Wysłany: 18-05-2006, 08:51
Ktoś napisał, że wystarczy kasa i może się wyglądać jak się chce.
Otóż NIE-PRA-WDA. Żeby pójść do second - handu i wyszukać sobie jakieś cieawe dodatki z duszą, nie potrzeba wiele kasy.
Jeśli chodzi o zainteresowania i bycie oryginalnym w sferze duchowej, to zauważyłam jakiś rok temu, że moi rówieśnicy- i to jest dopiero straszne- nie interesują się światem. Z dziewczynami można porozmawiać tylko o Tańcu z Gwiazdami i najnowszym odcinku M jak miłość, ewentualnie Chcę być piękna, a z facetami o piłce nożnej i najnowszych komórkach czy częściach do samochodu. Zero polityki, wydarzeń ze świata, nawet gdyby Iran spuścił na U.S.A bombę atomową, nie mieliby nic do powiedzenia. Nawet jeśli chodzi o muzykę, są tacy szablonowi. Eska i RMF- to jedyne, czego słuchają. O BISCE prawie nikt nie słyszał. Nie czytają książek, nie chodzą na żadne wystawy. Po szkole nie robią dosłownie NIC, poza siedzeniem przed TV i emocjonowaniem się kolejnym odcinkiem Tańca z Gwiazdami. A już opisy na GG po finale mnie dobiły- tak, jakby to, czy wygra Mroczek czy Kwaśniewska było najważniejszą sprawą w ich życiu. Dlatego zaczynam szukać sobie nowych, CIEKAWSZYCH znajomych, którzy będą w życiu mnie do czegoś inspirować.
Uważam, że bycie oryginalnym = bycie ciekawym. A nie- dziwnym.
Wysłany: 19-05-2006, 14:56 Re: orginalność czy w tych czasach orginalność jest możliwa?
jucha napisał/a:
KaŻdY UbIeRa sIę iNaCzEj jAk w tYcH CzAsAcH MoŻnA UbRaĆ SiĘ TaK By kToŚ SiĘ ZdZiWi nAwEt cZeRwOnE WoSy nIc nIe dAjA ŻeBy wYgĄ DaĆ OrGiNaKnIe cHyBa tRzEbA By wYjŚć nAgO
Nie no Ty to już samym swoim pokemonowym pismem jesteś oryginalna ...
Wysłany: 20-05-2006, 10:20
Gabi, brawo, nic dodać nic ująć a ja nawet nie wiedziałam że byl już finał tańca z gwiazdami ;P ;P trzeba jednak pamiętać żeby będąc oryginalnym nie popaść w snobizm, co się niestety często zdarza
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
Dzisaj nie da sie ubrac orginalnie bo powstaja takie grupy jak np Dresiaze ,skejci ,Dziw** ,Kujony sa juz okreslone stereotypy a jak ufarbujesz wlosy na czerwono zaczna cie od jakis rokmanów wyzywac i bedzies zmial "pocisniete po rajstopach"
_________________ Jak chcecie pogadac to jestem otwarty piszcie na PW bo na wszystkie tamty staram sie wchodzic
a według mnie bycie oryginalnym wcale nie musi być związane z ubiorem, kolorowymi włosami, czy milionem kolczyków... wszystko zależy od stylu bycia, od tego jakim się jest, jakie ma się poglądy... własne zdanie, którego nikt nie jast w stanie podważyć również jest w tym przypadku ważne...
potrzeba czegoś, czego nie mają inni... czegoś tylko swojego... czegoś czego nikt nie zdobędzie...
wtedy będzie się oryginalnym...
to moje "oryginalne" zdanie
_________________ 'muzyka - po milczeniu - najlepiej wyraża to, co niewyrażalne'
Być oryginalnym hmmm ... w tych czasach cieżka sprawa. Jeśli chodzi o ubiór to prędzej ktoś Cię zbrechta niz doceni. Przykładem tego mogą być dziewczyny z Blog27 x)
oryginalnosc... trudna sprawa... jakby sie przyjrzec to nawet (cytuje ) "loża szyderców która olewa system który nas żywi" (4funtv) jest papka dla pewnej grupy, a dla innej jest juz taka trendy a zarazem oryginalna;););). ale czy ubior, to czego sluchamy czy tez to co ogladamy swiadczy o naszej oryginalnosci? oryginalne moze byc wnetrze czlowieka - cokolwiek to jest a nawet chcac byc oryginalnym i palac zielsko nie jestesmy oryginalni bo samo dazenie do oryginalnosci moze byc nieoryginalne heh swiat jest zakrecony... ja sie gubie:D
Wysłany: 17-06-2006, 22:53
PearL napisał/a:
Jeśli chodzi o ubiór to prędzej ktoś Cię zbrechta niz doceni. Przykładem tego mogą być dziewczyny z Blog27 x)
Ubiór to dodatek do intelektu, czego zdaje się, panienki z Bloga nie posiadają- słuchając ich yntelygentnych wypowiedzi. Mnie nic nie obchodzi, że ktoś mnie wyśmiewa, chodzę ubrana jak dziecko epoki hippisów. Wyjątkowo dobrze czuję się w takich ubrankach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum