Czytałem ostatnio pewien artykuł dotyczacy udawania przez kobiety orgazmu, z tego artykułu wynikało ze 20% kobiet udaje go. Jak myslicie dlaczego? bo dla mnie jest to jakos nie do pomyslenia
Wysłany: 21-11-2007, 23:43
Bo tak wypada, żeby facetom było miło, żeby nie musiał się martwić że ich nie zaspokaja.
A to wszystko przecież w ich interesie, by nie udawać i podpowiedzieć facetowi, co i jak, jeśli się nie udaje - żeby obu stronom było dobrze.
No , może . Ale ostatnio ściągnąłem se filmik , na którym facet pokazuje , jak doprowadzić kobietę do stanu orgazmu . Wcale takie trudne to nie jest , trzeba tylko troszkę palcami machać .
_________________ Miłośc to tylko uczycie przynależności
Zalezy w jakiej sytulacji, ale przewaznie mowia to zeby drugiej osobie nie zrobic przykrosci.
Moim zdaniem oszukuja sie w ten sposób, jak i partnera, w szczegolnosci jezeli jest to zwiazek, bo nie ma satysfakcji/przyjemnosci.
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Jak już większość napisała, żeby nie zrobić przykrości drugiej osobie albo też dlatego że uważają że łatwiej jest orgazm udawać i mieć poczucie (przynajmniej fałszywe) że się na tym poziomie dobrze układa niż powiedzieć że partner robi coś nie tak i do owego orgazmu dojść nie mogą...co jak wiadomo dobre nie jest, bo takim sposobem facet będzie myślał, że wszystko robi dobrze, a kobieta będzie niezaspokojona co jak wiadomo rodzi myśli typu "sam orgazm osiągnął i jest zadowolony a to co ja czuję i czy jest mi dobrze ma w du***" (a leży niezaspokojona w sumie z własnej winy więc czemu potem facetowi ma się za to obrywać w ramach frustracji)...po trzecie jak mi się wydaje może być to spowodowane u trochę młodszych współżyjących "kobiet" tym iż nie znają jeszcze za dobrze swojego ciała, nie nauczyły się rozpoznawać co jest orgazmem a co nie i udają go żeby w swoich oczach być bardziej...hmmm....spełnioną?...nie wiem może z tego to wynika a może jeszcze z czegoś innego...w każdym razie ni powinno się tak robić bo robi się krzywdę zarówno sobie jak i partnerowi.
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Imię: Anna
Wysłany: 22-11-2007, 15:24
Kobiety boją się, że ich mężczyźni mogą podchodzić do tych spraw nieco ambicjonalnie - znaczy, że może im się zrobić bardzo przykro i mogą stracić część dobrej samooceny przez to, że nie potrafią zrobić kobiecie dobrze.
To ma pewnie jakiś sens, ale ja obiecałam, że nigdy nie będę udawała. Zresztą nie muszę.
_________________ Żyć, błądzić, padać, triumfować, odtwarzać życie z życia!
Imię: Anna
Wysłany: 23-11-2007, 16:57
cowboy02 napisał/a:
Ze tez faceci dają sie nabierać na te sztuczki
kobieta jak chce, może wszystko zrobić z facetem, więc się tak nie dziw
a to akurat moim zdaniem jest trochę nie fair.
nie fair jest wtedy kobieta wobec swojego mężczyzny, ale również wobec samej siebie.
_________________ Żyć, błądzić, padać, triumfować, odtwarzać życie z życia!
czytałem ostatnio pewien artykuł dotyczacy udawania przez kobiety orgazmu, z tego artykułu wynikało ze 20% kobiet udaje go. Jak myslicie dlaczego? bo dla mnie jest to jakos nie do pomyslenia
kobiety orgazmu musza sie nauczyc, aby go osiagnac przede wszystkim musza oswoic sie z cialem partnera, wyzulowac sie i skupic na dawaniu i braniu przyjemnosci.
Te co udaja orgazm robia to, zeby nie sprawic przykrosci partnerowi, oszukujac go tym samym, oszukuja tez same siebie. Bo pewnie mysla " nic nie czuje jestem jakas dziwna nie pasujemy do siebie" a to wcale nie tak. Orgazm przyjdzie z czasem i bedzie to cudownie doznanie;)
_________________ Do wszystkich kobiet mów tak, jakbyś je kochał, a do wszystkich mężczyzn tak, jakby cię nudzili.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum