W moim mieście jest kobieta-wampir. Przez cały rok chodzi w długim skórzanym płaszczu i ze ściśle związanym kokiem.
Aspekt ekonomiczny: widzę ją zawsze z sklepie Sezam- rozwija handel
A u mnie w mieście jest uroczy Pan Kożuszek - starszy jegomość który przez cały rok odziany jest w kożuch. Najczęsciej przechadza się nieopodal Akademii Medycznej lub przesiaduje pod Kościołem Farnym. Niezależnie od pory roku zazwyczaj nosi ze sobą torebkę w której znajdują się lody Bolero. czasami wdaje się w niezrozumiałe dla otoczenia dysputy intelektualne.
Inne ciekawe persony to np. Babcia Małkinia, Wiewiórkator, Panowie Lingwiście, Myyzter Batuta, Muszolyna.
Pan Gienek jest znaną osobowością. Przyjazny młodzieży, bezdomny jegomość. Ma bardzo barwy życiorys, potrafi śpiewać w kilku językach, opowiada dowcipy o żydach, oraz różne sprośne, a także udziela złotych porad na życie. Lubiany bardzo przez otoczenie, poważnie. Często napotykałam go z moimi znajomymi w miejscowej, plenerowej żulerni.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Imię: Aneta
Wysłany: 12-12-2007, 15:26
U nas jest to tzw"Wielkopolska pierdoła". Czyli babka, która wszystkie duperelki miasta zna, rozpowiada, przekręca. Jednym słowem puszcza ploty. A że mieszkam w mieście małym no to wszytsko się w try miga rozchodzi.
_________________ "A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć".
Za ukochaną, przyszłą ojczyznę.
alter ego napisał/a:
A u mnie w mieście jest uroczy Pan Kożuszek
Bratnia dusza pani od płaszcza!
O da! Jestem pewna, iż nie stosują odpowiedniego zabezpieczenia!
U mnie w mieście jest jeszcze pani Basia, która jest postacią fascynującą, gdyż walczy z wyimaginowanymi przeciwnikami, pała nienawiścią w stosunku do miejskich autobusów i na każdą okazję ma stosowną rosyjską piosenkę. Poza tym są tacy, którzy twierdzą, iż widzieli panią Basię w stroju Ewy na balkonie. W czasach kiedy byłam młodą łanią i uczęszczałam do podstawówki, to pani Basia pracowala w niej jako sprzątaczka. Już wtedy wywoływała grozę i powszechne przerażenie.
U mojej babci w bloku mieszka Pani Tereska zwana też Pipi, która ponoć biegała po piwnicy z siekierą. Uderzyła kiedyś wałkiem w rękę małoletnią sąsiadkę mojej babci. Kilka razy w tygodniu da się też słyszeć jej uroczy głosik: "Kur** wypier***** jeb*** skurwi***, bo ci zaraz przypier****" i tym podobne, skierowane w stronę wyimaginowanego przeciwnika. Pani ta ma około 60 lat i ubiera się w krótkie spódniczki i krótkie bluzeczki. Najczęściej w kolorze ostrego różu. Ma też makijaż jak dziwka. Przychodzą do niej narąbani panowie, którymi sie chwali przed sąsiadami.
U mnie w mieście był też pan Szeryf, który dostał od policji pozwolenie na broń. Chodził w butach z ostrogami i kowbojskim kapeluszu i pilnował młodych chłopców coby nie rzucali papierków na ulicę.
Imię: Anna
Wysłany: 12-12-2007, 20:03
W moim mieście niestety taką osobowością jest moja własna babcia, która wszędzie dookoła widzi Szatana i wszystkich błogosławi.
Chociaż może ma trochę racji, bo mnie zawsze wszędzie pełno!
_________________ Żyć, błądzić, padać, triumfować, odtwarzać życie z życia!
Hmm mimo iż mieszkam jakiś czas w Warszawie z racji wynajmowania mieszkania to osobiście nie spotkałam się z jakimiś "osobistościami", które powszechnie były by uważane za takich lokalnych dziwaków
Ja sama z siebie za takie osobistości dodające kolorytu Warszawie uważam panów grających często w przejściu w centrum koło stacji metra...takie "przeniesienie" do starej Warszawy...kojarzą się troszkę mi osobiście z książkami Grzesiuka, Pragą warszawską...nie wiem może niesłusznie no ale tak mi się kojarzą i zawsze miło mi się na nich patrzy kiedy gdzieś tam jestem w okolicy i mam okazję ich zobaczyć.
Ostatnio z ciekawostek dowiedziałam się, że jest w Warszawie taki facet zwany między innymi "Czarnym Romanem" z racji tego że chodzi cały na czarno (choć podobno czasem jest widywany "w kolorze") i zawsze utartymi ścieżkami....podobno zdarza mu się do osób mijanych powiedzieć tekst w stylu "Jesteś nieśmiertelny" czy "Szatan Cię opętał" (to akurat znalazłam na jednej ze stron internetowych gdy z ciekawości chciałam się o nim dowiedzieć coś więcej....osobiście go nie widziałam a nawet jeśli to nie odnotowałam w swojej głowie tego faktu.
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Dziwactw z mojego osiedla nie da sie wymienic wszystkich... Będę dozowała tą przyjemność
Na parterze mieszka kobieta, która całe życie spędza w oknie. Ale nie jak zwyczajna tzw "społeczniara"! Ona jak widzi, że wchodze do klatki biegnie do drzwi i patrzy przez wizjer. Potrafiła podejsć do mnie i przy mojej przyjaciółce zapytać się, czy "twój chłopak bardzo cię ostatnio poślinił?". Nie wiem w sumie o co jej chodziło, bo ani nie całuje się pod blokiem ani nic z tych rzeczy. A jeśli monitoruje moje mieszkanie?!
Oj u mnie wmieście mnóstwo jest takich osobowości
-Frycek- przegigantowy gościu, wystawia buty za okno i śpiewa jedzie karawana, wszytskich wyzywa od hitlerowców i zawsze chodzi z taką małą piłą.
-Tina- przezwisko wzięło sie że kiedyś było napisane o niej w tejże właśnie gazecie. Kobieta jest troche nie teges Zatrzymała sie w latach 70 i tak własnie sie ubiera, nosi ooooogromne kapelusze itp,itd
-Marianek kartoniarz- gosciu który mieszka w karitasie często chodzi z wózeczkiem i zbiera kartony a za zebraną kase kupuje laską prezenty ( niektóre oczywiście to wykorzystują )
- Lola- to jest lol "najpiękniejsza kobieta w mieście"
Jest jeszcze wiele innych osób w moim mieście które są bardzo znane ale wcale nie są jakieś nie teges tylko po prostu są znane z tego ze są znane
_________________ Jestem nowa więc nie krzyczcie
Pozdrófka for all :*
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum