Pierwszy raz piłam jak miałam.. 13 lat. Ale raczej nie pije często i w małych ilościach jak już
_________________ '..więc jesteś jesteś jesteś
daj niech sprawdzę
niech cię dotknę raz jeszcze dłonią i ustami
niech w oczy spojrzę chociaż najmniej wierzę
oślepłym ze zdumienia oczom..'
Wedlug mnie, ludzie tacy albo malo obchodza swoich rodzicow ktorzy sie uganiaja za kariera a nie pomysleli ze moga wpasc, maja problemy natury egzystencjonalnej, siegaja po alkochol aby zabic nude ze znajomymi, zapomniec o problemach chocby na pare minut, wola przyjazn swoich rowiesnikow niz swoja wlasna rodzine, poczuc sie szczesliwym(tak samo zreszta jak i z narkotykami). Wielu z nich dorastajac w wieku 18-20 lat rozumieja swoje bledy, czsami jest za pozno ale proboja walczyc.... Wiem o takich rzeczach poniewaz wychowalem sie w podobnej sytuacji, z wieloma znajomymi ktorzy mieli podobnie...
Nie przesadzaj, wydaje mi się, że o wiele wcześniej. Późneij zaczyna sie wybór liceum itp. i wiele osób dostaje kubeł zimnej wody. Muszą zdecydować czy chcą tak dalej żyć czy zaplanowac swoją przyszłość.
ja czasem pije piwo z matką. nie mam 18 lat. ze znajomymi pije tylko na jakichś większych imprezach. nie lubie pić na ławkach, skwerach i tym podobnych miejscach. staram się pilnować, nie upijać do nieprzytomności, zawsze jestem w towarzystwie starszych i ograniczam sie najczesciej do trzech piw na całą noc. na każdym koncercie wypijam jedno piwo, jesli koncert jest wyjątkowo długi, to pozwalam sobie na dwa. nigdy po nich nie jestem pijana ani nic... co w tym złego?
Imię: Ewelina
Wysłany: 17-05-2007, 18:48
Nie wiem. Rozwalają mnie takie dzieci które piją dla szpanu... żeby zaimponować komuś. Ja piję żeby poprawić sobie nastrój. Żeby poczuć sie lepiej, dobrze sie bawić, uciec od problemów...
Nie wiem. Rozwalają mnie takie dzieci które piją dla szpanu... żeby zaimponować komuś. Ja piję żeby poprawić sobie nastrój. Żeby poczuć sie lepiej, dobrze sie bawić, uciec od problemów...
Alkoholizm fajna rzecz.
_________________ I oto ujrzałem, koń trupioblady, a imię siedzącego na nim śmierć. I piekło szło za nim.
ekhm zalezy jak ktoś ma 16 czy 17 lat to jeszcze ujdzie ale młodsi to juz chyba bardziej dla szpanu to robią chociaż osobiście zaczęłam pic w wieku 13 lat,gdzies od roku tego nie robie bo sie ustatkowalam <lol>no może nie do końca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum