witam,
ja chciałam zapytać czy ktoś spotkał się z czymś niemiłym ze strony lekarza (ginekologa)?? Wybieram się do lekarza, ale nieco denerwuje tym jaka może być reakcja na siedemnastolatkę pytającą o antykoncepcje...
jaka może być reakcja na siedemnastolatkę pytającą o antykoncepcje
Jak każdego innego lekarza "Prosze usiąść co pani dolega", twoja odpowiedz: w zasadzie nic, chciałam poprosić o jakieś tabletki antykoncepcyjne, i dalej jakoś pójdzie.
Nie ma się czego obawiać, masz 17 lat, a nie 12
W tym wieku już większość dziewczyn chodzi do ginekologa, wiadomo, że po środki antykoncepcyjne, a nie z nadrzerka czy ciążą .
Z tego co słyszałem to już 16-latki powinny iśc do ginekologa w celu przebadania sie. Wg mnie najlepiej iść do kobiety chodź ponoc mężczyźni są w tym lepsi
moj ginekolog to babka, ktora jes jednak tak fajna i sympatyczna, ze czesto wychodze z nia gdzies na piwo jak mam okienko, a ona akurat jest wolna
Nie ma sie czego bac, bo to jednak koniecznosc poddawanie sie badaniom
szczerze, to mimo swojego wieku nigdy jeszcze nie bylam, narazie nie ma potrzeby, miesiaczkuje regularnie, nic mi nie dolega, nie boli...
Tabletek antykoncepcyjnych tez nie potrzebuje bo nie mam chlopaka na stale, a z byle kim nie zamierzam wspolzyc, tak wiec wszystko przedemna =]
szczerze, to mimo swojego wieku nigdy jeszcze nie bylam, narazie nie ma potrzeby, miesiaczkuje regularnie, nic mi nie dolega, nie boli...
Tabletek antykoncepcyjnych tez nie potrzebuje bo nie mam chlopaka na stale, a z byle kim nie zamierzam wspolzyc, tak wiec wszystko przedemna =]
O i to jest dobre podejście, jeżeli nie trzeba iść to po co
Myślę, że ginekologa bać się nie trzeba, bo to przecież normalna sprawa
_________________ Może też rozsądnej panny szukać warto...
Kumple mówią, znajdź niunię z wielką klasą,
Ja mówię znajdę, ale taką z czymś pod czaszką.
Znak zodiaku:
n-a-t-a-l-i-a [Usunięty]
Wysłany: 21-11-2005, 16:42
własciwie kreska ma 18 lat i powinna iść chociaż na badanie kontrolne
Kiedys moja Mama powiedziala (jak nie chcialm isc do dentysty) ze zachowuje sie jak stara baba ze wsi - nie boli, to nie ide Czasem tylko moge pojsc za pozno, ale co mi tam, czasu nie mam jak na razie
Wiek: 22 Dołączyła: 22 Maj 2005 Posty: 2142 Skąd: ... i dokąd?
Wysłany: 23-11-2005, 18:40
dla mnie niemiła raz była zwykła lekarka [internistka bodajze].
Przyszłam do niej bo miałam chory pęcherz, ona zapytała czy wspolzyje a potem zaczeła słac niemiłe uwagi 'ze za młoda jestem'
to chyba moja sprawa co robie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum