koles jest lewonozny... czy to oznacza ze tez leworęczny??
i skoro lewonozny tzn ze lepiej mu idzie z lewej strony boiska...
Nie wiem, ale ja jestem leworęczna tak samo jak lewonożna
Myślę, że 'lewonożność' w grze jest przydatna, zwłaszcza gdy przeciwnik nie ma o tym pojęcia. Jak to pięknie dryblować i kiwać można. Jakie możliwości.
Oczywiście najlepiej wyćwiczyć obie nogi. Może nie w równym stopniu, ale tak, żeby móc swobodnie kopać jedną jak i drugą nogą.
_________________ Żadnych objaśnień. Odsyłaczy.
Przypisów. Haseł.
Libacja milczących winorośli.
Wszystko zależy od tego
jak długo będziemy zawsze.
koles jest lewonozny... czy to oznacza ze tez leworęczny??
nie zawsze... moj kolega z druzyny jest lewonozny i praworeczny ;P dziwne, dopiero niedawno sie o tym dowiedizalem, zawsze myslalem ze jest tez lewo reczny ;P
aNeTa napisał/a:
i skoro lewonozny tzn ze lepiej mu idzie z lewej strony boiska...
to zalezy co ma robic na boisku ;P
np jesli jest to skrzydlowy to jego glownym zadaniem jest dosrodkowywac pilke do napastnikow no i jesli jest na lewej stronie boiska to bedzie mu latwiej, moglby to robic w trakcie biegu... na prawej musial by sie zatrzymac i przelozyc pilke na lewa noge.
a jesli np chodzi o strzaly z daleka czy rzuty wolne to na prawej stronie bedzie mial latwiej ;P gdy mocno uderzysz pilke, podkrecasz ja i wtedy wpadnie do brameczki ;D
[ Dodano: 21-02-2008, 10:11 ]
a ja jestem prawonozy ;P to tylko tak przy okazji ;P
_________________ It’s got to be, easy to see
What everyone takes out of me
Knocking me down, dragging me out
How did you end up in that crowd?
np jesli jest to skrzydlowy to jego glownym zadaniem jest dosrodkowywac pilke do napastnikow no i jesli jest na lewej stronie boiska to bedzie mu latwiej, moglby to robic w trakcie biegu...
ale to zadna tajemnica, normalnie najlepiej miec na lewej stronie lewonoznego. tak sie to zawsze ustawia
Cytat:
a jesli np chodzi o strzaly z daleka czy rzuty wolne to na prawej stronie bedzie mial latwiej ;P gdy mocno uderzysz pilke, podkrecasz ja i wtedy wpadnie do brameczki ;D
z lewej tez dobrze, podkrecona nad murem w krotki np
z lewej tez dobrze, podkrecona nad murem w krotki np
no tak ale jesli nie grasz szkrzydlowymi tylko np samymi srodkowymi pomocnikami (jak Arsenal np ) to czesto prawonozego wystawia sei na lewa strone i odwroteni,, bo ich zadaniem nie jet dosrodkowanie pilki tylko zejscie do srodka i oddanie strzalu... tak ze lepsza noga wcale nie ma tak wielkiego wplywu na pozycje gracza....
_________________ It’s got to be, easy to see
What everyone takes out of me
Knocking me down, dragging me out
How did you end up in that crowd?
Żadną tajemnicą jest, że lewonożny ustawiony po prawej stronie będzie mógł zbiegać do środka robiąc zagrożenie czy miejsce bocznemu obrońcy.
no pewnie, ale boczny obronca powinien przynajmniej grac lewa. lewonozny schodzacy do srodka jest rownie grozny a w ogole bardziej uniwersalny
Cytat:
no tak ale jesli nie grasz szkrzydlowymi tylko np samymi srodkowymi pomocnikami (jak Arsenal np ) to czesto prawonozego wystawia sei na lewa strone i odwroteni,, bo ich zadaniem nie jet dosrodkowanie pilki tylko zejscie do srodka i oddanie strzalu... tak ze lepsza noga wcale nie ma tak wielkiego wplywu na pozycje gracza....
ale boczni obroncy pewnie pelnia role skrzydlowych
Brat mojego kumpla jest prawonożny a lewo ręczny... Jak się nauczysz tak bedzie... Ale jak się jest malutkim to się nie mysli raczej jaką nogą będzie się kopać, czy jaką ręką pisać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum