Wysłany: 18-11-2007, 17:01 Muzyka delikatna, kobieca.
Chciałabym prosić o poradę. Otóż chcę posłuchać muzyki delikatnej, kobiecej, że się tak wyrażę. Może jakaś poezja śpiewana? Niestety żadne tytuły do głowy mi nie przychodzą. Może Wy moglibyście mi doradzić?
_________________ Król bezgranicznie kochał swą małżonkę, królową, a ona całym sercem kochała jego. Coś takiego musiało skończyć się nieszczęściem.
Wysłany: 18-11-2007, 17:07
Ayo, Tori Amos, Charlotte Gainsbourg, Diana Krall (i chyba ogólnie cały klasyczny śpiewany jazz, np Ella Fitzgerald, jeśli lubisz), Dido, Cesaria Evora, Edyta Bartosiewicz, Miss Li,
Ewa Demarczyk, Marysia Peszek, ostatnia płyta Sadowskiej, Mariza, Regina Spektor, Erykah Badu. Tyle na pierwszy rzut oka przychodzi mi na myśl z mojej playlisty.
Może coś wybierzesz
Na pewno mogłabyś posłuchać spokojniejszych piosenek Portishead, Katie Tunstall, zespołu Flunk....narazie to przychodzi mi do głowy....jak jeszcze coś mi się przypomni to napiszę
z polskich może Edyta Bartosiewicz, Katarzyna Nosowska (oczywiście nie wszystkie), może Edyta Geppert (zależy co lubisz)
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Ostatnio zmieniony przez Elektroniczna 18-11-2007, 17:13, w całości zmieniany 1 raz
Oprucz Portishead, ktory najbardziej kojazy mi sie z kobieca muzyka, a głos Beth Gibbons po protu hipnotyzuje, jest jeszcze Massive Attack, w szczegolnosci plyta Mezzanine, chodz MA jest bardziej morczny
Jeżeli takie kapele tu padły, to równie dobrze moge zaproponować niektóre kawałki Toola i A perfect Circle. Nic inego nie przychodzi mi do głowy, może Enya jeżeli nikt wcześniej nie podał.
_________________ \m/ _/....\_ \m/
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum