Ja ogólnie zazdroszcze osobom które mieszkają na stancji tam gdzie się uczą. Co tygodniowe imprezy, wolność , brak cenzury i wtrancania się we wszystko rodziców. Oczywiście brak dobrego żarcia, bo domowe obiatki najlepsze:)
Też chcielibyście mieszkać na stancji lub sami w mieszkaniu?
Myślę że to by było ciekawe przeżycie. I myślę, że bym chciała. W mojej aktualnej sytuacji ( wiek, itp. ) by sie poszalało. Ale niestety brak takiej opcji.
Mam znajomego w klasie, który mieszka w bursie i średnio to sobie chwali. Domowe obiadki to raz, natrętni sąsiedzi dwa. Moja znajoma, z tej samej klasy, załatwiła sobie stancje i nie narzeka. Wszystko zależy od tego, z kim dzieli się przestrzeń.
Ja wybieram mieszkanie w pojedynkę, bo wiem, jak to jest (tak jakoś ostatnio przyszło mi egzystować ) i pasuje. Czasami trochę cicho, szczególnie przed snem (może trochę smutno), ale to da sie przełknąć.
Ja mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu (trochę z musu) i rzeczą najważniejszą jak dla mnie jest dobrze się czuć z osobami z którymi się mieszka...oczywiście to jacy są współlokatorzy wychodzi mniej więcej po roku wspólnego mieszkania...jest to na pewno dobra lekcja usamodzielnienia się w jakimś stopniu, kiedy trzeba myśleć o tym na co ile kasy przeznaczyć itp.
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
a na stancji by Cię nikt nie pilonował? Teraz bym chciała bo wkurza mnie babcia bo wali drzwiami i krzyczy ale takto wolałabym wieszkac z rodzicami jak narazie.
Ja ogólnie zazdroszcze osobom które mieszkają na stancji tam gdzie się uczą. Co tygodniowe imprezy, wolność , brak cenzury i wtrancania się we wszystko rodziców. Oczywiście brak dobrego żarcia, bo domowe obiatki najlepsze:)
Też chcielibyście mieszkać na stancji lub sami w mieszkaniu?
Rodzice Cię w karcerze więżą? Cenzura? Potrzebujesz pomocy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum