uważam że to świetny pomysł.. wreszcie w szkołach wszyscy będą równi..
z tego co wiem to w liceum nie ma mundurków więc mnie to nie dotyczy..
Nie wydaje mi się, żeby wprowadzenie mundurków sprawiło, że wszystkie dzieci nagle staną się jak to określiłaś "równe"...zawsze będzie wiadomo kto jest z biedniejszej rodziny czy co tam to miało zatuszować...i choćby się sprawiło że wszyscy będą nosić i posiadać w szkole to samo to równości to na pewno nie wprowadzi. Takie jest moje zdanie
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Wysłany: 16-11-2007, 13:37
Ktoś mi powie, po co wyrównywać wszystkich do jednego poziomu?
Przypomina mi się socjalizm.
To raczej bogate dzieci trzeba uczyć i przyzwyczajać, że nie wszyscy mają tyle pieniążków, co one. I że to w gruncie rzeczy mało ważne, za ile, kto i co ma na sobie.
Ktoś mi powie, po co wyrównywać wszystkich do jednego poziomu?
Przypomina mi się socjalizm.
To raczej bogate dzieci trzeba uczyć i przyzwyczajać, że nie wszyscy mają tyle pieniążków, co one. I że to w gruncie rzeczy mało ważne, za ile, kto i co ma na sobie.
Dokładnie Gabi, no ale po co rozmawiać z młodzieżą?....przecież wystarczy dać wszystkim po mundurku i sprawa sama w cudowny sposób się rozwiąże -.-
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Romana już nie ma ale mundurki pozostały . Mnie to nie tyczy , bo ich nie nosze , ale szczrze powiem : pomysł może być , gdyby nie materiał , z jakiego ich wykonują , cena i kolory . Kolory powinni uczniowie wybrać .
_________________ Miłośc to tylko uczycie przynależności
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum