłoszeniem Rahim , Fokus i DJ Bambus przekształcają Paktofonike w Pokahontaz. Jednak najbardziej lubię wracać do Paktofoniki i wsłuchiwac się godzinami w „Jestem bogiem” , „Ja to ja” , „Chwile ulotne” czy tez „ + -„

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu