mam takie pytanie zwiazane z naukiami przedmalzenskimi...chcialabym tak owe zrobic a nie wiem jak sie do tego zabrac...czy musze isc na nie z chłopakiem tz nazeczobym czy tez moge sama? ile takie nauki moga trwac? i jakie warunki trzeba spelnic by mozna bylo sie na tych naukach znalesc?
myslalam ze fora sa po to by mozna bylo sie pytac i radzic o co sie chce ale widze ze zle trafilam bo w tym foze to raczej nie jest mile wiedziane.no nic narka
Imię: Agnieszka
Wysłany: 06-05-2008, 23:38
Gabi napisał/a:
i nie zawracaj nam głowy
Czy wy musicie w ten sposób zwracać się do każdego nowego który ma jakieś pytanie?? Nie chcesz pomóc nie pisz.
Każdego nowego gnoicie i pokazujecie mu że tu nie jego miejsce.
Wysłany: 06-05-2008, 23:42
To pytanie do mnie?
Nigdy nie urządzałam nikomu chrztu bojowego na forum.
Myślę po prostu, że userka powinna w tym temacie zajrzeć na bardziej pasujące do tej sprawy forum.
Tak samo jak userki pytające nas, czy są w ciąży O_o
hcialabym tak owe zrobic a nie wiem jak sie do tego zabrac..
jak już to odbyć a nie zrobić...
justyna61184 napisał/a:
czy musze isc na nie z chłopakiem tz nazeczobym czy tez moge sama?
No jak sama nazwa wskazuje są to nauki przedmałżenskie wiec sa przeznaczone dla par ktore chca sie pobrac. Dla par. A wiec musicie isc razem.
justyna61184 napisał/a:
ile takie nauki moga trwac?
Okolo miesiaca, 2 razy w tygodniu, wieczorem najpewniej.
justyna61184 napisał/a:
i jakie warunki trzeba spelnic by mozna bylo sie na tych naukach znalesc?
Nie wiem czy nalezy spelniac jakies specialne wymogi aby na takich naukach byc. Z moich informacji wynika, ze nie. Dopiero sam proces chodzenia na nauki determinuje jakies okreslone dzialania.
co niec o juz zrozumialam w tym temacie zawsze to jais poczatek
a kolezance powyzej............nie dziekuje
[ Dodano: 07-05-2008, 00:01 ]
dkf masz racje...marne szanse na uzyskanie tu nowych. skoro dostaja takie a nie inne odp.nowi mysla ze na forum mozna pogadac o wszystkim...ale jak widac nie bardzo sa mile widziale wszystkie tematy.
Imię: Albert Fish
Wysłany: 07-05-2008, 15:47
Cytat:
myslalam ze fora sa po to by mozna bylo sie pytac i radzic o co sie chce ale widze ze zle trafilam bo w tym foze to raczej nie jest mile wiedziane.no nic narka
Można tu robić wszystko czego oczekujesz, oprócz pytania i radzenia.
Można np. pisać przecinki wg. zasad interpunkcji.
Cytat:
Każdego nowego gnoicie i pokazujecie mu że tu nie jego miejsce.
Poco nam nowi?
Mam nadzieję, że to forum upadnie zanim przyjdzie mi zdawać maturę, bo miast pobierać wykształcenie, siedzieć będę na forum.
justyna61184 napisał/a:
ale jak widac nie bardzo sa mile widziale wszystkie tematy.
Kiedyś tak było, ale już nie jest.
Więc serdecznie zapraszam do innych działów, pisz posty, zakładaj tematy, rób przecinki.
To takie oficjalne przywitanie.
Co do tematu to polecam ze szczerego serca olanie nauk przedmałżeńskich, odwołanie ślubu i wypisanie się z kościoła. Jeśli chcesz to bardzo chętnie dam Ci na ten temat materiały.
a ja tam w 3 kl LO dostałam papierek, ze niby mam zaliczone nauki przed nałżeńskie. nie wiem za co. bo nasz religia nie miała z tym nic wspólnego.
chociaż i tak pewnie to taki pic na wodę.
właściwie to szczerze mówiąc przyłączam się do fobii.
dkf masz racje...marne szanse na uzyskanie tu nowych. skoro dostaja takie a nie inne odp.nowi mysla ze na forum mozna pogadac o wszystkim...ale jak widac nie bardzo sa mile widziale wszystkie tematy.
Są tematy mądre i te mniej mądre. Nie widzę w poście Gabi nic oburzającego, jakby ci napisała "ssij pałę" to mogłabyś się obrażać. Nie przesadzaj.
Poza tym radzę wpisać w googlach "nauki przedmałżeńskie". Po wpisaniu dowiedziałam się, że trwają one 2-3 miesiące, ale jest możliwość zrobienia tego weekendowo- dużo szybciej. Doczytaj albo dopytaj księdza dokładnie o co chodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum