Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest.
Miłość nie zazdrości,
nie szuka poklasku, nie unosi sie pychą; nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego,
nie unosi się gniewem,
nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. Miłość czyni nas lepszymi.
Miłość nie zazdrości,
nie szuka poklasku, nie unosi sie pychą; nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego,
nie unosi się gniewem,
nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. Miłość czyni nas lepszymi.
ten cytat kojarzy mi sie z jednym filmem " szkoła uczuć" jak dobrze pamietam..
"W chwili, gdy poczujesz w sercu miłość i doświadczysz jej głębi, odkryjesz, że dla ciebie świat nie jest już taki sam, jaki był do tej pory."
_________________ Pewnej nocy księżyc, widząc jej samotność, zapytał:
- Nie męczy Cię to czekanie?
- Trochę. Ale nie mogę się poddać...
Piterek86 napisał/a:
Miłość nie zazdrości,
nie unosi się gniewem,
To cytat z piosenki Piotra Rubika , ale z filmu może też nie wiem
a nie z z nowego badż starego testamentu?
nie wiem nie pamiętam ;P
Za moje serce złamane,za moją miłość wzgardzoną, chcę podarować Ci kwiatek-maleńką różę czerwoną, być może złamiesz tę różę,tak jak złamałeś mi serce,lecz serce było bezbronne,a różą poranisz swe ręce
Kobietom często wydaje się, że kochają, choćby nie kochały - rozrywka, podnieta zawarta w miłostce, rozkosz budzenia pragnień, sprawiają, że zalotność swą biorą za miłość.
François de La Rochefoucauld
Jeśli chcesz być kochanym, bądź wart miłości.
Owidiusz
Miłość jest czymś najmocniejszym na świecie, a jednak nie można wyobrazić sobie nic bardziej skromnego.
Mahatma Gandhi
Wiedzieć, że jest się zdolnym do miłości, to wystarczająco dużo.
Paulo Coelho
Jeżeli miłość twoja nie ma żadnych szans, powinieneś zamilknąć... Bo nie należy mieszać miłości z niewolnictwem serca. Miłość, która prosi, jest piękna, ale ta, która błaga, jest uczuciem lokajskim.
Antoine de Saint-Exupéry
Należy nauczyć się miłości siebie samego - tego nauczam; miłości zbawiennej i zdrowej: aby wytrzymać ze sobą, a nie błąkać się tam i sam.
Fryderyk Nietzsche
Miłość jest najpiękniejszą religią - ktoś, kto kogoś kocha, odda mu wszystko bez modlitwy.
Honoriusz Balzac
_________________ Życie to 10% tego, co nam się przydarza i 90% tego, jak na to reagujemy. Nasze podejście jest wszystkim. Nie ma innego wyjścia. Koniecznie musisz się dobrze bawić.
kamasutra napisał/a:
Piterek86 napisał/a:
Miłość nie zazdrości,
nie unosi się gniewem,
To cytat z piosenki Piotra Rubika , ale z filmu może też nie wiem
o żesz! Jaki Rubik, dzieci, a już na pewno nie są to słowa Mandy Moore ze "Szkoły uczuć"... Toż to św. Paweł z Tarsu.
Miłość jest jak ziewanie, najczęściej kończy się spaniem.
Lodovico Ariosto
a już na pewno nie są to słowa Mandy Moore ze "Szkoły uczuć"...
kur** chodziło mi o to że ona to czytała wiec może nie ona to wymyśliła ale w każdym razie to było w filmie..
i co się mondrujesz ze wiesz kto to napisał.. to było pare postów przed....
Imię: Anna
Wysłany: 28-07-2007, 10:39
" SET ME AS A SEAL UPON THINE HEART,
AS A SEAL UPON THINE ARM...
FOR LOVE IS STRONG AS DEATH.
MANY WATERS CANNOT QUENCH LOVE,
NEITHER CAN THE FLOODS DROWN IT... "
_________________ Żyć, błądzić, padać, triumfować, odtwarzać życie z życia!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum