Cytat:
Puste siksy, na szpilkach i w różowych majtkach z napisem 'PuSh Me PlEaSe!'
sorry ale czasem jest całkiem inaczej.... nie tak jak wy myslicie mówicie ze nastolatki sa w ciazy ale wkoncu same nie zaszly wy tez ni ejstemcie bez winy
hmm... tyle teraz sie mowi o antykoncepcji... widocznie nie do wszystkich dociera... glupota glupota i jeszcze raz glupota!!! ale szczerze mowiac... zal mi tych dziewczyn... nagle spada na nie taka odpowiedzialnosc... ale za bledy trzeba placic... szkoda ze za bledy swojej matki bedzie pewnie placic to dziecko... eh
Jakby facet nie byl tak pusty ze liczy sie dla niego to ile zaliczy panienek i byl chodz troche odpowiedzialny to by z malolata nie uprawial seksu O_o
Pierwsze primo: Nie mów tak o bo nie wszyscy tacy są moge cie zapewnić i dać pare przykladów
Drugie primo: Gdyby ta małolata nie żyła w przekonaniu że jest już na tyle dorosła że może uprawiać sex to by sie nie zgodzila
Trzecie primo: Są ludzi i ludzie, jedni nie szanują swojego ciała i robią z niego śmietnik a inni uważają że oddadza sie dopiero wtedy gdy bedą tego pewni na 100%
Kunaoro [Usunięty]
Wysłany: 09-11-2005, 21:03
Według mnie obie strony są wtedy winne... i obie strony powinny wtedy jak najszybciej wydorośleć i wziąć się za wychowywanie dzieciaka! Nie ma, że aborcja, nie ma że nie chce... dziecko się nie prosiło o przyjście na świat - ale jest wynikiem głupoty dwojga ludzi, więc trzeba zadbać o to, by nie zaznało patologii!
Druga sprawa - dziewczyny zachodzą w ciążę zazwyczaj po alkoholu? A wiecie jak temu zaradzić? NIE PIĆ KUR...cze nie pić!
Trzecia sprawa - po prostu trzeba myśleć. Bezmózgie są obydwie strony, jeżeli myślą, że się nic nie stanie! Przez jedną noc przyjemności trzy osoby mają przesrane życie - on, ona i dziecko... no bajka po prostu...
Co do gwałtu... jakieś dwa lata temu z dwoma kumplami byłem świadkiem, gdy koleś chciał dziewczynę w dyskotekowej toalecie zgwałcić... dziewczyna z toalety wyszła, a kolesia wyciągnęli na noszach . Podejrzewam, że gość już nigdy nie spróbuje nikogo zgwałcić
PS. Gwałcicielom powinni wsadzać głęboko w dupsko rozżarzony pogrzebacz i kręcić nim, dopóki koleś nie zdechnie z bólu . I takie pokazy transmitować w telewizji, żeby odstraszać potencjalnych napaleńców .
PS2. Oj tak, nie wszyscy są tacy - jestem tego żywym przykładem.
Wysłany: 09-11-2005, 21:34
Każdy jest kowalem swego losu..
Skoro ktoś ma ochotę bawić się w dorosłość, to niech zachowuje się jak dorosły (tzn. jak powinien się każdy dorosły zachowywać ) i niech będzie odpowiedzialny za swe decyzje.. Ja staram się zawsze ponosić konsekwencje swych słów i czynów, wiem dlatego, że czasem nie jest to proste i przyjemne , ale liczmy się zawsze, że w sprawach kontaktów seksualnych konsekwencje (w szerokim znaczeniu tego słowa) ponoszą bardzo często także nasi partnerzy. Skoro więc nam zależy, to myślmy nie tylko o konsekwencjach naszych czynów, ale także o dobru osoby, na której nam przecież zależy.. A jeśli nie zależy, to jest to dla mnie oczywiste, że na pewne kroki się decydować nie powinniśmy, chyba że bierzemy pod uwagę ewentualne konsekwencje, jakie niegdyś w przyszłości może to ze sobą nieść. Nie mówię tu wyłącznie o ciąży, czy chorobie typu HIV. Są to najgorsze (czytaj: najpoważniejsze) przypadki, ale stosunku seksualnego, czy choćby tylko (a może aż) różnorodnych zabaw erotycznych także możemy często żałować.. Wszystko zależy od indywidualnego systemu wartości człowieka.
Moja rada dla młodych ludzi:
:584: Nie bawmy się w dorosłość, jeśli mamy na nią jeszcze czas..
Aha, dziewczyny: Szanujcie się, bo jeżeli Wasz partner nie myśli za Was oboje, że "może jeszcze poczekać, aż będziemy na pewno gotowi", to (przepraszam, ale..) jest on nieodpowiedzialny i.. chyba Was nie szanuje tak bardzo, jak to robić powinien...
Znacie to powiedzenie:
"Jak kocha, to poczeka"
Takze i moim zdaniem sa sobie winne. Zamiast nauka się zająć to tylko chcą takie dorosłe poudawać, a jak co od czego przyjdzie to chowają w głowe w piasek i mówią, że są jeszcze dziećmi. A póżniej jeszcze rozpaczają nad straconą młodościa. Paranoja. Te wszystkie rozowe 15tnastki chyba mysla ze wystarczy sie przespac z chlopakiem i juz sie jest doroslym.
Skoro ktoś ma ochotę bawić się w dorosłość, to niech zachowuje się jak dorosły (tzn. jak powinien się każdy dorosły zachowywać ) i niech będzie odpowiedzialny za swe decyzje.. Ja staram się zawsze ponosić konsekwencje swych słów i czynów, wiem dlatego, że czasem nie jest to proste i przyjemne , ale liczmy się zawsze, że w sprawach kontaktów seksualnych konsekwencje (w szerokim znaczeniu tego słowa) ponoszą bardzo często także nasi partnerzy. Skoro więc nam zależy, to myślmy nie tylko o konsekwencjach naszych czynów, ale także o dobru osoby, na której nam przecież zależy.. A jeśli nie zależy, to jest to dla mnie oczywiste, że na pewne kroki się decydować nie powinniśmy, chyba że bierzemy pod uwagę ewentualne konsekwencje, jakie niegdyś w przyszłości może to ze sobą nieść. Nie mówię tu wyłącznie o ciąży, czy chorobie typu HIV. Są to najgorsze (czytaj: najpoważniejsze) przypadki, ale stosunku seksualnego, czy choćby tylko (a może aż) różnorodnych zabaw erotycznych także możemy często żałować.. Wszystko zależy od indywidualnego systemu wartości człowieka.
Moja rada dla młodych ludzi:
:584: Nie bawmy się w dorosłość, jeśli mamy na nią jeszcze czas..
Aha, dziewczyny: Szanujcie się, bo jeżeli Wasz partner nie myśli za Was oboje, że "może jeszcze poczekać, aż będziemy na pewno gotowi", to (przepraszam, ale..) jest on nieodpowiedzialny i.. chyba Was nie szanuje tak bardzo, jak to robić powinien...
Znacie to powiedzenie:
"Jak kocha, to poczeka"
Wysłany: 09-11-2005, 21:45
Kunaoro napisał:
Cytat:
PS. Gwałcicielom powinni wsadzać głęboko w dupsko rozżarzony pogrzebacz i kręcić nim, dopóki koleś nie zdechnie z bólu . I takie pokazy transmitować w telewizji, żeby odstraszać potencjalnych napaleńców .
Szczerze mówiąc:
Jestem "za" i niech pierwszy rzuci kamieniem, kto jest "przeciw"...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum