ania543, id±c twoim tokiem rozumowania powinni¶my zacz±æ uprawiaæ seks u schy³ku ¿ycia, bo tylko z takim baga¿em do¶wiadczeñ bêdziemy mogli stwierdziæ czy jest to prawdziwa, jedyna mi³o¶æ.
Poza tym, nawet je¶li to nie jest prawdziwa i jedyna mi³o¶æ na wieki wieków, a jednak co¶ do tego faceta czujê i w danym czasie uwa¿am go za moj± mi³o¶æ to nie widzê niczego z³ego w peetingu i seksie.
_________________ "Taka ju¿ jest niewiasta, lubie¿no¶ci pe³na. I w chuci nienasycona. Jak ¶wiat ¶wiatem, tak by³o i tak bêdzie in saecula saeculorum."
Wys³any: 14-10-2007, 20:40
ania543 napisa³/a:
Czyli ¿e uwa¿asz ¿e seks to w zupe³no¶ci wyraz prawdziwej mi³o¶ci.
Nie wmawiaj mi niczego, czego nie powiedzia³am.
Jestem w nim zakochana. Nie twierdzê jednak, ¿e bêdzie to mi³o¶æ do grobowej deski, daleka jestem od takich radykalnych stwierdzeñ. Bo nie wiadomo nigdy, czy jutro nie przejedzie mnie np ciê¿arówka z ogórkami.
Na mi³o¶æ sk³ada siê nie tylko ³ó¿ko- a ja, w ci±gu tych 4 miesiêcy zdo³a³am siê przekonaæ, ¿e to co¶ wiêcej, ¿e nie ma i najprawdopodobniej nie znajdzie siê inna osoba, która tak by mnie rozumia³a, i by³a tak do mnie podobna, jak on.
Poza tym, nikt nikogo tutaj do niczego nie zmusza. On poczeka³by, gdybym nie by³a gotowa, i ja te¿. Ale jestem go pewna na 100%, wczoraj to ode mnie uslysza³.
Imiê: Ania
Wiek: 17 Do³±czy³a: 18 Mar 2006 Posty: 1423 Sk±d: z nieba.. :)
Wys³any: 14-10-2007, 20:50
Alicjo, chcesz mnie sprowokowaæ ale Ci siê nie uda. Wiesz dobrze co chcia³am powiedzieæ a teraz przeci±gasz granicê, dopowiadasz.
Gabi, zastanawiam siê, czy chcesz kiedy¶ wyj¶æ za m±¿ i mieæ dzieci? Czy tylko ¶lub w urzêdzie? Czy te¿ nie?
Wys³any: 14-10-2007, 20:56
ania543 napisa³/a:
Gabi, zastanawiam siê, czy chcesz kiedy¶ wyj¶æ za m±¿ i mieæ dzieci? Czy tylko ¶lub w urzêdzie? Czy te¿ nie?
Na razie o tym nie my¶lê, mam 19 lat i nie zamierzam wpadaæ i wychodzic za m±¿ jak wiêkszo¶æ moich cioæ, wujków, kuzynów itp. Slub nie ma dla mnie wiêkszego znaczenia, je¶li dwójka ludzi jest szczê¶liwa. Je¶li ¶lub, to tylko cywilny.
Podejrzewam, ¿e nie zwi±¿ê siê z katolikiem- nie wyobra¿am sobie siebie w bia³ej sukni przed o³tarzem, przysiêgaj±cej na Boga, którego wg mnie nie ma. By³oby to wbrew moim zasadom, k³ama³abym, przysiêga wiec by³aby niewa¿na. Nie robi³abym tego tylko po to, by rodzinie pana m³odego i jemu samemu by³o mi³o- chyba nie o to tutaj chodzi.
Dzieci? mo¿e za 10-15 lat. Na pewno nie teraz.
Imiê: Ania
Wiek: 17 Do³±czy³a: 18 Mar 2006 Posty: 1423 Sk±d: z nieba.. :)
Wys³any: 14-10-2007, 21:11
Gabi napisa³/a:
O co chodzi?
Ostatnia wiadomo¶æ moja .
Chodzi o to ¿e jeszcze Ci lotto takie prawdziwe ¿ycie. Jeszcze robisz co mo¿esz, przys³owiowo hulasz ¶wiatem. To dobrze (ale s± granice, ju¿ - niestety - przekroczone).
Nie my¶lisz o ¿yciu, takim prawdziwym. Byciu w prawdziwym, przypieczêtowanym zwi±zku. My¶lisz o tym co jest tu i teraz co by by³o najfajniej. Od innych rzeczy - z daleka. Rozumiem to, ale widzê ¿e nie masz ¶wiadomo¶ci albo inaczej- nie chcesz jej mieæ.
Tyle na ten temat. Dobranoc.
ej bo ja czego¶ nie rozumiem (chyba ¿e nie umiem czytaæ)
piszecie, ¿e je¶li dziewczyna chce i ch³opak chce, to nie ma w tym nic z³ego.
podzielam ten punkt widzenia, natomiast kompletnie nie podzielam tego, ¿e kiedy dzieczyna nie chce, to mówicie o niej jak o nienormalniej lub/i dewotce.
nie chce to nie i nie ma w tym nic do bulwersowania siê moim zdaniem...
Wys³any: 14-10-2007, 21:20
Bóg zap³aæ za poradê.
Nie wiesz, co piszesz.
Hulam ¶wiatem? Co to znaczy w ogóle? Chcê poznaæ ¿ycie jak najlepiej, dopóki ró¿ne czynniki nie zaczn± ograniczaæ mojego czasu. Mam ¿yæ jak pustelnik cichego pokornego serca albo zakonnica? Ju¿ mam siê deklarowaæ? Nie bêdê, bo 19 prze¿ytych lat to jeszcze za ma³o.
ania543 napisa³/a:
Nie my¶lisz o ¿yciu, takim prawdziwym. Byciu w prawdziwym, przypieczêtowanym zwi±zku. My¶lisz o tym co jest tu i teraz co by by³o najfajniej. Od innych rzeczy - z daleka. Rozumiem to, ale widzê ¿e nie masz ¶wiadomo¶ci albo inaczej- nie chcesz jej mieæ.
Mam ju¿ planowaæ dzieci, ich kolejno¶æ, wystrój ich pokoików i ma³¿eñstwo? Czego Ty ode mnie wymagasz, ustatkowywania siê i dalekosiê¿nych planów w wieku 19 lat? Wolê nie wybiegaæ my¶l± zbytnio do przodu, ani cofaæ siê do przesz³o¶ci- nasza (moja i K. droga jest jednokierunkowa). Aha, to co pieczêtowane, równie¿ siê psuje i rozpada.
On wie o tym wszystkim, o czym Ci piszê, rozumie mnie, i ma takie samo zdanie.
[ Dodano: 14-10-2007, 21:26 ]
Twoja Stara napisa³/a:
natomiast kompletnie nie podzielam tego, ¿e kiedy dzieczyna nie chce, to mówicie o niej jak o nienormalniej lub/i dewotce.
Nie. Zosta³ wysuniêty postulat, ¿e te, które to robi± przed 18-tk±, s± puszczalskimi grzesznicami, wiêc musia³am tu zawitaæ i to zdementowaæ.
Je¶li siê nie jest pewnym faceta, to siê czeka, i koniec.
Zawsze stara³am siê zadawaæ z sensownymi, byæ mo¿e nie mam wiêc teraz tego typu problemów.
Nie muszê kogo¶ kochaæ na ¶mieræ i ¿ycie, by siê z nim pomiziaæ. Wystarczy, ¿e czujê co¶ wiêcej, ni¿ przyja¼ñ. Gdy obie strony to czuj±, s± ju¿ trochê ze sob± i maj± na to ochotê.
kompletnie nie podzielam tego, ¿e kiedy dzieczyna nie chce, to mówicie o niej jak o nienormalniej lub/i dewotce.
nie chce to nie i nie ma w tym nic do bulwersowania siê moim zdaniem...
Nikt tu nic takiego nie twierdzi³. Zrozumia³e, ¿e nie ka¿da dziewczyna jest gotowa etc i jak chce to czeka. Ale nie musi czekaæ z mizianiem tudzie¿ smyraniem je¶li jest pewna swojego faceta, pewna ¿e tego chce itd. Zreszt±, je¶li chodzi o dziewczynê autora tematu to nikt siê nie bulwersowa³, oprócz autora , ¿e ona nie chce. Ma 16 lat i s± z sob± widocznie za krótko w jej mniemaniu. Przynajmniej dla mnie tak to wygl±da
Nie pochwalamy jedynie rozwi±z³o¶ci seksualnej - wielu partnerów, stosunku 'podwy¿szonego ryzyka' itd xD
_________________ "Taka ju¿ jest niewiasta, lubie¿no¶ci pe³na. I w chuci nienasycona. Jak ¶wiat ¶wiatem, tak by³o i tak bêdzie in saecula saeculorum."
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum