Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Pacyfka a szatan ??:>
Autor Wiadomość
Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 10-03-2006, 14:59   

Są niewykształceni / niedoksztalceni. Potrzeba jeszcze wiele czasu żeby przestali zabijac w imie religii. Przeciez chrzescijanie rowniez zabijali w imie Boga. Ale kiedy to bylo...Mam nadzieje ze ich oswieci wczesniej, zanim zdaza wysadzic cala zachodnia Europe i USA w powietrze.
Rozmawialam z kilkoma Arabami i wiesz co oni o nas mysla? Powiedzieli mi, ze cala zachodnia Europa jest bezbozna, Europejczycy to ateisci, ktorym wydaje sie ze sa sami bogami. Kazalam im odwiedzic Polske i zobaczyc ile w Polsce jest kosciolow , posluchac Radia Maryja. Tam nawet ministrowie sa niedouczeni i wygaduja takie bzdury a lud ich slucha.
OT a wiec EOT z mojej strony.

PS Jestem kobietą :)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Znak zodiaku: panna

vanion 
Zasłużeni

Wysłany: 10-03-2006, 15:36   

Gabi napisał/a:
Są niewykształceni / niedoksztalceni. Potrzeba jeszcze wiele czasu żeby przestali zabijac w imie religii.

wieluuu jest tam wykształconych, ale to wlasnie ci namawiają lud, aby niszczył 'zachodniego szatana'.
Gabi napisał/a:
mi, ze cala zachodnia Europa jest bezbozna, Europejczycy to ateisci, ktorym wydaje sie ze sa sami bogami

polsce ksieza jezdza do Francji w misji, wiec cos w tym jest.
Gabi napisał/a:
posluchac Radia Maryja.

ROTFL, poczuli by sie jak u siebie - upolityczniona religia ;D

Wieprzu 
Masturbator umysłów

Imię: Piotr
Wysłany: 10-03-2006, 17:35   

I tu moim zdaniem doszliśmy do sedna sprawy... na mój gust większość wojen powstaje w następujący sposób:
Ktoś z kompleksami i zaburzeniami osobowości jednak niezwykle inteligętny i wyrafionowany posługując się chwytami socjotechnicznymi namawia "że oni są źli, my jesteśmy lepsi"... Przykład ?? Hitler. Organizował nawet wyprawy pseudonaukowe które miały udowadnić szlachetne pochodzenie "rasy panów" (teoria oparta na subtelnie zmodyfikowanej teorii filozoficznej). Vanion chciałeś inny przykład wojny ?? Urodziłbyś się w niemczech wypranoby Ci mózg poszedł byś za głosem swojego wodza i wybijałbyś polaków i żydów. Urodziłbyś sie w polsce napierdzielałbyś w niemców...

Znak zodiaku: strzelec

WaveCeptor 
Racjonalista

Wysłany: 10-03-2006, 18:09   

Wieprzu napisał/a:
Urodziłbyś sie w polsce napierdzielałbyś w niemców...

Tyle, że w samoobronie, a to znacząca różnica.

Wieprzu napisał/a:
Urodziłbyś się w niemczech wypranoby Ci mózg poszedł byś za głosem swojego wodza i wybijałbyś polaków i żydów.

Ja bym tam się nie dał.

Znak zodiaku: ryby

Tordor 
Gangsta's Paradise

Wysłany: 10-03-2006, 18:45   

tez nie masz sie czym przejmowac... kosciol zawsze sie przypiepszał, przypiepsza i bedzie... i trza to zaakceptowac mimo ze huja o tym wie...po prostu "kosciół ma zawsze racje..." :|

Ain't no sunshine when she's gone..

SlipKnot 
**
Katie Melua fanatic

Wysłany: 11-03-2006, 11:27   

Cytat:
nawet jeśli, to sądzisz, ze osoby rysujące na murach swastyki zdają sobie sprwe, ze to jest nie tylko symbol nazizmu? wątpie .. tak wiec nietrafiłeś z przykladem.

a mysle ze trafiłem doskonale, bo nie rozmawiamy tu o szerzeniu nazizmu, tylko o tym jak społeczenstwo reaguje na swastyke!! A nie powiesz mi, ze spotkac ja mozna tylko na murach. BO jesli zobaczysz, kolesia idacego ulica, ktry na koszulce bedzei miał swastyke, to pomyslisz sobie (tak jak zreszta wszyscy)- pier***** naziol- a moze to po prostu poganin- osobiscie znam takich wielu

vanion 
Zasłużeni

Wysłany: 11-03-2006, 11:35   

Wieprzu napisał/a:
Ktoś z kompleksami i zaburzeniami osobowości jednak niezwykle inteligętny i wyrafionowany posługując się chwytami socjotechnicznymi namawia "że oni są źli, my jesteśmy lepsi"

to nie jest reguła, wyobraz sobie co bedzie sie dzialo na swiecie za pare lat, gdy skoncza sie poklady ropy naftowej
Wieprzu napisał/a:
Vanion chciałeś inny przykład wojny ?? Urodziłbyś się w niemczech wypranoby Ci mózg poszedł byś za głosem swojego wodza i wybijałbyś polaków i żydów

takze nie regula, bylo wielu niemcow, ktorzy pomagali polakom
Wieprzu napisał/a:
Urodziłbyś sie w polsce napierdzielałbyś w niemców...

a ty bylbys pacyfistą i co bys robil?

mozna byc pacyfistą, gdy wojna (itp) nie dotyczy bezposrednio ciebie, ale gdyby jakis arab porwal twoich bliskich to raczej nie sprzeciwial bys sie, aby siłą odbili zakładników.
SlipKnot napisał/a:
ktry na koszulce bedzei miał swastyke, to pomyslisz sobie (tak jak zreszta wszyscy)- pier***** naziol- a moze to po prostu poganin- osobiscie znam takich wielu

ale napewno zdaje sobie z tego sprawe jak wiekszosc spłeczenstwa to odbiera.
Ja osobiscie bym tak nie paradował, szczegolnie, ze w Łodzi jest antifa, a oni sie nie pytają 'oco chodzi' [;

Wieprzu 
Masturbator umysłów

Imię: Piotr
Wysłany: 11-03-2006, 14:31   

Ci powiem, że cięzko powiedzieć co BYŚMY WSZYSCY robili gdyby wybuchła wojna... Myślę, że mało kto może z całą pewnością, że będzie walczył o wolność....

alter ego
+++++

Wysłany: 11-03-2006, 15:42   

Moim zdaniem pacyfizm na świecie jest niemożliwy, bo żeby tak było to wszytskie kraje musiałyby być pokojowo nastawione. Przecież jakieś państwo nie będzie dyplomatycznie probowało rozwiązać konfliktu, gdy jakieś inne państwo je atakuje. Były już w historii takie przykłady, np. Gdy Niemcy atakowały Polskę to Francja zamiast wystąpić brojnie przeciwko Niemcom, to rozrzucała nad linią walk ulotki nawołujące o zaprzestanie walk. Jak sie można domyślec nie wywołało to porządanego skutku.
vanion napisał/a:
bylo wielu niemcow, ktorzy pomagali polakom

Nie wszyscy od młodości byli w Hitlerjugend. Taka jest prawda, że jeśli komuś przez caly czas wpaja się jakieś przekonania to ta osoba podda się takiej indoktrynacji. Tak samo ma się sprawa a tymi męczennikami za wiarę. Ich sensem życia jest wysadzenie się, tak żeby jak najwięcej wrogów wiary zginęło. I wszyscy oni są przekonani, że robią to co jest ich obowiąziem i są z tego powodu szczęśliwi. Moim zdaniem wwszyscy byśmy się wysadzili w powietrzę, gdyby nas przez całe wcześniejsze życie do tego przyuczano i żyli byśmy w spoleczeństwie, ktore to popiera i propaguje. I nie ma znaczenia czy jest sie Arabem, Niemcem czy Anglikiem. Ważne w jakiej się kulturze żyje.
Ostatnio zmieniony przez alter ego 11-03-2006, 15:46, w całości zmieniany 1 raz  

Alearan 
+++++

Imię: Mala Cavilla
Wysłany: 19-03-2006, 12:30   

Cytat:
PACYFA=OKULTYZM

Poproś księdza żeby znalazł sobie źródło informacji inne niż Radio Maryja.

Co do samego pacyfizmu- W sumie nie wiem czy jestem... Mam tego typu zapędy, nigdy nie jestem agresorem, konflikty natomiast rozwiązuje poprzez rozmowe- podobnie z konfliktami między znajomymi.

Uważam że ludzi typu Bush/Hitler itp. (i wszystkich ich wspierajacych) powinno się zesłac na syberie/sahare - niech tam sobie wojują...

Poza tym:
"Why the presidents don't fight at war?"
Ostatnio zmieniony przez Alearan 19-03-2006, 12:31, w całości zmieniany 1 raz  

cicha 
buntowniczka

Wysłany: 25-03-2006, 20:24   

pacyfka zalicza sie do symbli satanistycznych gdyz nie jaki adenius w cos tam ;) hiszpan wywwnioskował kiedys ze pacyfka to krzyz z utraconymi ramionami ... a wolnosci ruchu hippisowskiego to przedewszystkim łamanie dekalogu bozego ... i stad wziala sie koncepcja iz pacyfka to symbol grezchu, a jesli grezch to oczywiscie szatan zło i mroook .... :)

holly-thomas 
**
Top Gear...:)

Imię: Eliza
Wysłany: 13-04-2006, 18:41   

Wieprzu napisał/a:
itam wszytskich (szczególnie starych członków forum którzy mnie pamiętają :P )

Otóż... Na jednej z lekcji religii ksiądz podczas wyczytywania szeregu symboli okultystycznych wymienił pacyfkę... Wkur... zdenerwował mnie tym strasznie ponieważ ja sam niedawno zauważyłem u siebie pacyfistyczne zapędy (mimo moich pokaźnych rozmiarów). Z tego co zdołałem się na ten temat dowiedzieć to nie jest to wcale oficjalne stanowisko kościoła a jedynie ojciec dyrektor z Radja Ma Ryja takie głupoty wygaduje, za co defakto został ukarany w sądzie (film przemilczana prawda w telewizji trwam). Ciekawy jestem co Wy sądzicie na temat równania:
PACYFA=OKULTYZM
jeden z powodów na których nie chodzę na religie:/:/:/... jak jeszcze chodziłam i jak się dowiedziałam czym jest pentagram(ale nie do końca) i narysowałąm go katechetce na tablicy to mi próbowała wkręcić że to gwiazdka żydowska...a wcale nie było podobne do gwiazdki żydowskiej:/
  Znak zodiaku: wodnik

Sin224 
*
Black Sinner

Wysłany: 24-04-2006, 12:37   

Jeśli biały pentagram może być znakiem szatana to czemu nie pacywka. Tak naprawdę wszystko popiep..... inkwizycja która w XIVw. która zabijała ludzi za poglądy potem komuna to samo, a jeszcze przed komuną Hitler i Stalin. Wszyscy którzy mieli swoje zdanie byli heretykami. A tak naprawdę to byli jedyni normlni ludzie.

Alearan 
+++++

Imię: Mala Cavilla
Wysłany: 24-04-2006, 13:00   

Sin224 napisał/a:
inkwizycja która w XIVw. która zabijała ludzi za poglądy

Gwoli ścisłości - za poglądy tylko torturowali, zabijali (palili na stosie lub wieszali) heretyków którzy do winy się przyznali i czarownice/czarowników.

Yakoub 
*

Imię: Jakub
Wysłany: 24-04-2006, 13:26   

Pacyfka (wikipedia):
Historia znaku mówi, iż prawdopodobnie powstał z liter skrótu CND ustawionych jedna na drugiej (od Campaign for Nuclear Disarmament - kampania na rzecz rozbrojenia nuklerarnego), otoczonych okręgiem. Pierwszaa fala CND zaistniała już w latach '50 XX wieku i trwa do dziś postulując rozbrojenie atomowe jak również neutralizację broni chemicznej i biologicznej Uważa się, że CND było pierwszym ruchem i organizacją która użyła tego symbolu.
Pokazcie mi tutaj szatana bo jakos nie widze ;P

Swastyka rzeczywiscie byla symbolem uzywanym juz daaaaaaaaaawno temu. Z tym, ze byla to swastyka lewoskretna - symbolizowala naturalny ruch slonca. Hitlerowcy uzywali swastyki prawoskretnej, czyli odwrocenie naturalnego porzadku rzeczy chaos i generalnie zniszczenie (Zloooo... \m/). Sprawa jest podobna jak z bialym i czarnym pentagramem.

SlipKnot napisał/a:
BO jesli zobaczysz, kolesia idacego ulica, ktry na koszulce bedzei miał swastyke, to pomyslisz sobie (tak jak zreszta wszyscy)- pier***** naziol- a moze to po prostu poganin- osobiscie znam takich wielu

Zwisa mi to. Jak ma na koszulce symbol (chociaz to zalezy od jej "skretnosci", patrzy wyzej, chociaz nie zawsze zwraca sie na to uwage) pod ktorym 60lat temu mordowali moja rodzine i caly narod to nazwe go po prostu debilem. Niech nosi sobie swastyke na szyi na lancuszku, jak koniecznie musi (imo obnoszenie sie z religia jak ze sztandarem to kretynizm). Chce wzbudzac sensacje? Niech sie rozbierze pomaluje na niebiesko i przebiegnie wroclawskim rynkiem.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu