Nowy ksi±dz przychodzi na parafiê. Jest bardzo spiêty i zestresowany. Pyta siê drugiego wikarego co zrobiæ. Ten mu na to, ¿e zamiast wina spiryt i bêdzie spox
Ksi±dz zastosowa³ siê do jego poleceñ ale po paru dniach przysz³o pismo z Kuri nastêpuj±cej tre¶ci
"Szanowny wielebny, cieszê siê ¿e pan wprowadza nowe drogi chrystianizacji ale to przesada. Po 1: ¶piewa siê z organami a nie z kapel± metalow±
Po 2: Kain zabi³ Abla a nie ci±gn±³ Kabla
Po 3: Ko¶ció³ to nie miejsce tañca pogo a modlitwy
Po 4: Spowied¼ to wyzanie grzechów a pan mówisz ka¿demu "spier****j"
Po 5: Nakazuje siê mieæ jedn± gospodynie w wieku 50 lat a nie dwie po 25 lat "bo jest lepiej"
i Po ostanie: Jezus by³ prorokiem a nie "pierdolo**m domokr±¿c±"
Znam troche inn± wersjê
Nowy ksi±dz by³ spiêty jak prowadzi³ swoj± pierwsz± mszê w parafii, wiêc
prosi³ ko¶cielnego, ¿eby móg³ do ¶wiêtej wody do³o¿yæ kilka kropelek wódki,
aby siê rozlu¼niæ.I tak siê sta³o. Na drugiej mszy zrobi³ tak samo i czu³
siê tak dobrze ( a nawet lepiej ) jak na pierwszej mszy, ale gdy wróci³ do
pokoju znalaz³ list:
DROGI BRACIE
-Nastêpnym razem do³ó¿ kropelki wódki do wody, a nie kropelki wody do
wódki;
-Na pocz±tku mówi siê "Niech bêdzie pochwalony", a nie "k* mac"
-Po drugie, Jezusa ukrzy¿owali ¯ydzi, a nie Indianie,
-Po trzecie Kain nie ci±gn±³ kabla, tylko zabi³ Abla,
-Po czwarte po zakoñczeniu kazania schodzi siê z ambony po schodach, a nie
zje¿d¿a po porêczy.
-A na koniec mówi siê Bóg zap³aæ a nie Ciao
-Krzy¿ trzeba nazwaæ po imieniu a nie to "du¿e t"
-Nie wolno na Judasz mówiæ "ten skurwysyn"
-Na krzy¿u jest Jezus a nie Che Guevara
-Jest 10 przekazañ a nie 12;
-Jest 12 aposto³ów a nie 10;
-Ci co zgrzeszyli id± do piek³a, a nie w pizdu;
-Inicjatywa aby ludzie klaskali by³a imponuj±ca ale tañczyæ makarene i
robiæ
"poci±g" to przesada;
-Op³atki s± dla wiernych a nie na deser do wina;
-Pamiêtaj ¿e msza trwa godzinê, a nie dwie polówki po 45 minut;
-Poza tym Maria Magdalena by³a jawnogrzesznic± a nie kurw±;
-Jezusa ukrzy¿owali, a nie zajebali
-Ten obok w "czerwonej sukni" to nie by³ transwestyta, to by³em ja, Biskup.
-I w koñcu Jezus by³ pasterzem a nie pierdolonym domokr±¿c±!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Pra³atowi Henrykowi kto¶ ukrad³ z klatki ptaszka. Podczas niedzielnej mszy pra³at pyta parafian:
- Kto ma ptaszka?
Podnosi siê las mêskich r±k.
- Nie o to mi chodzi - mówi pra³at. - Kto widzia³ ptaszka?
Podnosi siê las kobiecych rak.
Pra³at wkurzony:
- Nie o to pytam! Kto widzia³ mojego ptaszka?
Wszyscy ministranci podnosz± rêce.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jezus siedzi pod krzy¿em, popija browara. Nagle biegnie Tomasz i krzyczy:
- Jezu! Tury¶ci!
- Dobra, przybijaj!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Biegnie Jezus po jeziorze i wo³a: Tato, daj pop³ywaæ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Którego¶ dnia posz³am do miejscowej ksiêgarni katolickiej i ujrza³am naklejkê na zderzak z napisem: "ZDRAP, JE¦LI KOCHASZ JEZUSA". Akurat by³am w szczególnym nastroju, poniewa¿ w³a¶nie wróci³am ze wstrz±saj±cego wystêpu chóru, po którym odby³y siê gromkie, wspólne modlitwy - wiêc kupi³am naklejkê i za³o¿y³am na zderzak.
Jak dobrze, ¿e to zrobi³am!!! Co za podnios³e do¶wiadczenie nast±pi³o pó¼niej! Zatrzyma³am siê na czerwonych ¶wiat³ach na zat³oczonym skrzy¿owaniu i pogr±¿y³am siê w my¶lach o Bogu i o tym, jaki jest dobry... Nie zauwa¿y³am, ¿e ¶wiat³a siê zmieni³y. Jak to dobrze, ¿e kto¶ równie¿ kocha Jezusa, bo gdyby nie zatr±bi³, nie zauwa¿y³abym... a tak odkry³am, ¿e MNÓSTWO ludzi kocha Jezusa! Wiêc gdy tam siedzia³am, go¶æ za mn± zacz±³ tr±biæ, jak oszala³y, potem otworzy³ okno i krzykn±³: "Na mi³o¶æ Bosk±! Naprzód! Naprzód! Jezu Chryste, naprzód!" Jakim¿e oddanym chwalc± Jezusa by³ ten cz³owiek! Potem ka¿dy zacz±³ tr±biæ! Wychyli³am siê przez okno i zaczê³am machaæ i u¶miechaæ siê do tych wszystkich, pe³nych mi³o¶ci ludzi.
Sama te¿ kilkakrotnie nacisnê³am klakson, by dzieliæ z nimi tê mi³o¶æ! Gdzie¶ z ty³u musia³ byæ kto¶ z Florydy, bo us³ysza³am, jak krzycza³ co¶ o "sunny beach". Ujrza³am innego cz³owieka, który w zabawny sposób wymachiwa³ d³oni±, ze ¶rodkowym palcem uniesionym do góry. Gdy zapyta³am nastoletniego wnuka, siedz±cego z ty³u, co to mo¿e znaczyæ, odpowiedzia³, ¿e to chyba jest jaki¶ hawajski znak na szczê¶cie, czy co¶ takiego. No có¿, nigdy nie spotka³am nikogo z Hawajów, wiêc wychyli³am siê z okna i te¿ pokaza³am mu hawajski znak na szczê¶cie.
Wnuk wybuchn±³ ¶miechem... Nawet jemu podoba³o siê to religijne do¶wiadczenie!
Paru ludzi by³o tak ujêtych rado¶ci± tej chwili, ¿e wysiedli z samochodów i zaczêli i¶æ w moim kierunku. Z pewno¶ci± chcieli siê wspólnie pomodliæ, lub mo¿e zapytaæ, do jakiego Ko¶cio³a nale¿ê, ale w³a¶nie zobaczy³am, ¿e mam zielone ¶wiat³a. Pomacha³am wiêc do wszystkich sióstr i braci z mi³ym u¶miechem, po czym przejecha³am przez skrzy¿owanie. Zauwa¿y³am, ¿e tylko mój samochód zd±¿y³ to zrobiæ, bo znowu zmieni³y siê ¶wiat³a - i poczu³am smutek, ¿e muszê ju¿ opu¶ciæ tych ludzi, po okazaniu sobie nawzajem tak piêknej mi³o¶ci; otworzy³am wiêc okno i po raz ostatni pokaza³am im wszystkim hawajski znak na szczê¶cie, a potem odjecha³am.
Niech Bogu bêdzie chwa³a za tych cudownych ludzi!!!"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pan Jezus pewnego dnia incognito przechadza³ siê po Nowym Yorku. W momencie kiedy przechodzi³ przez slumsy, zaczepili go hipisi, którzy palili trawkê. Zaproponowali Jezusowi, ¿eby z nimi zapali³. Pan Jezus mówi sobie - czemu nie i zaci±gn±³ siê. Po pewnym czasie przypomnia³ sobie ¿e siê nie przedstawi³ hipisom, i mówi:
- Jestem Jezus,
a oni na to:
- I o to chodzi!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Idzie kleryk i wdepn±³ w gówn*.
- O kurde wdepn±³em w gówn*!
- O cholera powiedzia³em kurde !
- O kur**,powiedzia³em cholera !
- A chu*,i tak nie chcia³em byæ ksiêdzem...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zakonnica ucz±ca dzieci w szkole religii zada³a im pytanie: "Kiedy cz³owiek umiera i idzie do nieba, to która czê¶æ cia³a idzie najpierw?"
Ma³a Ania podnosi rêkê i mówi:
- Wydajê mi siê, ¿e to b±d± rêce.
- Dlaczego uwa¿asz, ¿e to s± rêce - docieka zakonnica.
- No bo jak cz³owiek siê modli to trzyma rêce z³±czone i wyci±gniête przed sob± i Pan Bóg bierze tak te rêce i dlatego uwa¿am, ¿e to rêce id± pierwsze.
- Wspania³a odpowied¼ - chwali j± zakonnica.
W tym momencie zg³asza siê ma³y Jasio.
- Siostro wydaje mi sie, ¿e to bêd± nogi.
Zakonnica spojrza³a na Jasia z najdziwniejszym wyrazem twarzy jaki umia³a zrobiæ i pyta:
- Jasiu powiedz nam dlaczego tak uwa¿asz.
- Bo ostatnio jak wszed³em do sypialni rodziców w nocy, mama mia³a nogi w górze i krzycza³a "Bo¿e, dochodzê!", i gdyby tata jej nie przyszpili³, to by¶my j± stracili, biedaczkê.
_________________ "Ej piekne panie zdejmijcie z siebie ciep³e ubranie bo nic siê nie stanie Wam nieee..
Uwaga!
to kobiet rozebranych plaga to wypada bedziemy tañczyæ RAGGAAA
Jamajki dzi¶ tu jest ambasada widaæ jak dziala zielona flaga
ogieñ tu bardzo mi odpowiada
TA BUDA BÊDZIE DR¯A£A W POSADACH!!"
Znak zodiaku:
Didek [Usuniêty]
Wys³any: 06-05-2007, 20:41
W którym miesi±cu rodzi siê najwiêcej dzieci ? Luty, maj, a mo¿e grudzieñ ?
(chwila niepewno¶ci
wytrzyjcie siê
ave
satan
Elvis Presley ¿yje)
W odpowiednim
Dowcip przedni, choæ nie mój. Mo¿ecie rechotaæ. Bez kozery.
Imiê: Johann Gottlieb Goldberg
Wys³any: 06-05-2007, 23:03
Ceemka napisa³/a:
Jeste¶ nie w temacie.
Nie by³o Cie, jak dzia³o sie ciekawie na forum.
No nie by³o.
Ceemka napisa³/a:
I nie odpisuj.
Nie bede robi³a z Tob± wiecej OTów na forum.
Ty zobacz lepiej kto te OTy zaczyna³. Najwiêcej OT to Ty tutaj robisz. W jednym temacie psizesz po 10 razy to samo. Te¿ nie zamierzam robiæ z Tob± OT, wiêc nie odpisuj, wszak¿e nie lubisz pisaæ.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum