Necro jest lepsza od CC ponieważ nie maja jebanych solówek, które maja sie jak pies do jeza w cieziej muzyce nie mówiąc, że jest lepszy wokal i brzmienie gitar...
BTW, Lasci (Last days of Humanity) jeszcze lepiej rozwalają
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
devir, a w życiu. Uwielbiam wokal obu wokalistów CC, jednak wolę (za co ktoś da mi pewnie w łeb ) Fishera. Ten pan ma zajebisty growl, o tyle lepszy od swego poprzednika, że bardziej zróżnicowany. Na płytach z Barnesem zastanawiałam się momentami, czy leci ten sam kawalek co wczesniej, czy to może już inny . Szczególnie na Butchered At Birth, ale może to z powodu tego, że mam na tró nośniku jakim jest kaseta
Pod względem techniki CC jest jednym z najlepszych zespołów death metalowych, więc wyrażenie "jebane solówki" jest nie na miejscu Tym bardziej, że wiele zespołów death- już legendarnych (Dissection mi na myśl przyszło) również umieszczało solóweczki w piosenkach, więc uznaje to za całkiem normalne
Necro słyszałam tyle, ide dałeś na youtube, więc nie mogę za dużo o tym powiedzieć. Jak skończę przesłuchiwać to co mam, ściągnę więcej i wtedy pokrytykuję
Last days of Humanity również nie słyszałam raczej, choć nazwa mi się o uczy obiła. Raczej ;P Też przesłucham, za jakieś 2 tyg.
Ach, cóż za piękny wyczerpujący post.
[ Dodano: 03-04-2007, 21:20 ]
i Death- jak mogłam tego nie napisać! Solówki Schuldinera!
jak powiesz, że pasują "jak pies do jeza" to Cie znajdę i zabiję i sprzedam.
[ Dodano: 03-04-2007, 21:30 ]
Judas Priest - Painkiller też supcio solóweczka. Tyle, że muzyka nie za cięzka. Ale musiałam to napisać
Mayhem - Freezing Moon i tutaj. mniam. ale też nie death
Heheh.... tym się różnimy, że ja słucham tej muzyki dłużej niż Ty i nie słucham juz death metalu własnie za te jebniete solówki które sie nie nadaja do niczego.
Jezeli chodzi o CC to jest cholernie za delitkatnie, słyszałem swojego czasu ze 3 płyty i praktycznie nic mi sie nie podobało. To raz, dwa ile słyszałas zespołów deaht metalowych, że twierdzisz ze CC jest jednym z najalepszych ? Ja przelazłem przez ten gatunek troszke, ale nie zagłebiłem sie bo za szybko mnie znudził i napewno CC nie dałbym nawet w pierwszej 10.
Jeżeli chodzi o solówki to nie cierpie ich; w cieżkim graniu, sa DO DUPY! Nie rozumiem jak moze sie to podobać, jak facet ryczy, gitary fajnie sobie zapierdzielaja niczym tłoki w silniku, a tu nagle słychac jakies piski z gitary co to kurwa jest... w Jimm'ego Pag'a sie bawią czy co? to jest fajne w rocku, taka solówka, a nie w ciezkim graniu, gdzie muzyka ma robić rozpierdol. Dlatego ( ale nie tylko ) przestałem słuchać death metalu, a zaczołem grind core, tam nie ma solówek
Pozatym jak chcesz sie wdrążyć w DM to przesłuchaj takie zespoły jak...
-Cryptopsy +
-Nile +
-Brutal Truth ( tylko jedna płyta jest naprawde fajna )
-Six Feet Under ( taki sredniawy )
-Opeth
-Iniquity +
-Bolt Thrower
-Brujeria +
-Gojira +
+ - jest ich dosc duzo tak wiec wyróznie te, które warto chodz w sumie wszystkie warto, bo kazdy prezentuje cos swojego.
Jezeli natomiast chodzi o lastów to oni graja zupeła inny rodzja muzyki niz death, mam ich gdzies na płycie i jak pamietam bo to nie lada było zdziwienie, ze pyta zajmuje 15mb, jak podasz mejla to przesle.
p.s. jak jakies błedy to wybacz, juz zmeczony jestem i spac ide...
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Heheh.... tym się różnimy, że ja słucham tej muzyki dłużej niż Ty
I dlatego szanuję Twoje zdanie ;]
devir napisał/a:
To raz, dwa ile słyszałas zespołów deaht metalowych, że twierdzisz ze CC jest jednym z najalepszych ?
Mam wymieniać wszystko?:P Może nie jest tego dużo - około 15? Nie liczyłam I CC zdecydowanie się wyróżnia. A jakie okładki mają zajebiste
devir napisał/a:
Dlatego ( ale nie tylko ) przestałem słuchać death metalu, a zaczołem grind core, tam nie ma solówek
grind do mnie nie trafia. Mogę posłuchać 2-3 kawalki na raz- wiecej nie daje rady ;P
devir napisał/a:
Pozatym jak chcesz sie wdrążyć w DM to przesłuchaj takie zespoły jak...
-Cryptopsy +
-Nile +
-Brutal Truth ( tylko jedna płyta jest naprawde fajna )
-Six Feet Under ( taki sredniawy )
-Opeth
-Iniquity +
-Bolt Thrower
-Brujeria +
-Gojira +
Cryptopsy, Nile, Brutal Truth, Opeth, Brujeria- znam, posiadam ;]
devir napisał/a:
Jezeli natomiast chodzi o lastów to oni graja zupeła inny rodzja muzyki niz death, mam ich gdzies na płycie i jak pamietam bo to nie lada było zdziwienie, ze pyta zajmuje 15mb, jak podasz mejla to przesle.
Cryptopsy, Nile, Brutal Truth, Opeth, Brujeria- znam, posiadam ;]
No i spoko, moim subiektywnym zdaniem, już te kalepe prezentuja cos wiecej niz CC, pozatym widziałas na jakim sprzecie gra perkusista z Cryptopsy ? Jak chcesz krwi to wpisz w google Lastów, i poogladaj ich okładki... tylko ze Ci ludzie sa chorzy, nienormalni, ale perkusja u nich wymiata
jakkolwiek napisał/a:
grind do mnie nie trafia. Mogę posłuchać 2-3 kawalki na raz- wiecej nie daje rady ;P
A do mnie jak najberdziej, jeden z najlepszych gatunków muzyki, gdzie nie tylko chodzi o nawalanke, ale też o zabawe, tak jak zespoły rockowe z lat 80, 70. Tutaj ludzie sie bawia muzyka.
jakkolwiek napisał/a:
aa zaraz. Nasum to grind?
To mi się całkiem podobalo. Tyle, ze słyszałam z 6 1-2 minutowych urywków ;P
Niby tak, ale jak dla mnie są za delikatni.
pozatym widziałas na jakim sprzecie gra perkusista z Cryptopsy ?
Widzieć, nie widziałam. Słyszałam ;P
devir napisał/a:
Jak chcesz krwi to wpisz w google Lastów, i poogladaj ich okładki... tylko ze Ci ludzie sa chorzy, nienormalni, ale perkusja u nich wymiata
Teledystki mi wystarczyły Okałakni CC nie mają dużo krwi i Sejtana, są zrobione z pomysłem, może trochę obrzydlicze czasmi (Tomb of the mutilated najbardziej odpychająco na mnie podziałała). Te teledyski które dałeś są za realistyczne
devir napisał/a:
A do mnie jak najberdziej, jeden z najlepszych gatunków muzyki, gdzie nie tylko chodzi o nawalanke, ale też o zabawe, tak jak zespoły rockowe z lat 80, 70. Tutaj ludzie sie bawia muzyka.
Mi właśnie się grind z nawalanką kojarzy bardziej, niz z zabawą.
Dzieki za maila Się ściąga. Jak posłucham- ocenię
[ Dodano: 04-04-2007, 13:51 ]
o kurwa. LDoH nie jest fajnie. Nie.
Teledystki mi wystarczyły Okałakni CC nie mają dużo krwi i Sejtana, są zrobione z pomysłem, może trochę obrzydlicze czasmi (Tomb of the mutilated najbardziej odpychająco na mnie podziałała). Te teledyski które dałeś są za realistyczne
Mnie sie w ogole nie podobaja, flaki i mordowanie to nie dla mnie.
jakkolwiek napisał/a:
Mi właśnie się grind z nawalanką kojarzy bardziej, niz z zabawą.
Jak wiekszosci
Cytat:
o kur**. LDoH nie jest fajnie. Nie.
Wiem, wiem są ekstremalni... ale perkusja maja faja
To i to, w szczegolnosci teledysk Necro "Blood Freak" bo nie widze nic normalnego w masturbowaniu sie przy zwlokach
jakkolwiek napisał/a:
Może nie dorosłam?
Heheh, to napewno nie to, ja w Twoim wieku juz ich słuchalem.
Cytat:
Te, Devir, Infernal War to słyszał? Polecam Tyle, ze to bm.
Nie slyszalem, ale zchecia poszukam i posłucham. To nic ze bm, ja nie podchodze do muyzki tak ze jak jest to pop czy technoto nie slucham, jak sie spodoba to słucham.
Plyta "Terrifyer" zespołu Pig Destroyer ma wiecej death'u i trash'u niz grindowego posmaku, a jest fajna, chodz oczywiscie starsze sa lepsze
To i to, w szczegolnosci teledysk Necro "Blood Freak" bo nie widze nic normalnego w masturbowaniu sie przy zwlokach
Czytałam kiedyś książkę o jakimś facecie ze śląska, który zabijał kobiety i sie masturbował przy nich. Jak zobaczył, że fajnie, to je gwałcil. Skazali go na ksmierc. Ta książka spaczyła mi umysł. miałam wtedy 14 lat
devir napisał/a:
Heheh, to na pewno nie to, ja w Twoim wieku juz ich słuchalem.
Może jestem opóźniona
devir napisał/a:
Nie slyszalem, ale zchecia poszukam i posłucham. To nic ze bm, ja nie podchodze do muyzki tak ze jak jest to pop czy technoto nie slucham, jak sie spodoba to słucham.
Genialną płytę (Terrorfront) nagrali. Podniecam się ją już z tydzień Tyle, że jacyś lekko naziowaci są =)
[ Dodano: 05-04-2007, 16:51 ] http://www.youtube.com/watch?v=0YdLDiEPwsU <- miałam odruch wymiotny jak temu grubemu cos bialego z mordy leciało. i jak cycka obcinal tej babie. reszty nie obejrzalam
Fajny motyw z tą reka wystajaca z piasku
Ostatnio zmieniony przez jakkolwiek 05-04-2007, 16:53, w całości zmieniany 1 raz
Czytałam kiedyś książkę o jakimś facecie ze śląska, który zabijał kobiety i sie masturbował przy nich. Jak zobaczył, że fajnie, to je gwałcil. Skazali go na ksmierc. Ta książka spaczyła mi umysł. miałam wtedy 14 lat
wole ksiazki np. Sapkowskiego, albo psychologiczne
jakkolwiek napisał/a:
Może jestem opóźniona
To raczej kwestia gustu
jakkolwiek napisał/a:
Genialną płytę (Terrorfront) nagrali. Podniecam się ją już z tydzień
Tez tak mam
jakkolwiek napisał/a:
Tyle, że jacyś lekko naziowaci są =)
Uuuu... to sobie podaruje
jakkolwiek napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=0YdLDiEPwsU <- miałam odruch wymiotny jak temu grubemu cos bialego z mordy leciało. i jak cycka obcinal tej babie. reszty nie obejrzalam
Fajny motyw z tą reka wystajaca z piasku
No to juz wiesz o jaki teledysk mi chodziło, na koncu sobie wali
wole ksiazki np. Sapkowskiego, albo psychologiczne
Ta kśiążka była poniekąd psychologiczna. Została napisana przez samego zaintreresowanego, jak czekal na wyrok smierci. I sa tam komentarze psychologów.
devir napisał/a:
jakkolwiek napisał/a:
Tyle, że jacyś lekko naziowaci są =)
Uuuu... to sobie podaruje
Oj tam, czepiasz sie ;] Mało mnie interesuję swiatopogląd zespołu, do czasu, kiedy nie rozumiem tekstów i muzyka jest zajebista.
devir napisał/a:
No to juz wiesz o jaki teledysk mi chodziło, na koncu sobie wali
do tego momentu nie doszłam. Obejrze dobie od połowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum