Witam
Mam taki problem, a raczej pare pytań.
Zwracam sie do wszystkich którzy trenują muay thai, i nie tylko
jak wyglądał wasz 1 trening? Było wam ciężko przetrwać morderczą rozgrzewke?
Jak to wogole wszystko wygląda na treningu?
Jestem z rocznika '90, planuje zapisać sie na muay thai.
Wiem ze z tym wiekiem to bede miał problem z osiągnięciem czegokolwiek w muay thai
Ale chciałbym zapytać jak to jest na treningach, jakie jest wasze zdanie, wasze odczucia ?
Mój znajomy ostatnio był, a jest starszy niż rocznik '90.
Mówił, że dali mu na pierwszym treningu straszny wycisk i na drugi dzień nie mógł się ruszyć Mimo to, jest zadowolony i poleca wszystkim ten szport ^^.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Wycisk to podstawa, dlatego tez przede wszystkim ten sport mnie zainteresował.
Przez ogromny wysiłek fizyczny, poprawia sie kondycja, oraz wiele innych aspektów które sa wazne dla aktywnych fizycznie.
Ale po jakim czasie zaczyna sie nawalanka, tzn. bliskie spotkanie z 2 przeciwnikiem.
Mam pewne obawy co do urazów, kontuzji. Jak często zdarzają wam sie kontuzje ?
Muay Thai to nic innego jak Tajski Boks.
Bardziej jest podobny do Kick Boxingu niz do boksu, bo w muay thai obok pięści można używać nóg. To jednak coś więcej niz Kick Boxing.. Cechami wyróżniającymi boks tajski na tle innych popularnych stylów jest szerokie użycie uderzeń łokciami i kolanami. Tego rodzaju uderzenia niejednokrotnie skutkują szybkim nokautami.
Ostatnio oglądałem dokument o Muay Thai hehehe po prostu ludzie którzy już w tym siedzą są świetni. Właśnie z tego dokumentu dowiedziałem się na czym polega trening w tajlandii I chopaki wierzcie mi na pewno w porównaniu do waszych rozgrzewek to nic co robią w kolebce Muay Thai
Pzdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum