Wysłany: 05-04-2008, 10:48
marcin110 napisał/a:
) etyka
jest tez w gimnazjum, wymiennie z religią, ale w większości szkół nie jest prowadzona. Traktuje, jak sama nazwa wskazuje o etyce
marcin110 napisał/a:
na tym przysposobieniu obronnym, to jakos sie bije czy cos
tak, wojsko polskie trenuje celność na uczniach, a w czasie przerw robi im falę o.O
Na PO poznasz definicje utopienia, dowiesz sie jak wykonac sztuczne oddychanie i jak spierdolic z plonacego budynku przy zachowaniu wszystkich punktów regulaminu ewakuacji. WDŻ i Wychowanie seskualne to chyba to samo, przynajmniej nie zdażyło mi sie miec dwoch tych "przedmiotów'' równoczesnie. Wychowanie seskualne jest wersją ostrzejszą, wybieraną przez dyrektorów o bardziej radykalnych poglądach. Na tych zajęciach musisz udowonic ze jestes mężczyzną, a jesli masz skłonności homoseksualne będziesz musial znosić przesladowania kolegów, którzy muszą zaliczyć sprawdzian z działu "tolerancja seksualna"
Ostatnio zmieniony przez **MJ** 05-04-2008, 10:49, w całości zmieniany 1 raz
Pieprzenie takie z tym wychowaniem seksualnym. Lekcja o antykoncepcji powinna być na biologii, a nie od razu robić na tę okazję kolejne godziny do siedzenia w szkole. Chodzą dziewczyny w ciąży? Ich sprawa, skoro są tak nieodpowiedzialne, że nie umieją przewidzieć konsekwencji tego co robią. U mnie chcieli zrobić coś takiego, że jeśli wypada nam jakieś zastępstwo to wtedy przychodzi pani pedagog i ma z nami taką lekcję, ale nie zgodziliśmy się, bo wtedy to już w ogóle nie dałoby się zwolnić wcześniej do domu.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum..."
Imię: Ola
Wysłany: 05-04-2008, 11:45
Na Przysposobieniu obronnym my jeszcze uczyliśmy się stopni wojskowych lądowych i marynarki w sumie nie wiem do czego mi to potrzebne, ale sorka powiedziała że musimy odróżnić kapitana od zwykłego szeregowca . A co do wychowania do życia w rodzinie kompletna strata czasu ciągle ogladamy jakieś filmy typu o przemocy, aborcji itp.
_________________ Dlaczego kochają nas Ci, których my nie kochamy. Dlaczego kochamy tych, którym nasza miłość jest niepotrzebna.
Imię: Anka
Wiek: 17 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 1382 Skąd: z nieba.. :)
Wysłany: 05-04-2008, 22:28
marcin110 napisał/a:
1) etyka
Czyli nauka o moralności. Nawracanie ludzi, wskazywanie jakiejś drogi. Nauka o dobrym i złym. Brak szarości.
marcin110 napisał/a:
2) technologia informacyjna
Moja UKOCHANA informatyka .
marcin110 napisał/a:
3) przysposobienbie obronne
Pierdołki.. pierwsza pomoc. Strzelnica.. takie tam. Ćwiczenia, nauka o rodzajach broni, takie tam pierdołki. Stres, panika, telefon na pogotowie.. takie tam.
Cytat:
4) podstawy przedsiebiorczosci.
Podatek Belki, popyt, podaż, prawa rynku czyli czysta teoria co gdzie i jak na giełdzie i co zrobić co by mieć własną firmę.
marcin110 napisał/a:
5) Przygotowanie do zycia w roidzinie
Odpowiedzialność w podejmowaniu decyzji. Odpowiedzialność za rodzinę.
marcin110 napisał/a:
6) Wychowanie sexualne
Przypomniał mi się film "Wredne dziewczyny" i tam był taki nauczyciel wf-u czy czegoś tam i mówi tak: "Nie uprawiajcie seksu na stojąco, na leżąco, w ogóle nie uprawiajcie seksu! Rozumiecie?"
A później mówi tak: "A teraz każdy weźmie gumkę."
/O LOL/
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum..."
Imię: Anka
Wiek: 17 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 1382 Skąd: z nieba.. :)
Wysłany: 06-04-2008, 19:07
Alicja napisał/a:
Z czego i na co?
Hmm.. człowiek robi coś złego drugiemu człowiekowi. Brak u niego jakichkolwiek przejawów troski o kogoś innego. Brak przejęcia. Jest tylko własna droga a reszta się nie liczy. Etyka w pewien sposób uświadamia dobre i złe strony osobowości zalatanego człowieka.
Pozdrawiam.
Wysłany: 08-04-2008, 16:38
Alicja napisał/a:
że jeśli wypada nam jakieś zastępstwo to wtedy przychodzi pani pedagog i ma z nami taką lekcję, ale nie zgodziliśmy się, bo wtedy to już w ogóle nie dałoby się zwolnić wcześniej do domu.
u mnie tak jest, miałam WDŻ dwa razy jak dotąd, jest tylko na zastepstwach w srodku, jesli w ogole, bo kobiety przewaznie w szkole nie ma.
ania543 napisał/a:
Nawracanie ludzi, wskazywanie jakiejś drogi. Nauka o dobrym i złym. Brak szarości.
hmm... ciekawa definicja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum