Jak nie słucham, tak - K44 <solo Abradab też mi pasuje>, Paktofonika, Fisz <we wszelkich odmianach>, O.S.T.R. - sam i z kims, Łona.
Ponieważ się nie znam, nie wiem, czy to się w kategorii mieści czy nie, ale napiszę - Afrokolektyw i Kanał Audytywny.
Aaa, no i Stasio ,dawno nic mnie tak nie rozbawiło>.
in their name we die
Wysłany: 18-06-2006, 20:54
ananke_lingo napisał/a:
**MJ**, widzę, że Ty też całkiem w klimacie i temacie. Hm, jak to mówią teraz elo-ziomy: czujesz zajawkę <lol2>
jakąś znawczynią nie jestem ale co nieco wiem, bo wychowałam sie w tych klimatach
bendis napisał/a:
czy to się w kategorii mieści czy nie, ale napiszę - Afrokolektyw i Kanał Audytywny
mieści się Afrokolektyw trochę eksperymentuje z jazzem ale da sie podciagnac pod rap, tak samo jak Fisz, którego nie da sie zaszufladkować do jednego gatunku
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
wszyscy paktofoniki słcuchają , może ja też zaczne
a nie słuchałeś nigdy? od czego zaczynałeś?
#pi napisał/a:
eeee a cypress hill sie liczy?
no ba
#pi napisał/a:
bo to taki klimat jakis...
hm, rap zmieszany z rockiem w wykonaniu latynosów słyszałam, że grają rapcore, cokolwiek to jest ~~
bendis napisał/a:
aaaaa, bo ja to się tylko na polskich skupiłam...
w sumie ja też. Z zagranicznego to tylko amerykański, ewentualnie niemiecki... Francuskiego nie słucham, bo nie rozumiem A twórczość jakichś azerbejdżańskich raperów jest mi zupełnie obca Acha, jeszcze jeden zespół z Anglii.
Z konkretnych wykonawców to: Nas - oczywiście, Madvillain, Mobb Deep, Kurtis Blow, Eric B & Rakim... ta, piątka najlepszych.
słyszałeś np ostrego, łone albo fisza (choc tego ostatniego nie mozna zaszufladkowac jako stricte hiphopowego artystę) nie nazwałabym jazzurekcji chłamem
A co to jest jazzurekcja ?
A wiecie, ze Ostry mieszka w moim bloku Tylko mi tu nie mowic, ze mi nie wierzycie, bo ja tam hh nie lubie i sie nie popisuje na sile.
_________________ "Życie to, aby móc odetchnąć jeszcze raz, reszta nic nie znaczy" Mansfield
"- Nie uznajesz żadnych wartości, całe twoje życie to nihilizm, cynizm,
sarkazm i orgazm.
- We Francji mógłbyś zrobić z tego hasło wyborcze i wygrać."
Woody Allen
Świetna płyta na początku strasznie cieżka się wydaje ale z czasem zauważa się perfekcjonizm tej płyty i jej przekaz.
Nie ma co owijać w bawełne polska scena jest STRASZNIE uboga. Przytoczone to na poczatku zespoły PCP i HG dla mnie są śmieszne. Każdy może stanąć i nawijać o jaraniu chlaniu i o tym jak jest do dupy to było dobre może przez pierwsze 3 płyty ale ile 200razy o tym samy? Sory to jest nudne w ch** jak dla mnie ( i pewnie nie tylko) Jest kilka/ kilkanaście osób w polesce które robię naprawdę ciekawą muzykę mogę tu dać np. Eldo (nie wiem czy czytaliście jakiś jego tekst ale radzę to jest poezja w oprawie współczesnej, O.S.T.R. który wykracza po za wszystkie bariery to jest artysta (wykształcenie muzycze [skrzypce] na polsckie scenie chyba tylko kilka osób może się poszczycić takimi dorobkiem artysytcznym jak on) kolejny przykład kanał audytywny o który pewnie nie wielu słyszało. Tego zespołu nie da się zszuflatkować połaczenie nujazz trip-hop hip-hopu bluesa praktycznie wszystkich gatunków muzycznych. Jest jeszcze kila osób/zespołów o których wato było by wspomnieć ale to już może innym razem pzdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum