Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Niesprawiedliwość ze strony nauczyciela..
Autor Wiadomość
diva-licious 
Kocham sloneczniki!

Imię: ania
Wysłany: 03-04-2008, 16:52   Niesprawiedliwość ze strony nauczyciela..

Spotkaliscie sie kiedys z czyms takim?? co za pytanie..napewno tak..ale nie chodzi mi tu o to ze np.on was ocenil TAK a powienien INACZEj..itd.itp

Opowiem wam o przypadku w mojej szkole.
Pani "profesor" od historii powiedziala na lekcji do ucznia (mojego kolegi) ze jest tepy,jest debilem,matolem..!! i ze nie wie jak sie znalazl w liceum..powiedziala rowniez ze "przynosi wstyd CZLOWIECZENSTWU!".. ;/
Chlopak w ten sam dzien zostawil list pozegnalny rodzicom i uciekl z domu.Mial bardzo slaba psychike..znalezli go po tyg nad jakims mostem.Od tamtego czasu go nie widzialam.

A nauczycielka pracuje w szkole do tej pory,najlepsze jest to ze ona nie uwaza ze zrobila cos zlego..
Brak mi slow..

xD :*:*:*:*
  Znak zodiaku: koziorozec

Darn 
Zasłużeni

Wysłany: 03-04-2008, 16:58   

Co się dziwić? U mnie dzisiaj dyrektor dał taki popis na lekcji [wspominałam o tym w: co aktualnie porabiacie], że brak słów. Jeżeli już dryo sobie pozwala to nauczycielki nie mogą?

diva-licious 
Kocham sloneczniki!

Imię: ania
Wysłany: 03-04-2008, 17:03   

Wszedzie slysze zdanie..: "Ta dzisiejsza mlodziez...taka trudna..taka niewychowana.."
Skoro w szkole mozemy spotkac sie z chamstwem ze strony nauczycieli ktorzy maja w obowiazku nas "wychowywac" w jakis sposob..to co sie dziwic?

xD :*:*:*:*

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 03-04-2008, 17:59   

Prawda jest taka, że nauczycielami zostają w PL ludzie, którym nie udało się nic innego.
Przeważnie.
Kiedyś w moim liceum chodziło się z niektórymi na wycieczki w góry (pozaszkolne), czy odwiedzało się nauczyciela w domu, bez podejrzeń o kumoterstwo.
Dziś każdy po przysłowiowej 15.00 chce mieć święty spokój. Praca w szkole staje się papierkową, niemalże biurową pracą, a nie powinna.
Nauczyciele i uczniowie izolują się od siebie, zamiast ze sobą współpracować.
Młodzież stała się bardziej roszczeniowa i zamknięta na "starych", twierdzi, że nie mają oni nic ciekawego do przekazania.
Młodsi nauczyciele za to (roczniki od 60' wzwyż) mają za to swoją misję pedagogiczną głęboko.
Bo za taką kasę poświęcać innym swojego cennego czasu się nie opłaca.
W swojej "karierze" spotkałam się z zaledwie 4 nauczycielami, którzy mieli inne podejście i którym się przede wszystkim chciało.
Cała reszta działała schematycznie, jak roboty. Nie okazując żadnych uczuć wyższych, albo okazując, ale wrogość lub mszczenie się za swoją marną pracę.
Wiele upłynęło dni, dni bez mojego udziału
więc czas już skończyć z oczekiwaniem na coś,
co może nigdy nie przyjść.

Znak zodiaku: panna

leisure 

Imię: olek
Wysłany: 03-04-2008, 18:34   

Gabi napisał/a:
Prawda jest taka, że nauczycielami zostają w PL ludzie, którym nie udało się nic innego.
Z całym szacunkiem, ale czasem mnie rozpierdalasz. -.-

Ja, w mojej szkolnej "karierze" spotkałam się z ogromem nauczycieli- fascynatów. I wydaje mi się, że nie chodzi tu o nauczycielskie "chcenie" czy "nie chcenie", tylko dużo zależy od tego, z kim nauczycielom przyszło współpracować. Bo jeśli to wymagacie od nich, aby za każdym razem wychodzili z jakąkolwiek inicjatywą, to nie oni są popierdoleni, tylko Wy.

joł.

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 03-04-2008, 18:39   

leisure napisał/a:
Z całym szacunkiem, ale czasem mnie rozpierdalasz. -.-

To Twój problem.
A prawda jest jak dupa, bo każdy ma i tak swoją.
leisure napisał/a:
dużo zależy od tego, z kim nauczycielom przyszło współpracować.

Też.
Ale nauczyciele, którzy proponowali coś spoza szablonu, byli w moich szkołach uważani za frajerów.
Wiele upłynęło dni, dni bez mojego udziału
więc czas już skończyć z oczekiwaniem na coś,
co może nigdy nie przyjść.

Znak zodiaku: panna

Alicja 
Zasłużeni
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 03-04-2008, 18:48   

Gabi napisał/a:
Ale nauczyciele, którzy proponowali coś spoza szablonu, byli w moich szkołach uważani za frajerów.

I to jest wina młodzieży - młodzież, której się nie chce, zniechęca nawet największego przyjaciela młodzieży do wychodzenia z jakimikolwiek inicjatywami.

http://muzyka.onet.pl/off/3546133,utwor.html <-- głosować natychmiast! ^^

fobia 
+++++
Antichrist Superstar

Imię: Albert Fish
Wysłany: 03-04-2008, 18:49   

Nauczyciele to ludzie, a ludzie to skurwysyny. Nic dziwnego, że wynikają z tego takie sytuacje.

Znak zodiaku: skorpion

kamasutra 
Użytkownik roku
baunsuj dziw**

Imię: Kamila
Wysłany: 03-04-2008, 19:00   

Cytat:
Dziś każdy po przysłowiowej 15.00 chce mieć święty spokój. Praca w szkole staje się papierkową, niemalże biurową pracą, a nie powinna.

to prawda ale mam nauczycielke któtra rozmawia z uczniami czasem denerwuj nas to ciągłe pytania: czemu się tak smucisz? chcesz porozmawiać?
:)

Diva popieprzona ta nauczycielka o_O

harlequin 
+
vehement flame

Imię: Anna
Wysłany: 03-04-2008, 19:19   

Ja chodzę do szkoły płatnej, klasy są małe, nauczyciele zarabiają dużo - i dzięki temu są też milsi i bardziej zaangażowani.
Mnie też nie chciałoby się poświęcać wiele czasu za małe pieniądze.

Znak zodiaku: lew

kamasutra 
Użytkownik roku
baunsuj dziw**

Imię: Kamila
Wysłany: 03-04-2008, 19:22   

harlequin napisał/a:
Mnie też nie chciałoby się poświęcać wiele czasu za małe pieniądze.

jakbym lubila to robić to czmeu nie ;)
Satysfakcja.

harlequin napisał/a:
nauczyciele zarabiają dużo - i dzięki temu są też milsi i bardziej zaangażowani.

to tez prawda.

marcin110 
*
Pozdro wszystkim : )

Imię: Marcin
Wysłany: 03-04-2008, 19:32   

szok! masakra! Co za wredna baba! Do takiego stanu doprowadzić ucznia i nieczuć się winnym! bezczelna to za mało powiedziane (cenzura na forum) A dyrektor waszej szkoły o tym wie? Jak tak, to potarmosił ja chociaż!

Znak zodiaku: skorpion

legalna 
a little bit of hell

Imię: Ola
Wysłany: 05-04-2008, 11:55   

kamasutra napisał/a:
czemu się tak smucisz? chcesz porozmawiać?

U nas od takich pytań jest ksiądz. czasem trochę nachalny ale da się wytrzymać.

Ten chłopak musiał mieć wyjątkowo słabą psychikę że po takim czyms uciekł z domu. U mnie na historii po każdej klasówce jak komuś źle pójdzie sor tłumaczy nam że liceum nie jest obowiązkowe i że ludzie po zawodówkach też są bardzo potrzebni. Gdyby każdy przejmował się słowami sfrustrowanych nauczycieli to by połowa zrezygnowała z liceum. No przyznaję zahowanie nauczycielki było nieprawidłowe i powinno to się zgłosić rodzicom bo dyrektor g*wno może zrobić, ale reakcja tego chłopaka była trochę przesadzona.

Znak zodiaku: wodnik

BlackGhost
*

Wysłany: 05-04-2008, 12:42   

Ja chodzę do zawodówki na profil kucharz małej gastronomi, ale bez problemów dostałem się do technikum i liceum do liceum. Nie poszedłem do liceum, bo niebyło tam nic, co by mnie interesowało, do technikum nie poszedłem, dlatego ze mało kumpli się dostało to tak na wstępie.

Ja takie sytuacje spotykam, na co dzień, bo nasza szkoła dyskryminuje zawodówki, co chwile słyszę
-taka sytuacja w liceum czy technikum niemiała by miejsca
-od razu widać ze to zawodowa klasa
Ja wam nie będę robił sprawdzianów, bo wasza wiedza jest za mała (czytaj jesteście debilami i tak nie napiszecie)

Nawet niedawno szedłem za dwoma nauczycielami i słyszałem wiele nieprzyjemnych rzezy na temat zawodówek padały określenia
-pół główki
-idioci
-debile
No i oczywiście te wyżej wymienione to jest standard i jak by ktoś reagował tak jak ten kumpel to nikt by do szkoły nie chodził

Elektroniczna 
Zasłużeni

Wysłany: 05-04-2008, 13:59   

Kurczę mam zamiar zostać nauczycielką i jak czytam tego typu rzeczy jak napisała diva w pierwszym poście to mi się nóż w kieszeni otwiera...przykre jest to jak obserwuję po swojej uczelni chociażby, że na pedagogikę czasem faktycznie idą osoby, które po prostu chcą mieć papierek ale w ogóle nie czują chęci (o powołaniu już nawet nie wspomnę) by być nauczycielem...psychika ucznia psychiką, ale nikt nie ma prawa mówić komuś rzeczy w stylu , że przynosi wstyd człowieczeństwu...ok ma prawo powiedzieć, że się nie nauczył, że jego wiedza w tym akurat przedmiocie jest mała, ale kurczę trochę wyczucia...bo to w jakim stopniu on umie zależy też po części od niej jako od nauczycielki...i skoro on w jej mniemaniu przynosi wstyd człowieczeństwu to ona przynosi wstyd wszystkim nauczycielom.

Tak a propos tego przypomniała mi się miła sytuacja którą miałam w liceum...dwa razy zawaliłam na serio prosty sprawdzian...i nauczycielka zamiast wyzwać mnie od idiotek po lekcjach na osobności zapytała się czy nie mam w domu jakichś problemów i czy dać mi więcej czasu na poprawę...akurat miałam wtedy ciężką sytuację choć mało osób o tym wiedziało, ale ujęło mnie to że zostałam potraktowana jak człowiek czyli tak jak każdy nauczyciel powinien traktować uczniów....oby jak najwięcej takich ludzi w tym zawodzie.
"...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
  Znak zodiaku: ryby

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu