Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: **MJ**
13-12-2007, 14:32
Lokalne osobowości nadzwyczajne.
Autor Wiadomość
alter ego
+++++

Wysłany: 11-12-2007, 14:05   Lokalne osobowości nadzwyczajne.

Otóż. Otóż. Otóż. Otóż w każdym mieście są lokalne osobowości nadzwyczajne. Każdy je inaczej nazywa ale wszyscy wiedzą o kogo chodzi.

W tym temacie możecie podzielisć się opiniami na ich temat i rozważać ich obecność w aspekcie ekonomicznym, społecznym i kulturowym.

jakkolwiek 
+++++

Ostrzeżeń:
 3/5/10
Wysłany: 11-12-2007, 19:20   

W moim mieście jest kobieta-wampir. Przez cały rok chodzi w długim skórzanym płaszczu i ze ściśle związanym kokiem.
Aspekt ekonomiczny: widzę ją zawsze z sklepie Sezam- rozwija handel

Znak zodiaku: strzelec

caessa 
Przyjaciel
**złośnica**

Wysłany: 11-12-2007, 19:22   

ja to mam osobowość... ojciec dyrektor
bleh

Znak zodiaku: byk

I3ziko 
++
polisz dziołk

Wysłany: 11-12-2007, 21:18   

w moim mieście mieszka słynny polonijny sportowiec Andru Gołota, często sie pojawia w polskiej dzielnicy, podejrzewam ze w poszukiwaniu polisz sausage

pozdrawiam z czikago

alter ego
+++++

Wysłany: 12-12-2007, 13:53   

A u mnie w mieście jest uroczy Pan Kożuszek - starszy jegomość który przez cały rok odziany jest w kożuch. Najczęsciej przechadza się nieopodal Akademii Medycznej lub przesiaduje pod Kościołem Farnym. Niezależnie od pory roku zazwyczaj nosi ze sobą torebkę w której znajdują się lody Bolero. czasami wdaje się w niezrozumiałe dla otoczenia dysputy intelektualne.

Inne ciekawe persony to np. Babcia Małkinia, Wiewiórkator, Panowie Lingwiście, Myyzter Batuta, Muszolyna.

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 12-12-2007, 14:01   

Pan Gienek jest znaną osobowością. Przyjazny młodzieży, bezdomny jegomość. Ma bardzo barwy życiorys, potrafi śpiewać w kilku językach, opowiada dowcipy o żydach, oraz różne sprośne, a także udziela złotych porad na życie. Lubiany bardzo przez otoczenie, poważnie. Często napotykałam go z moimi znajomymi w miejscowej, plenerowej żulerni.

Znak zodiaku: koziorozec

jakkolwiek 
+++++

Ostrzeżeń:
 3/5/10
Wysłany: 12-12-2007, 15:26   

alter ego napisał/a:
A u mnie w mieście jest uroczy Pan Kożuszek

Bratnia dusza pani od płaszcza!

Żelowa 
tnemarepmet

Imię: Aneta
Wysłany: 12-12-2007, 15:26   

U nas jest to tzw"Wielkopolska pierdoła". Czyli babka, która wszystkie duperelki miasta zna, rozpowiada, przekręca. Jednym słowem puszcza ploty. A że mieszkam w mieście małym no to wszytsko się w try miga rozchodzi.

Znak zodiaku: wodnik

alter ego
+++++

Wysłany: 12-12-2007, 15:39   

jakkolwiek napisał/a:
alter ego napisał/a:
A u mnie w mieście jest uroczy Pan Kożuszek

Bratnia dusza pani od płaszcza!

O da! Jestem pewna, iż nie stosują odpowiedniego zabezpieczenia!

U mnie w mieście jest jeszcze pani Basia, która jest postacią fascynującą, gdyż walczy z wyimaginowanymi przeciwnikami, pała nienawiścią w stosunku do miejskich autobusów i na każdą okazję ma stosowną rosyjską piosenkę. Poza tym są tacy, którzy twierdzą, iż widzieli panią Basię w stroju Ewy na balkonie. W czasach kiedy byłam młodą łanią i uczęszczałam do podstawówki, to pani Basia pracowala w niej jako sprzątaczka. Już wtedy wywoływała grozę i powszechne przerażenie.

jakkolwiek 
+++++

Ostrzeżeń:
 3/5/10
Wysłany: 12-12-2007, 18:21   

U mojej babci w bloku mieszka Pani Tereska zwana też Pipi, która ponoć biegała po piwnicy z siekierą. Uderzyła kiedyś wałkiem w rękę małoletnią sąsiadkę mojej babci. Kilka razy w tygodniu da się też słyszeć jej uroczy głosik: "Kur** wypier***** jeb*** skurwi***, bo ci zaraz przypier****" i tym podobne, skierowane w stronę wyimaginowanego przeciwnika. Pani ta ma około 60 lat i ubiera się w krótkie spódniczki i krótkie bluzeczki. Najczęściej w kolorze ostrego różu. Ma też makijaż jak dziwka. Przychodzą do niej narąbani panowie, którymi sie chwali przed sąsiadami.

U mnie w mieście był też pan Szeryf, który dostał od policji pozwolenie na broń. Chodził w butach z ostrogami i kowbojskim kapeluszu i pilnował młodych chłopców coby nie rzucali papierków na ulicę.

Erill 
Moderator
Zapracowana kobietka

Imię: Gabi
Wysłany: 12-12-2007, 18:28   

Jakkolwiek.. lol!!!
Fajne osobistosci :P
Ja tu za krotko mieszkam, zeby coskolwiek powiedziec czy takie osobowosci faktycznie gdzies tu sa..

http://pleciony.blog.onet.pl/

Znak zodiaku: baran

harlequin 
Moderator
vehement flame

Imię: Anna
Wysłany: 12-12-2007, 20:03   

W moim mieście niestety taką osobowością jest moja własna babcia, która wszędzie dookoła widzi Szatana i wszystkich błogosławi.
Chociaż może ma trochę racji, bo mnie zawsze wszędzie pełno!

Znak zodiaku: lew

Elektroniczna 
Przyjaciel

Wysłany: 12-12-2007, 20:47   

Hmm mimo iż mieszkam jakiś czas w Warszawie z racji wynajmowania mieszkania to osobiście nie spotkałam się z jakimiś "osobistościami", które powszechnie były by uważane za takich lokalnych dziwaków

Ja sama z siebie za takie osobistości dodające kolorytu Warszawie uważam panów grających często w przejściu w centrum koło stacji metra...takie "przeniesienie" do starej Warszawy...kojarzą się troszkę mi osobiście z książkami Grzesiuka, Pragą warszawską...nie wiem może niesłusznie no ale tak mi się kojarzą i zawsze miło mi się na nich patrzy kiedy gdzieś tam jestem w okolicy i mam okazję ich zobaczyć.

Ostatnio z ciekawostek dowiedziałam się, że jest w Warszawie taki facet zwany między innymi "Czarnym Romanem" z racji tego że chodzi cały na czarno (choć podobno czasem jest widywany "w kolorze") i zawsze utartymi ścieżkami....podobno zdarza mu się do osób mijanych powiedzieć tekst w stylu "Jesteś nieśmiertelny" czy "Szatan Cię opętał" (to akurat znalazłam na jednej ze stron internetowych gdy z ciekawości chciałam się o nim dowiedzieć coś więcej....osobiście go nie widziałam a nawet jeśli to nie odnotowałam w swojej głowie tego faktu.
"...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
  Znak zodiaku: ryby

labanda 
Przyjaciel
nadszyszkownik

Wysłany: 12-12-2007, 20:54   

Dziwactw z mojego osiedla nie da sie wymienic wszystkich... Będę dozowała tą przyjemność
Na parterze mieszka kobieta, która całe życie spędza w oknie. Ale nie jak zwyczajna tzw "społeczniara"! Ona jak widzi, że wchodze do klatki biegnie do drzwi i patrzy przez wizjer. Potrafiła podejsć do mnie i przy mojej przyjaciółce zapytać się, czy "twój chłopak bardzo cię ostatnio poślinił?". Nie wiem w sumie o co jej chodziło, bo ani nie całuje się pod blokiem ani nic z tych rzeczy. A jeśli monitoruje moje mieszkanie?! :D

Znak zodiaku: lew

Krejzolka 
*
wolno stojacy słup

Imię: Natalia
Wysłany: 12-12-2007, 22:08   

Oj u mnie wmieście mnóstwo jest takich osobowości :)
-Frycek- przegigantowy gościu, wystawia buty za okno i śpiewa jedzie karawana, wszytskich wyzywa od hitlerowców i zawsze chodzi z taką małą piłą.
-Tina- przezwisko wzięło sie że kiedyś było napisane o niej w tejże właśnie gazecie. Kobieta jest troche nie teges Zatrzymała sie w latach 70 i tak własnie sie ubiera, nosi ooooogromne kapelusze itp,itd
-Marianek kartoniarz- gosciu który mieszka w karitasie często chodzi z wózeczkiem i zbiera kartony a za zebraną kase kupuje laską prezenty ( niektóre oczywiście to wykorzystują :galy: )
- Lola- to jest lol :559: "najpiękniejsza kobieta w mieście"
Jest jeszcze wiele innych osób w moim mieście które są bardzo znane ale wcale nie są jakieś nie teges tylko po prostu są znane z tego ze są znane :559:

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu