Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
12-03-2008, 13:11
Nadopiekuńczość rodziców
Autor Wiadomość
Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 07-02-2005, 21:44   

Teraz to już luz... Przyzwyczaili się... Zaczęło się we wrześniu: ogniska do 23 :D później wychodzenie "do koleżanki" do 22 (a tak naprawdę to melanż z całą paczką), później sylwester (wróciłam o 10 rano), no i imprezy urodzinowe blablabla. Zdają sobie sprawę, że piję (ale chyba wiedzą tylko o piwie :D ). O reszcie nałogów nie wiedza. Ocenami w szkole przejmują się średnio (mają takie napady, że gadają tylko o tym, a później cisza). Co do mojego stylu ubierania to mają pewne zastrzeżenia, ale trudno, ja z glanów nie zrezygnuję. Co do "tego łomotu, którego słucham", to już się chyba też przyzwyczaili. No i odpowiada im, że nie ma mnie w domu całymi dniami. Wprawdzie jeszcze parę tygodni temu dostawałam szlabany za wszystko, ale i tak robiłam co chciałam :D

Znak zodiaku: koziorozec

*Clicerka* 
**

Imię: Martusia
Wysłany: 08-02-2005, 15:22   

masz 15 lat i pijesz i palisz i cos jeszcze?? no no laksa intrygujesz mnie :-) ja jestem raczej grzeczna dziewczynka

Znak zodiaku: panna

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 08-02-2005, 15:59   

Ale to nie jest tak, że ja jestem jakimś żulem... Po prostu, jest jakaś impreza, czy po prostu spotykam sie ze znajomymi-pijemy piwo,ale w umiarkowanych ilościach, nie pije po to zeby sie upic, tylko tak dla towrzystwa. palę naprawdę sporadycznie i nie dużo. Ostatnio eksperymentowałam z wódką, ale mi nie smakowała, szampana pijam jak jest szczególna okazja. Taniego wina próbowałam raz, ale zostałam za to zbesztana przez otoczenie więc go nie pij (chociaż dobre było nawet). No i czasami wciągam tabakę, ale ostatnio rzadko, bo miałam problemy ze zdrowiem później...

*Clicerka* 
**

Imię: Martusia
Wysłany: 08-02-2005, 16:09   

wow niezle :-) jestes zupelnie inna niz ja. u mnie bo to nie przeszlo przyzwycziłam juz ich od tego ze jestem grzeczna

Znak zodiaku: panna

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 08-02-2005, 16:16   

Ja nigdy do grzecznych dzieci nie należałam. Odkąd pamiętam miałam swoje zdanie, i umiałam "walczyć o to co mi się należało", nie jestem cicha spokojna... Lubię się kłócić i zwykle nie pozwalam sobie, żeby ktoś po mnie jeździł...

[ Dodano: 08 Lut 2005 04:17 pm ]
A poza tym, to ja jestem inna niż wszyscy-gwarantuję, ze drugiej takiej osoby jakja nie znajdziesz, bo wydaje mi się, że mam wypracoway własny i niepowtarzalny styl... Ale może to tylko złudzenia... :)

Majka 
*

Wysłany: 15-02-2005, 16:48   

Moi familianci są dość nowocześni...Zawsze wychodziłam gdzie chciałam i z kim chciałam - nie zadawali raczej pytań w stylu: a z kim, a gdzie, a kiedy wrócisz?
Nie narzucają mi też swojego zdania, często nawet trochę kłóce się z Mamą, ponierważ mamy kompletnie odmienne poglądy na temat polityki,,, i w ogóle, coś takiego jak nadopiekuńczość rodziców nigdy mi nie grozi, ale z drugiej strony myślę, że roztaczają dookoła mnie dyskretne skrzydła opieki bo wiedzą że jestem trochę postrzelona... :P No i chyba te stosunki między nami opierają się głównie na tym, że rodzice musieli mi zaufać, nie mieli też zbyt wiele czasu na opiekę nade mną, bo cały ich czas pochłania mój brat..... Ale jest dobrze :D :D

[P]Poison 
Przyjaciel
:]

Imię: P jak Poison
Wysłany: 15-02-2005, 17:03   

Ja tam moge robić co chce :) ... nic nie mówili jak paliłem papierosy, mogę pić piwo w domciu i jest ok, jedyny minus moich rodziców to ciągle mówią "ucz się", ale poza tym jest ok :D

"Umiera się na wiele sposobów: z miłości, z rozpaczy, ze zmęczenia, z nudów, ze strachu... Umiera się nie dlatego, aby przestać żyć, lecz po to by żyć inaczej": Paulo Coelho

Plemniczka :) 
*

Wysłany: 24-02-2005, 17:15   

ej ale zawsze trzeba pamietac ze rodzice chca nas chronic przed tym co jest zle ich zdaniem i kochaja nas dlatego nas trzymaja blisko siebie

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 24-02-2005, 21:37   

Ale niektórzy przesadzają trochę...

*

Wysłany: 24-02-2005, 21:44   

no coz :P zdarza im sie przesadzic ale.... i tak ich kochamy :) co nie?

[P]Poison 
Przyjaciel
:]

Imię: P jak Poison
Wysłany: 25-02-2005, 12:22   

Cytat:
i tak ich kochamy n co nie?

NIE!!! :P ... żartuję chyba każdy kocha swoich rodziców :]

"Umiera się na wiele sposobów: z miłości, z rozpaczy, ze zmęczenia, z nudów, ze strachu... Umiera się nie dlatego, aby przestać żyć, lecz po to by żyć inaczej": Paulo Coelho

dalissime 
*
Catch Me!!!

Wysłany: 25-02-2005, 13:00   

Ja mam spoko rodziców :D
Nie mam czegoś takiego jak : MASZ WRÓCIĆ O 22!!!!! :lol:
Nie muszę sie pytać czy mogę gdzieś iść, tylko poprostu oświadczam Im że wychodzę 8)
Nie zabraniają mi chodzić na imprezy itd. są zdania, że póki jestem młoda to muszę korzystać z życia :)
Mają do mnie ogromne zaufanie i wiedzą, że nie popęłnię żadengo głupstwa.
Cieszę się, że mam takich rodziców i baardzo Ich za to kocham i szanuję :D <- oczywiście nie tylko za to, że moge robić co chce, bo to nie jest najważniejsze w życiu 8)

*

Wysłany: 25-02-2005, 17:50   

Poison napisał/a:
Cytat:
i tak ich kochamy n co nie?

NIE!!! :P ... żartuję chyba każdy kocha swoich rodziców :]

Poison ja mysle :P no chyba ze sa naszymi katami :|

inna 
*

Wysłany: 28-02-2005, 21:18   

no oczywiscie ze przeszkadza ! nawet na dyskoteki musze chodzic w ukryciu bo mnie by nie puscili...zawsze maja jakies ale...a juz calkiem dobija mnie jak wtracaja sie do moich spraw sercowych i spraw zwiazanych z ubiorem...to lekka przesada,nawet jesli sie martwia

4rsataN 
*
Sex is Danger =]

Wysłany: 02-07-2005, 11:04   

Przykład :
Planuje wypad z kolegami 12:00 stoja pod moim domem a ja wychodze 12:30 po wszystkich daniach obiadach przekaskach potrawach itd ... wmuszanie żarcie :/

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu