o sadzicie na taki tamat...
koles jest lewonozny... czy to oznacza ze tez leworęczny??
i skoro lewonozny tzn ze lepiej mu idzie z lewej strony boiska...
Najczęściej lewo ręczny lepiej gra lewą nogą ja miałem w dzieciństwie przekładany długopis i nożyczki na prawą rękę choć byłem leworęczny zrobili mi tą krzywdę w przedszkolu dlatego np. piszę jak kura pazurem ale za to potrafię posługiwać się obiema rękoma i obiema nogami dlatego też na meczach gram zwykle prawego pomocnika lub obrońcę gdyż uniwersalny jestem. Moim zdaniem to też sprawia kto jest lewo a kto prawo na której stronie gra bo dośrodkować z lewej grając na prawej pomocy jest ciężej dla takiej osoby.
Schiza009 napisał/a:
Nie umiem zaczynać schodzenia ze schodów od lewej nogi. Czy ktoś jeszcze tak ma?
Co ciekawe każdy przemarsz w wojsku zaczyna się od lewej nogi.
Imię: Johann Gottlieb Goldberg
Wysłany: 11-04-2007, 17:55
Embi napisał/a:
Najczęściej lewo ręczny lepiej gra lewą nogą
Leworęczne dzieci grające przykładowo na fortepianie mają taką sprawna lewą rękę, że ja chyba nigdy nie będę miała takiej wyćwiczonej.
Jednak u nich melodia leży, bo słychac sam akompaniament. Poza tym taka jaka moja lewa, ich jest prawa, więc chyba jednak mają gorzej.
Troche bez sensu mieć 1 lepszą ręke a 2 nie :? albo tak samo z nogą . To tak samo z okiem na 1 mozna widziec a na 2 nie !! od czego to zalezy ze sie ma jedno sprawniejszo reke lub nogę !
Imię: Johann Gottlieb Goldberg
Wysłany: 11-04-2007, 18:17
Gumis napisał/a:
Troche bez sensu mieć 1 lepszą ręke a 2 nie :? albo tak samo z nogą . To tak samo z okiem na 1 mozna widziec a na 2 nie !! od czego to zalezy ze sie ma jedno sprawniejszo reke lub nogę !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum