Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: alter ego
24-11-2006, 21:53
Małżeństwo
Autor Wiadomość
kara i mara 
*
:):):):):):):)

Imię: karolina i marzena
Wysłany: 18-11-2006, 12:21   

naszym zdaniem milosc jest najwazniejsza i nie ma to szczegolnego znaczenia ze jestes z Ukrainy i chcesz wysc za polaka.
  Znak zodiaku: wodnik

**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 18-11-2006, 12:31   

a co to za różnica czy to Polak czy nie, zrób ankietę na ulicy, spytaj przedstawicieli wszystkich grup wiekowych, "wykształceniowych" itd

lika 
Życie jest snem...

Imię: po prostu lika
Wysłany: 18-11-2006, 14:46   

w tym przypadku powinno się liczyć tylko to co się czuje to tej drugiej osoby - miłość

Znak zodiaku: byk

vievia 
Przyjaciel
jedyna.

Wysłany: 18-11-2006, 16:33   

juna napisał/a:
żadna odpowiedz mi nie padi, powinna byc 4 opcja- jesli sie kochacie to tak. Gdyby taka była to bym ją zaznaczyła.

Nie jest ważne z jakiego kraju się jest a już na pewno najważniejsze nie jest to czy jest ładny, dlatego zgadzam się z juną oczywiście ;*

siła.siłacz.silna.silność.siłownia.
zrozum.

Znak zodiaku: baran

Fiona27 

Wysłany: 23-11-2006, 22:38   

Witam!Jestem tu pierwszy raz nigdy nie wchodzilam na zadne forum ale teraz mam problem i nie radze sobie juz z nim wiec moze akurat ktos mi poradzi cos albo wypowie sie.Jestem mezatka od 3 miesiecy.Teraz siedze zagranica a on w Polsce (nie pracuje).Kazda nasz rozmowa konczy sie klotnia i wypominaniem,krzyczeniem i slowami ze czepiam sie jego.Chodzi o to ze rok temu zdradzil mnie mimo ze mielismu ustalona date slubu.Teraz przed moim wyjazdem gdy mielismy konflika gdzie mam mieszkac on zapoznal sobie inna i z nie pisal i zalil jej sie.Kazde jego nie pisanie albo co innego to dla mnie podejrzenie,ze moze znowu mnie skrzywdzi.POMOZCIE,co mam robic:(jestem zrozpaczona:(i

**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 23-11-2006, 23:26   

Fiona27, załóż sobie najlepiej nowy temat,
sprobuj z nim pogadac na spokojnie, nie rob przy tym wyrzutow, tylko wyjasnij o co ci chodzi i dlaczego masz watpliwosci (a masz prawo je miec)
po pierwsze z tego co piszesz, utrzymujesz go wiec powinien to docenic a nie robic wyrzuty i szukac innej na boku, po drugie wydaje sie typem sk*rwysyna i po bardzo powierzchownej ocenie waszego małżeństwa(tylko takiej mozna dokonac na podstawie 1 posta) stwierdzam ze najlepiej by bylo jak najszybciej to zakonczyc

parker 

Wysłany: 23-11-2006, 23:40   

Fiona27 napisał/a:
Chodzi o to ze rok temu zdradzil mnie mimo ze mielismu ustalona date slubu.
chodzi o to ze trzeba go bylo wtedy ZOSTAWIC ZOSTAWIC ZOSTAWIC bo
**MJ** napisał/a:
wydaje sie typem sk*rwysyna
!!!!!!!!!!!!!!!!! on sie nie zmieni i na bank jak ty jestes za granica to on sie zabawia!!! :zly2: Fiona27 3maj sie!!!
Ostatnio zmieniony przez parker 23-11-2006, 23:41, w całości zmieniany 1 raz  

Znak zodiaku: baran

Fiona27 

Wysłany: 24-11-2006, 14:40   

Ja juz mu mowilam ze przez takie jego narzekanie zdrazam sie i mam teraz bardzo niska zamoocene o sobie,bo nic nie slysze przy kazdej rozmowie jak czepiasz sie,narzekasz,krytykujesz i masz podejrzenia.Uwazam,ze gdyby mu zalezalo na zdobyciu mojego zaufania nie poznalby znowu sobie nowej znajomosci,takie spotkanie wygladalo bardziej na randke.Teraz jest kryzys miedzy nami.Jak mam nie robic mu wyrzutow jak nie potrafimy ze soba rozmawiac przez telefon kazda rozmowa konczy sie narazie,pa i podnoszeniem glosu z jego strony.Pozniej ja placze po tym.Sama nie wiem:(

Tasha 
*

Wysłany: 24-11-2006, 18:03   

Fiona, sama sobie zgotowałaś taki los... zdradził Cię - dziwię się, że po tym zdecydowałaś się na ślub!
widzisz, że on Tobą pomiata, krzyczy na Ciebie... ale z drugiej strony - sama dałaś mu zgodę na takie traktowanie właśnie przez to, że wtedy nie dostał od Ciebie kosza (po zdradzie). teraz on myśli, że może wszystko skoro Ty taka ugodowa jesteś.
według mnie albo poważna rozmowa (bardzo poważna!) albo rozstanie...
pozdrawiam Cię i nie daj się :)
Ostatnio zmieniony przez Tasha 24-11-2006, 18:04, w całości zmieniany 1 raz  
  Znak zodiaku: rak

Darn 
Zasłużeni

Wysłany: 24-11-2006, 18:19   

Fiona27, moim zdaniem powinnaś z nim bardzo poważnie pogadać. Nie możesz dawać sobie tak pomiatać! Zrobiłaś wielki błąd wychodząc za niego.

markiza 
sztuka sama w sobie

Imię: czterdzieści cztery
Wysłany: 24-11-2006, 18:36   

Rozstanie....Bardzo krótko jesteście małżenstwem, a on już wyjechał...poza tym ile czasu byliście razem zanim wzięliście ślub i dlaczego wzięłaś z nim ślub pomimo zdrady?Czy czułaś się tak niedowartościowana, że bałaś się, że tylko on Cię zechce?:(
  Znak zodiaku: waga

no1 
**

Wysłany: 24-11-2006, 19:57   

To bez róznicy czy wyjdzie się za Polaka, Włocha czy Eskimosa. Ważne aby kochać tą osobe i być przez nią kochany. A to czy jest ta osoba ładna czy brzydka nie ma żadnego znaczenia!!!

Fiona27 

Wysłany: 24-11-2006, 21:21   

Wyszlam na niego bo mi zalezalo ale jesli chodzi o zaufanie to myslalam ze postara sie je odbudowac.Przed slubem bylismy ze soba 5 lat,a ja wyjechala a nie on,ja jestem zagranica.Wiem ze on jest na miejscu i inaczej odbiera taka rozlake,boje sie ze moze cos znowu sie stac albo ze robi cos za moimi plecami a mnie tylko oklamuje.Postaram sie z nim powaznie porozmawiac ale dopiero jak wroce,mimo ze nie wiem czy on bedzie chcial rozmawiac bo jak narazie to mowi mi ze skonczyl juz ten temat.Postanowil mi,ze nic nie zrobi mi zeby mnie skrzywdzic!!Obiecal dotrzymac slowa ale czy to wystarczy!!!

riba-21 
*

Wysłany: 05-12-2006, 14:50   

jakieś dziwne te pytania, polacy wcale nie są najlepsi, a i za mąż niepowinnaś wychodzic bo ktoś jest ładny........ jedyny powud do zawarcia związku to prawdziwa miłość (szacunek, zaufanie, troska o dobro tej drugiej osoby, poświęcenie i wielle innych składników) ;)

Tasha 
*

Wysłany: 07-12-2006, 17:40   

jeśli chodzi o pytanie Mal'ki, to śmiem podejrzewać, że jej nie chodziło o znaczenie "ładny" w sensie przystojny tylko "dobry".
na tyle, na ile orientuję się w języku ukraińskim wydaje mi się, że źle przetłumaczyła sobie na polski ukraińskie słowo "хороший" (czyli - dobry, fajny)
ale tego chyba się nie dowiemy, bo nam zniknęła.
pozdrawiam :)
  Znak zodiaku: rak

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu