Imię: Mateusz
Wiek: 18 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 29 Skąd: mam wiedziec
Wysłany: 24-08-2007, 16:35 Może ktoś mi pomoże?
Cześć
Mam pewien problem myślę że to jest bardzo poważna sprawa jest to związane z moją matką
trwa to już kilka lat a dopiero nakryłem ją kilka miesięcy temu. przejdzmy do rzeczy wstydzę się trochę o tym powiedzieć ale moja matka ma kochanka....wogole nie wiem co mam z tym zrobić
moje starsze rodzeństwo wie o tym ale oni już mają własne życie a ja zobaczyłem na własne oczy jak moja matka całuje i obmacuje się z innym facetem.....jest mi bardzo zal ojca pracuje za granicą nie ma go w domu nawet 2 miesiące! a dla mojej matki wszystko by zrobił a ja teraz potrzebuje obojga rodziców po prostu to wszystko mnie przerasta na pewno odbiło się to już na mojej psychice całymi dniami siedzę w domu nie mam nikogo z kim mógł bym porozmawiać poważnie na ten temat dlatego może ktoś z was mi pomoże co zrobić w tej sytuacji.
Trudna sprawa, matka jest dorosła i odpowiada za swoje czyny. Porozmawiaj ze starszym rodzeństwem, że wiesz o romansie matki i źle się czujesz wiedząc o tym. Porozmawiaj też z matką, że nie tolerujesz tego wiedząc, że ojciec urabia sobie ręce na jej potrzeby a ona go nie szanuje. Możesz nawet jej powiedzieć, że ma skończyć ten romans bo powiesz ojcu.
Nie wiem czy dobrze ci radze, ale ja chyba bym tak postąpiła.
Wysłany: 24-08-2007, 16:48
Rozmawiałem z matką jak ją nakryłem nie było jej cztery dni w domu przyszła i rozmawialiśmy
razem ze starszą siostrą powiedziała że już nigdy do niego nie pojdzie po trzech dniach znowu jej nie było na noc. Zawsze jest tak jak jej mówię że ma kochanka to wyzywa mnie że jestem pojeb*** swojego własnego syna wyzywa od najgorszego jak bym dla niej nic nie znaczył a jak ojciec jest w domu to kochana mama z niej wtedy.Wydaje mi się że ojciec też wie mniej więcej co się dzieje ale na pewno nie wie wszystkiego.
Moim zdaniem powinienś porozmawiać z tatą. I wydaje mi się,że powiedzieć mu wszystko, co tu się dzieje. To on powinien porozmawiać z Twoją mamą. Ty masz dopiero 17 lat i tak po prostu nie może być, że się cały czas zamartwiasz, bo osiwiejesz po 20stce Mojej mamy też nie ma co dwa miesiące, tylko, że ja nie mam takich problemów, bo mój tata jest wyrozumiały. I wiem sama z doświadczenia, że ona woli, żęby mówić jej wszystko co tu się dzieje, nic coś zatajać.
ja bym porozmawiła i z matką ,ojcem i rodzeństwem..
ojca nie powinieneś okłamywać..
chcoiaż to mozę wiązać się z tym ze on mozę chcieć sie rozstać z twoją mamą..
chcoiaz ona tu ma najwiekszą wine..
2 miesiace go nie ma czasme a ona takie coś robi o_O?
mojego ojca dłużej nie bylo.. i takich ekscesów nie miałam ;/
pewnie jest Ci cięzko ale nie zamartwiaj się ;(
_________________ Heartcore w duszy w bani meksyk
Ostatnio zmieniony przez kamasutra 24-08-2007, 17:12, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 24-08-2007, 17:14
Wiem że powinienem porozmawiać z ojcem ale po prostu się boję bo na pewno rodzina już do końca by mi się rozsypała co to za życie jeśli ojciec żyje w separacji?może da się to jakoś inaczej załatwić jak na razie muszę się pozbierać bo jak dalej tak pójdzie to nie wiem co się ze mną stanie.
Niechciany, ! Tylko nam się tutaj nie załamuj, bo tak nie można. Mówisz, że jeżeli powiesz to ojcu,to całkiem Ci się rodzina posypie...no a teraz się nie sypie? Pomyśl, że tak nie można żyć na dłuższą metę, bo po prostu wykończysz się psychicznie, wydaje mi się, że w tej sytacji Ty najwięcej cierpisz. Albo wóz albo przewóz.
zgadzam się z Kamiluska
teraz Ci sie sypie bardziej..
chcesz ojca okłamywac?
wies zjakby miał polegac na tym związek moich rodziców to bym wolała żeby się rozstali..
Chciałbyś mieć żone która cię zdradza?
Nie załamuj się bo nic Ci to nie da..
to ich sprawy... a twoja matka najbardziej cie rani..
Niechciany, Masz już 17 lat to troszkę powinnieneś inaczej podchodzić do tych spraw, co innego jakby separacja miała miejsce gdy dziecko ma 8 czy 10 lat.
Wiedz o tym, że życie jest okrutne i to nie pierwsza przeszkoda na twojej drodze w dalszym życiu, nie jest to też pierwsza rodzina która przeżywa taki kryzys.
Widocznie twojej mamie odpowiada tak życ, a ty musisz się z tym pogodzić jeżeli matka nie reaguje na twoje uwagi.
Porozmawiaj z nią jeszcze raz, powiedz jej, że wiesz o tym, że nadal zdradza ojca i jak przyjedzie to natychmiast mu powiesz.
Wysłany: 24-08-2007, 17:29
A może da się to jakoś inaczej załatwić? wszystko się musi skończyć na rozwodzie? a jeśli bym go zabił skończyło by romans ale na pewno w mojej matce zostało by to coś co do niego czuła, ale nie chcę sobie spieprzyć życica, a może powinienem z ''nim'' porozmawiać?
Wybij Ty sobie z głowy jakieś zabijanie czy coś. Brrr. Ale pomyśl,że to niekoniecznie musi skończyć się rozwodem, nie wiadomo co się stanie, jeżeli Twoi rodzice na ten temat porozmawiają. A czy z "nim" powinieneś porozmawiać to sama nie wiem. I co mu powiesz? "Nie spotykaj się Pan z moją matką, bo rujnujesz mi życie"? Wątpię, żeby wziął to do siebie, bo na pewno doskonale o tym wie. Zresztą decyzja należy do Ciebie. Tylko pamiętaj, nie rób nic głupiego, co jeszcze pogorszy sytuację.
Wysłany: 24-08-2007, 17:41
Głupio napisałem bo tak naprawde moja matka tu zawińiła ale czy do końca tylko ona może ojciec ma też trochę swojej winy jak narazie muszę o tym pomyśleć bo naprawde nie daje już z tym rady kompletnie jestem zdołowany dziekuje wam wszystkim za pomoc i martwię się tylko o to żebym nic głupiego nie zrobił ale myślę że jestem na tylko rozsądnym człowiekiem że nic się złego nie stanie.
Ostatnio zmieniony przez Niechciany 24-08-2007, 17:42, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum