Wysłany: 15-12-2007, 20:22
Hm, musiałabyś zrobić zdjęcie i mi pokazać, bo coś takiego może wyglądać dobrze, przy odrobinie starania.
Szerokie paski mi się nie podobają, zwłaszcza, gdy są oczojebnie złote.
Bardzo chętnie za to przygarniam duże torby. I lubię grube rajtki
Ja czasami nie wiem czy śmiać się czy płakać jak widzę okazy w mojej szkole. Próbują być modne, a są komiczne. Wełniana tunika, wełniane rajtuzy, buty takie jak wyżej pokazałam, i szeroki pas + wielka torba. Może wyglądałoby lepiej ze spodniami, bo te rajtuzy to po prostu...
chcą byc modne jak te wszystkie co mają natapirowane włosy z różowymi pasemkami
chociaż nie mam nic do tego
a i te bluzki w czachy itp ;P
[ Dodano: 15-12-2007, 20:23 ]
Gabi napisał/a:
oczojebnie złote.
też i to zbrzydło ;P
_________________ "W świecie zajmujesz tak mało miejsca a we mnie masz całe serce. "
Wysłany: 15-12-2007, 20:25
kamasutra napisał/a:
a i te bluzki w czachy itp ;P
Nie no, one wszystkie są emo- nie mówię, że czaszki są zarezerwowane dla emo, no ale ludzie, trochę dystansu. Drażni mnie ślepe podążanie za modą, najłatwiej ubrać się jak manekin z New Yorkera.
Hm, musiałabyś zrobić zdjęcie i mi pokazać, bo coś takiego może wyglądać dobrze, przy odrobinie starania.
Szerokie paski mi się nie podobają, zwłaszcza, gdy są oczojebnie złote.
Bardzo chętnie za to przygarniam duże torby. I lubię grube rajtki
Bo to mogłoby wyglądać dobrze, ale nie przy tym konkretnie zestawie. żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia, naprawdę. Wyglądało okropnie i co tylko spojrzałam w kierunku tych rajtuz, które sprawiały, że nogi mojej koleżanki wyglądały jak 2 baleronki, na tą wełnianą tunikę, która kończyła się trochę za wcześnie jak na brak spodni, to ech...
Nawet nie te bluzki w czaszki, co dłuższe bluzki i krótkie bluzy + spodnie rurki i szerokie, sportowe buty pokroju Etniesów i kwadratowa, 'skórzana' torba. Tak wszechobecne, że rzygam tym bardziej niż w/w rajtuzami.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Wysłany: 15-12-2007, 20:34
Alicja napisał/a:
co tylko spojrzałam w kierunku tych rajtuz, które sprawiały, że nogi mojej koleżanki wyglądały jak 2 baleronki
Wełniane pogrubiają, zaś syntetyki, np 60-100 den potrafią optycznie odchudzić- mówię na własnym przykładzie.
Poza tym wełniane rajty kojarzą mi się z przedszkolem
Alicja napisał/a:
spodnie rurki
Kiedy ktoś ma grubsze tyły i chce nosić rurki, to taka dłuższa tunika pomaga w zatuszowaniu pupy- ale założenie do tego krótszej bluzy zaburza proporcje i psuje efekt.
Alicja napisał/a:
kwadratowa, 'skórzana' torba.
Mam w kolekcji kwadratową sztywną torbę, w kolorze toffi, autentyk z lat 70- w te wakacje się z nią nie rozstawałam. Nie nosiłam jej jednak do skejtowskich rzeczy- nie lubię zresztą tego stylu.
Nie no, one wszystkie są emo- nie mówię, że czaszki są zarezerwowane dla emo, no ale ludzie, trochę dystansu. Drażni mnie ślepe podążanie za modą, najłatwiej ubrać się jak manekin z New Yorkera.
moze polaczyc troche styli
a podobaly wam się te panterkowe ciuchy ;>?
_________________ "W świecie zajmujesz tak mało miejsca a we mnie masz całe serce. "
Wysłany: 15-12-2007, 20:39
Panterka- jak dla mnie tylko w charakterze dodatku, całość jednak jak dla mnie musi być utrzymana w stylu psychobilly, albo nawiązującym do psychobilly/ rockabilly.
Jeśli wiecie o czym mówię
kamasutra napisał/a:
moze polaczyc troche styli
Kiepsko wyglądają czaszki połączone z czymś z zupełnie innej bajki, np ze szpilkami- ciężko mi to sobie wyobrazić.
Na pewno moda jest dziedziną którą w jakiś sposób się interesuję...ale czy mogę powiedzieć że na poważnie? Zbyt rzadko czytuję jakieś pisma czy oglądam programy, nie mówiąc już o znajomości nazw niektórych części stroju, które zdążyłam nie raz zaobserwować choćby tu na forum, by móc powiedzieć czy porównać się do kogoś kto się tym faktycznie na poważnie zajmuje i interesuje
Moja znajomość ogranicza się jedynie do obserwacji tego co w tv, czasem w jakichś czasopismach (ale nie traktujących o modzie wyłącznie) no i u ludzi na ulicy czy w jakichś miejscach.
Gabi napisał/a:
Lubi eksperymentować ze stylami, ze swoim wyglądem? Jakie są wasze ulubione lata w modzie, czego za to nie znosicie?
Gdybym miała więcej odwagi (przyznaję się bez bicia) to może bym i więcej eksperymentowała...ale cóż trzeba się przyznać, że porównując moją szafę do osób których wygląd gdzieś w jakiś sposób przyciąga moją uwagę to wypadam raczej blado i szaro.
Co do lat moich ulubionych, to oko moje przykuwa na pewno moda lat '20, '30 i '70...oczywiście nie wszystko co było wtedy noszone no ale sporo.
Ciężko powiedzieć tak naprawdę czego nie znoszę...wiem że jest pełno rzeczy które noszone przez nieodpowiednie osoby lub w nieodpowiedni sposób tracą na swoim uroku, ale wtedy szukam kogoś kto wraca mi wiarę w to że można jednak wykorzystując dany element ubrać się z gustem
Gabi napisał/a:
Skąd czerpiecie inspirację? A może same (sami?) rysujecie, projektujecie, szyjecie, piszecie o niej?
Z obserwacji innych osób...wybieram sobie z danego nurtu coś co mi się najbardziej podoba i w czym mi najwygodniej...na pewno nie zmierzam za wszystkimi w kwestii tego czy teraz powinny być paski czy kropki czy kratka i czy modnie czy nie modnie jest teraz ubrać sobie spodnie dzwony czy inne...
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
psychobilly/ rockabilly.
Jeśli wiecie o czym mówię
Wiem tylko, że te 2 wyrazy często pojawiają się w opisach przedmiotów na allegro przy wyrazach "punk" i "emo", ewentualnie "gotyk".
Wobec tego mogłabyś to przybliżyć userskiej braci.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Nie interesuję się modą, nie noszę czegoś, bo jest na to moda, czy wszyscy to noszą. Wszyscy - czyli nie ja. Co do strone wcześniej wspomnianej modzie na paski, z żalem wspominam chwilę, gdy nosiłam swetry/bluzy w paski i nikt inny jeszcze nie nosił tego typu rzeczy, a za jakieś dwa miesciące cała szkoła chodziła wypaskowana -.-
Wysłany: 15-12-2007, 20:59
Elektroniczna napisał/a:
to oko moje przykuwa na pewno moda lat '20, '30 i '70...oczywiście nie wszystko co było wtedy noszone no ale sporo.
Dobry wybór moim zdaniem.
Z lat 20-30 lubię fryzury, małe czarne sukienki, perły, czerwień, koronki, kapelusze, biżuteryjne dodatki, sukienki, początki spodni dla kobiet, styl Marleny Dietrich, opaski na głowę, takie buty: http://www.abcdance.com/c...checonojazz.jpg , modne w Szwecji, w Polsce pewnie pojawią się za jakieś 2 lata- teraz są tylko takie do tańca
Moda tych lat ma jazzową otoczkę, również męska- dlatego przepadam za nią.
Byłam na wystawie Art Deco w muzeum narodowym, wyszłam zachwycona- ale to tylko moja obsesja dot. lat międzywojnia w kulturze i sztuce.
Elektroniczna napisał/a:
wiem że jest pełno rzeczy które noszone przez nieodpowiednie osoby lub w nieodpowiedni sposób tracą na swoim uroku
Najlepiej moim zdaniem dane ubrania vintage / retro wyglądają na osobach, które interesują się danymi okresami w kulturze, modzie, nie są ślepymi fashion victims, tylko prawdziwymi pasjonatami.
Alicja napisał/a:
Wobec tego mogłabyś to przybliżyć userskiej braci.
Wysłany: 15-12-2007, 21:01
Darn napisał/a:
z żalem wspominam chwilę, gdy nosiłam swetry/bluzy w paski i nikt inny jeszcze nie nosił tego typu rzeczy, a za jakieś dwa miesciące cała szkoła chodziła wypaskowana -.-
Ja często mam podobnie- i to nie tylko z paskami. W mojej szkole rurki nosiłam jako pierwsza, na 2 miesiące przed wszystkimi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum