Podawanie się za satanistę nim nie będąc to kretynizm, a noszenie tego typu akcesoriów nie jest niczym złym, zresztą pentagram był znakiem boga jeszcze przed inkwizycją więc... nie wiedzacy o co chodzi człowiek który obraza tych co chodzą z pentagramami na szyi koszulce itp. jest jeszcze większym kretynem...
Imię: czterdzieści cztery
Wysłany: 07-05-2007, 00:54
nie wiem, o czym jest dyskusja ani na jakim etapie teraz się znajduje, ale chciałabym podpowiedzieć, że są też zespoły, które według kościoła katolickiego propagują kult szatana, np led zeppelin albo metallica:D przepraszam, że tak mi odbija z tym kościołem katolickim, ale ostatnimi czasy wyjątkowo mnie bawią
Sin224, nie lubię cie. ssij.
markiza, dyskusja znajdu jest na poziomie: "to głupota", "wylansujmy się", "czy moge nosic krzyzyk jak jestem ateistką?" Więc Twoj post idealnie się wpasował ;P
_________________ Ostatnio trochę OTuję o penisie!
spotkalem sie kiedys z osoba tak bardzo debilna ze wrylo mi sie w pamiec, poznalem pare osob ubierajacych sie na czarno, ble ble zreszta podobnie jak ja, bylo ognisko my zostalismy sami przy ognisku mocno juz odurzeni alkocholem i jakos tak wyszlo ze zaczela sie gadka na temat szatana i takie tam, nie pamietam dokladnie jak to wyszlo ale to bylo mniej wiecej tak:
Ja(do kolesia): Wierzysz w szatana(oczywiscie tak nie mowilem tylko dosc mocno belkotalem )
Koles: No wierze a co?
Ja: a w boga wierzysz?
Koles: nie
takie lekkie wyjasnienie dlaczego mi sie to wrylo w pamiec, wedlug mnie skoro osoba wierzy w szatana a w boga nie to jest najwiekszym na swiecie idiota, poniewaz jak zawsze wiadomo odwieczna jest walka dobra ze zlem, wiece skoro osoba wierzy w sztaana powinna takze wierzyc w swojego odwiecznego wroga czyli Boga(lol nie czuje ze rymuje:))
Ps. mam nadzieje ze ktos mnie zrozumie
Jakbyście książki czytali to byście wiedzieli że są 2 rodzaje pentagramów, tak zwany biały i czarny. Biały jest rogiem do góry i oznacza męki Jezusa i parę innych dobrych rzeczy, za to czarny jest 2 rogami do góry i oznacza szatana utożsamianego z kozłem. Określone to zostało pod koniec czasów inkwizycji, jeśli się mylę poprawcie mnie. Wierze w to co widzę więc logicznym jest że w boga nie wierzę, za to wierzę że kościół wykorzystuje ludzi i nimi manipuluje jak chce. Takie mam zdane i wiem że nawet to że lubię Elfen Lieda mi nie pomoże.
[ Dodano: 07-05-2007, 15:55 ]
A takie rzeczy to możesz ty robić jakkolwiek, ja nie wstydzę się moich poglądów i zdanie innych ludzi mam gdzieś chyba że są bardziej doświadczeni ode mnie. Nie mówię tu o księżach którzy sami nie wiedzą wszystkiego, na podobne tematy chociaż nie zaprzeczam że wiedzą dużo.
_________________ Nie umrę, nie odejdę nigdzie,
Pozostanę tutaj;
Lecz nie pytaj mnie o nic,
Nic nie odpowiem.
Jakbyście książki czytali to byście wiedzieli że są 2 rodzaje pentagramów, tak zwany biały i czarny. Biały jest rogiem do góry i oznacza męki Jezusa i parę innych dobrych rzeczy, za to czarny jest 2 rogami do góry i oznacza szatana utożsamianego z kozłem.
Ru masz rację. Ale pentagram biały, który może byc symbolem ran Jezusa - nie jest symbolem samego boga. Jak sam napisałeś - oznacza meki jezusa. Nie jest symbolem boga.
Sin224 napisał/a:
Określone to zostało pod koniec czasów inkwizycji, jeśli się mylę poprawcie mnie.
Mylisz się. Inkwyzcja patrzyłana kazdy pentagram źle. Dopiero w 16 czy 17 wieku, zaczęło sie ich rozróżnianie.
_________________ Odszedłem bez pożegnania. ~.~
Adieu.
Dziękować miłym i mniej-miłym.
Dzięki z poprawienie, nie pamiętałem dobrze wszystkiego. Przyznaje się mogłem popełnić parę błędów ale kto jest nie omylny. Zresztą inkwizycja na wszystko co nie było po jej myśli patrzyła źle.
_________________ Nie umrę, nie odejdę nigdzie,
Pozostanę tutaj;
Lecz nie pytaj mnie o nic,
Nic nie odpowiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum