ATI
Imię: Agnieszka
Wysłany: 01-01-2007, 23:40 O czym rozmwiacie z rodzicami.
Witam
Chciałabym się dowiedzieć jakie tematy sa poruszane u was w domu w rozmowach z rodzicami a jakich tematów unikacie albo rodzice unikają?
Dla ułatwienia podam przykładowe tematy:
-o tym, co się dzieje w szkole, na podwórku, o kontaktach z kolegami, nauczycielami
- o obowiązkach szkolnych, nauce, zainteresowaniach
- o tym, jak należy odnosić się do innych ludzi, do ludzi starych, słabych,niezaradnych
- o różnych osobistych przeżyciach, planach, marzeniach, kłopotach
- o różnego rodzaju niebezpieczeństwach grożących wam
- o tym, jak należy, postępować w różnych sytuacjach
- o oczekiwaniach, wymaganiach związanych z waszymi potrzebami, np. zakupu modnego stroju, drogiego sprzętu elektronicznego, innych przedmiotów i dóbr, wyjazdów
- o tym, co czytacie, oglądacie w TV, w kinie
- o wierze, religii, sprawach Kościoła, katechezie
- o sytuacji materialnej rodziny, o tym, czy rodzinie wystarcza pieniędzy na zaspokojenie potrzeb, na co rodzinę stać, a na co nie może sobie pozwolić
- o sprawach rodziców, ich przeżyciach, problemach
- o historii rodziny, dziadkach, krewnych, pamiątkach i wspomnieniach rodzinnych, skąd się wywodzą, kim byli,
co robili
- o bieżących wydarzeniach w kraju, w polityce, gospodarce
- o dziejach Polski, narodu, historii dawnej i najnowszej
- o sprawach dotyczących płci, wychowania seksualnego.
_________________ This is who i am, and this is what i like:
GC, Sum and Blink and MxPx is rockin` my room
Wysłany: 01-01-2007, 23:46
ATI napisał/a:
- o oczekiwaniach, wymaganiach związanych z waszymi potrzebami,np. zakupu modnego stroju, drogiego sprzętu elektronicznego, innych przedmiotów i dóbr, wyjazdów
Chyba najczęstszy temat.
ATI napisał/a:
- o obowiązkach szkolnych, nauce, zainteresowaniach
Rzadko bo rzadko ale nieraz coś się powie.
ATI napisał/a:
-o tym, co się dzieje w szkole, na podwórku, o kontaktach z kolegami, nauczycielami
Nieraz coś powiem, ale próbuje tego unikać.
Znak zodiaku:
ATI
Wysłany: 01-01-2007, 23:50
jesli macie troche czasu to napiszecie czemu np nie układa wam sie rozmowa z rodzicami na dany temat albo czemu unikacie rozmów
_________________ This is who i am, and this is what i like:
GC, Sum and Blink and MxPx is rockin` my room
Imię: Ola
Wysłany: 02-01-2007, 15:03
ATI napisał/a:
- o obowiązkach szkolnych, nauce,zainteresowaniach
najcześciej o tym, jak wracam ze szkoły, przy obiedzie.
ATI napisał/a:
- o oczekiwaniach, wymaganiach związanych z waszymi potrzebami,np. zakupu modnego stroju, drogiego sprzętu elektronicznego, innych przedmiotów i dóbr, wyjazdów
wiadomo że o tym najcześciej.
Na resztę tematów albo wogóle nie rozmawiam, albo sporadycznie. Nie rozmawiam z nimi bo nie mam kiedy.- praca.
_________________ Dlaczego kochają nas Ci, których my nie kochamy. Dlaczego kochamy tych, którym nasza miłość jest niepotrzebna.
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3428 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 02-01-2007, 15:32
Ja nie rozmawiam praktycznie.
Nie gadam o niczym innym jak tylko o szkole o tym żebym się uczyła i w kółko mi gada.
Ale tak żeby rozmawiała ze mną np. o moich porblemach, czy tam jakiś rozterkach miłosnych to nigdy...
Rozmawiam z rodzicami na temat:
- mojego uzależnienia od komputera
- lenistwa, z którego wynika to, że się nie uczę
- moich pomysłów na kolczyk, tatuaż albo inne coś co przyprawia ich o skoki ciśnienia
- szkoły, czyli czasem informuję ich jaka jest sytuacja
Z mamą rozmawiam o tym, że moja sis jest głupia, i czasem próbuję coś wysępić.
A z tatą o tym co mam zrobić jak komputer się buntuje i o wakacjach, czasem pyta o moje plany na przyszłość.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum..."
Imię: Wooof
Wiek: 20 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: z okolicy
Wysłany: 02-01-2007, 17:30
ATI napisał/a:
-o tym, co się dzieje w szkole, na podwórku, o kontaktach z kolegami,nauczycielami
a tak wogole toi o wszystkim
_________________ Witam w rzeczywistości...
KOCHAM OLEŃKE :-*
Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
Ja rozmawiam prawie o wszystkim no moze ostatnio mialam zawod milosny to o tym nie wiedza ale za to moja siora wie zawsze powiem co w szkole czasem sami o to pytaja...o moich planach na przyszlosc o moich marzeniach wiec glownie to raczej nie ma takich tematow na ktore z nimi nie gadam
_________________ "Na pochybel wszystkim,
Bo jutro z tego nie będzie już nic.
Jutro z tego nie będzie już nic,
Stoję sam na sam z życiem i muszę coś zniszczyć"
Wysłany: 02-01-2007, 18:42
Najbardziej to chyba zazdrosze Fobi takiego kontaktu z rodzicami, zwazając jeszcze na fakt ze jest chłopakiem i to w dodatku dość niepokornym, że tak to okresle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum