Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: **MJ**
13-12-2007, 14:32
Lokalne osobowości nadzwyczajne.
Autor Wiadomość
Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 12-12-2007, 22:09   

Krejzolka napisał/a:
-Tina- przezwisko wzięło sie że kiedyś było napisane o niej w tejże właśnie gazecie. Kobieta jest troche nie teges Zatrzymała sie w latach 70 i tak własnie sie ubiera, nosi ooooogromne kapelusze itp,itd

O Boże, to naprawdę koszmarne, że ubiera się inaczej, niż cała reszta. :/
więc czas już skończyć z oczekiwaniem na coś,
co może nigdy nie przyjść.

Znak zodiaku: panna

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 12-12-2007, 22:16   

W liceum, do którego uczęszczam jest od tego roku zatrudniony dość osobliwy jegomość. Jest z zawodu anglistą i przybył do nas z Krakowa. Znany jest z chorobliwej pedantyczności. 85% jego uczniów powinno mieć zachowanie naganne za ilość uwag, którymi ich raczy. Wystarczy mieć otwarty zeszyt podczas, gdy potrzebna jest tylko otwarta książka, a w dzienniku ląduje uwaga: "Ma bałagan na ławce". Jak na sprawdzianie nie napisze się słowo w słowo tego, co podyktował do zeszytu, to można dostać co najwyżej 3.
Dzień w dzień jest widywany w garniturze, śnieżnobiałej koszuli, krawacie, wypastowanych butach i z nienagannie ułożonymi włosami i wąsami.
To tak fascynująca postać, że brakuje mi słów do oddania choć namiastki jego osobowości tutaj.

Znak zodiaku: koziorozec

alter ego
+++++

Wysłany: 12-12-2007, 23:00   

jakkolwiek napisał/a:
Kilka razy w tygodniu da się też słyszeć jej uroczy głosik: "Kur** wypier***** jeb*** skurwi***, bo ci zaraz przypier****" i tym podobne, skierowane w stronę wyimaginowanego przeciwnika. Pani ta ma około 60 lat i ubiera się w krótkie spódniczki i krótkie bluzeczki. Najczęściej w kolorze ostrego różu. Ma też makijaż jak dziwka. Przychodzą do niej narąbani panowie, którymi sie chwali przed sąsiadami.

To u mnie jest tzw. Flukowa. Jest to stra siwa rura, która prowadzi mete i pomimo iż ma z 60 lat uważa się za młodą chyżą łanię. Przez cały rok chodzi w mimi i w czerwonych szpilkach. W tym roku 1 listopada chodziła po cmentarzu obwiązana flagą Polski i wyzywała poległych na wojnie żołnierzy. fascynujące.

[P]labanda 
Przyjaciel
nadszyszkownik

Wysłany: 13-12-2007, 15:52   

hm, u mnie w szkole są woźne, które popijają sobie browary w czasie lekcji, a potem wyrzucają puszki do szafy w kiblu, zapraszają sobie do szkoły apsztyfikantów, aplą na korytarzu, prawie wszystkie to Baśki, chyba tylko jedna to Jadzia, zadają się z okolicznymi żulami i podsklepowymi koneserami tanich win. Co do ich wyglądu, to wolałabym o tym nie pisać.
Pod szkołą chodzi czesto facet, na oko grubo po 50. Jest wiecznie pijany, zawsze pałęta się w okolicy budy Lotto, na wszystkie dziewczyny ze szkoły woła aktoreczki, a chłopców prosi żebymu coś zagrali. Kiedyś miał wiatrówkę i się go przestraszyłam,a raz to go nawet trzeźwego widzialam! Ogólnie jest dość sympatyczny i nikomu nic nie robi. Jakoś na początku roku wszedł za nami do szkoły i nie chciał wyjść i pan De. wytargał go za fraki powiedział "porozmawiamy na zewnątrz", troche się przestraszył i chiwle nic sie nie odzywał i chodził taki lekko obrażony.

Znak zodiaku: lew

asiarose

Imię: Asia
Wysłany: 21-08-2008, 13:32   

W naszej szkole jest sprzątaczka, która jest strasznie wredna. Na dodatek odpowiada za szatnie. I specjalnie ich nie otwiera. Jak zobaczy, że ktoś np. bardzo szybko idzie, ona zaraz w wrzask, że biegnie i powinno mu się odjąć punkty z zachowania. Po prostu wredota.
  Znak zodiaku: panna

warshilka 
*

Wysłany: 28-08-2008, 19:00   

Na ławeczce pod kamienica naprzeciw mojego okna siedzą trzy takie osobowości. Wiedzą wszystko, o wszystkich i na każdy temat. W sumie mają z jakieś...... 220 lat, ale niejeden małolat mógłby nauczyć się od nich słownictwa.
Ostatnio zmieniony przez warshilka 28-08-2008, 19:03, w całości zmieniany 1 raz  
  Znak zodiaku: ryby

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu