Człowiek nie może żyć bez miłości. Człowiek pozostaje dla siebie istotą niezrozumiałą, jego życie jest pozbawione sensu, jeśli nie objawi mu się Miłość, jeśli nie spotka się z Miłością, jeśli jej nie dotknie i nie uczyni w jakiś sposób swoją, jeśli nie znajdzie w niej żywego uczestnictwa.
Jan Paweł II
_________________ Pewnej nocy księżyc, widząc jej samotność, zapytał:
- Nie męczy Cię to czekanie?
- Trochę. Ale nie mogę się poddać...
"Największym grzechem, jest grzech miłości - jest tak wielki, że trzeba aż dwojga, aby go popełnić"
"Ze wszystkich rzeczy wiecznych miłość trwa najkrócej"
_________________ Całe piękno jest w nas w naszym sercu jest największy skarb. Całe piękno jest w nas, tyle ciepła dla Ciebie mam.
Moje szczęście to Ty już teraz mam dla kogo żyć, bo jesteś blisko.
Imię: Ania
Wiek: 17 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 1430 Skąd: z nieba.. :)
Wysłany: 18-06-2007, 16:04
- "Masz takie ciepłe.. światełko w oczach.."
- "Powiedziałem Ci kiedyś że, bedę Cię kochał do końca świata i o jeden dzień dłużej...kłamałem...zawsze bedę Cię kochał...bez względu na to gdzie będę, gdzie Ty będziesz i chcę żebyś wiedziała, że zapamietam Cię...usmiechniętą, szczęśliwą i z tym... ciepłym.. światełkiem w oczach i obiecaj mi że zawsze taka bedziesz, że sie nigdy nie zmienisz i zachowasz to światełko...badz szczęśliwa"
- "Własnie biegam po mieście i szukam kogoś w kim mógłbym się zakochać. - I co, żadna Ci nie pozwala? Gorzej, nie znalazłem tej właściwej - Biedaczku.."
- "Magda, dbasz o wielbłądy? - No pewnie, w końcu to jest dowód, ile jestem dla Ciebie warta. -Jesteś warta o wile więcej...jesteś warta wszystkich wielbłądów na świecie... -A nie dorzuciłbyś paru słoni? - Co tylko chcesz"
I wiele, wiele, wiele innych cytatów. W ogóle cała seria "Magday M" to jeden wielki cytat miłosny. Ujmuje całkowicie
"Kocha się nie za cokolwiek, ale pomimo wszystko kocha się za nic."
-Jan Twardowski
"Wiesz prosiaczku... miłość jest wtedy kiedy kogos lubimy... za bardzo..."
-Kubuś Puchatek
"Jest bardzo trudno nie być niesprawiedliwym w stosunku do osoby,którą się kocha."
- Oscar Wilde
"Oto jest miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,a okazuje się,że czekali na siebie całe życie."
- O'Gangaceiro
_________________ "Mówisz: wiem czego chcę, i że tego właśnie chcesz. W mieszkaniu brakuje powietrza,
więc połóż się przy mnie i zróbmy to teraz!
Pokażę Ci jak się spada z dachu, nauczę Cię jak się spada z dachu... "
Nie stoi w drzwiach, nie czeka z lękiem, z niepewnością, nie poprawia włosów przed lustrem, nie chwyci za klamkę, nim się odważy zapukać... Miłość nie puka- po prostu wchodzi.
_________________ Pewnej nocy księżyc, widząc jej samotność, zapytał:
- Nie męczy Cię to czekanie?
- Trochę. Ale nie mogę się poddać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum