ostatnio zauwazylem ze zaczynam lysiec..mam 18lat...i jak pociagne sie za wlosy to kilka wypada co ponoc jest oznaka lysienia...robia mi sie zakola,i mam mniej wlosow....moj ojciec jest lysy..ito i ja bede...
jak temu zaradzc??albo spowolnic chociaz ten beznadziejny proces?
mam nadzieje ze dziewczynom nie grozi lysienie...:P bo ja mam tak zniszczone wlosy ...ze też wypadaja:(
a co do tematu...a więc jesli często farbujesz wlosy,czy bierezsz na zel...to wlasnie podobno (tak mowila fryzjerka) powoduje wypadanie wlosów i można być lysym...
_________________ Pamiętaj...drugi raz już nie bedzie nas....
ostatnio zauwazylem ze zaczynam lysiec..mam 18lat...i jak pociagne sie za wlosy to kilka wypada co ponoc jest oznaka lysienia...robia mi sie zakola,i mam mniej wlosow....moj ojciec jest lysy..ito i ja bede...
jak temu zaradzc??albo spowolnic chociaz ten beznadziejny proces?
18 lat? Współczuje Ci. Ja bym na twoim miejscu zaczął jak najszybciej działać. Nie wiem, idź do dermatologa (nie wiem czy dermatolog się zajmuje czymś takim) albo jakiegoś innego lekaża, kup sobie jakieś preparaty na to, poczytaj w internecie...
Imię: Wooof
Wiek: 20 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 2019 Skąd: z okolicy
Wysłany: 01-10-2006, 11:42
slyszalem o jakis srodkach na spowolnienie lysienia, najlepiej zapytaj w aptece.
_________________ Witam w rzeczywistości...
KOCHAM OLEŃKE :-*
Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
O kurwa, 18 lat i łysiejesz? jesteś w moim wieku, ja jeszcze wcale nie łysieję... nie przejmój się niestety nie zaradzisz temu. To zależy od genów. Np. mój ojciec ma łysinę na głowie od hm.. 12,13 lat, teraz jest po czterdziestce i jakoś się tym nie przejmuje. A mój dziadek jest dużo starszy a prawie wcale nie wyłysiał! Myślę że mam to w genach po dziadku. A nawet jak trochę wyłysieję to nic się nie stanie, mam długie włosy i wcale nie ściął bym z tego powodu.
Imię: Arturek ~~
Wiek: 20 Dołączył: 27 Lip 2005 Posty: 6669 Skąd: z miasta
Wysłany: 05-01-2007, 22:11
Hy, mi dużo wlosów wypada od lat, ale to nie problem, bo na głowie ich jest aż za gęsto . Za 20 lat wyłysieje, to bardzo prawdopodobne - włosy mamy po mamie, a w jej rodzinie faceci łysieją. Przeszczepie sobie włosy i nie ma problemu . Tobie też radze
_________________ „Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
"Na większą chwałę Bożą." Ad maiorem Dei gloriam.
Różne leki mogą trochę pomóc, ale niektórzy zaczynają po prostu wcześnie łysieć, takie są geny i niewiele można na to poradzić. Używanie różnych preparatów trochę spowolni ten proces, ale go nie zatrzyma...
Cytat:
ogól się i bądź łysy z wyboru
Tak by było najlepije moim zdaniem...
_________________ używanie trudnych słów nie sprawi, że twoje wypowiedzi będą mądrzejsze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum