No i gut ;] Też je miałam. Ale wiesz, poczytaj sobie później jakieś 3 poziomy wyżej (i radzę od razu, bo potem do tego nie wrócisz xD). Dasz radę. Ja dałam, Ty też dasz. Tylko się nie wycofuj z tej historii
Polecam: Historia Vademecum maturalne 2008 z operonu
_________________ "Mówisz: wiem czego chcę, i że tego właśnie chcesz. W mieszkaniu brakuje powietrza,
więc połóż się przy mnie i zróbmy to teraz!
Pokażę Ci jak się spada z dachu, nauczę Cię jak się spada z dachu... "
zdobadz W.Lengauera "starozytnosc " tak chyba to sie zwalo baaardzo dobry podrecznik szczegolnie do grecji
A propos Langauera, to na egzaminie ma on zwyczaj zadawania pytań typu: "Jaki gatunek sowy żył w Starożytnej Grecji za czasów xxx?" - tak mi się przypomniało
_________________ Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat. Jan Stanisław Lec
Mi, osobiście bardzo podoba się Repetytorium maturzysty. Poziom podstawowy i rozszerzony[WOS]. Wydawnictwo GREG. Jestem z niego naprawdę zadowolona, jest przejrzysty, zrozumiały. Są tu ważniejsze wydarzenia, pojęcia, partie polityczne od 1989, pokojowi laureaci Nobla itd. + masa przydatynych wiadomości, opisy, wyjaśnienia.
_________________ Najchętniej zamknęłbym Cię w klatce...
Bo kocham na Ciebie patrzeć.
Ostatnio zmieniony przez Darn 09-03-2008, 10:49, w całości zmieniany 1 raz
Ja kupiłam sobie póki co, zupełnie w ciemno, z Zielonej Sowy. Jak zajrzałam do tego z historii to jestem raczej średnio zadowolona. Mam nadzieję, że wos jest trochę lepiej opracowany.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum..."
Imię: olek
Wysłany: 09-03-2008, 14:46
Polecam Atlas historii powszechnej ze Świata Książki, zapłaciłam za niego chyba z dyche, a jest naprawdę dobry. Fajne, szczegółowe mapki.
No i słownik historyczny wyd. Europa- przyda się bankowo, zwykle zaczynałam od wyszukiwania z niego pojęć, nazwisk. Dobrze się z niego czytało.
Darn napisał/a:
Repetytorium maturzysty. Poziom podstawowy i rozszerzony[WOS]. Wydawnictwo GREG.
nawet z gim ksiazka sie z historii znalazla:P
poza tym zerknelam sobie na "historie prawa polskiego" ale to podrecznik na studia..choc fajnie opracowany ale moze byc trudny dla licealisty:)
jeszcze uczylam sie z dodatkow "rzeczpospolitej"
Imię: olek
Wysłany: 24-05-2008, 17:08
Nie wiem czy na podstawie piszę się pracę... Na R na pewno. Generalnie, matura z WoS-u nie jest zabójczo trudna.
Aaaa i pamiętaj, że dużo zależy od tego, czy jesteś bardzoo "na czasie" ze wszystkimi wydarzeniami ze sceny politycznej- minimum 2 ostatnich lat.
To wszystko jest do ogarnięcia. Jak bierzesz ten WoS na serio, to mogę Ci wyszukać jakieś dobre książki, muszę tylko poszperać w pokoju. A jak będziesz grzeczna to mogę nawet wysłać Ci notatki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum