Imię: Anna
Wysłany: 18-11-2007, 17:07
Klasa pierwsza, profilu brak, rozszerzenia ma każdy takie, jakie chce (ja: mat, fiz, historia).
Osób w klasie? Dziesięć! ^_^ (osiem dziewczyn i dwóch chłopaków)
_________________ Żyć, błądzić, padać, triumfować, odtwarzać życie z życia!
Wysłany: 18-11-2007, 18:22
tak, to prywatna szkoła.
choć tak między nami... niezbyt dobra. ale jedyna w okolicy, gdzie mogę sobie wybrać taki rzadki zestaw przedmiotów rozszerzonych.
Wysłany: 19-11-2007, 14:53
dkf napisał/a:
Też bym chciała sobie wybrac jakie przedmioty chce mieć rozszerzone, ale u nas nawet takiego czegoś nie ma w prywatnych.
Za coś musi być to czesne. Nie uczą nas dobrze, to niech chociaż uczą nas tego, co chcemy. A i z tym bywają problemy. Na przykład jest z góry powiedziane, że w naszej szkole NIE REALIZUJE SIĘ rozszerzonego materiału na języku polskim w żadnym wypadku. Więc osoby wiążące swoją przyszłość, powiedzmy, z polonistyką, nie mają tu czego szukać.
Moje koleżanki z klasy miały też ogromne problemy z wyperswadowaniem rozszerzenia z chemii - udało im się je wywalczyć, ale pierwsza rozszerzona lekcja dla nich odbędzie się dopiero w tym tygodniu, a przecież rok szkolny zaczął się, delikatnie mówiąc, już jakiś czas temu.
Nie ma łatwo. Jest podobno jakieś płatne liceum katolickie w Krakowie, które działa na tej samej zasadzie, tylko oczywiście nie ma tam takich problemów, a i poziom jest ogromny. Cena jednak też "niczego sobie"... Ale pofantazjować można.
Jestem na pierwszym roku.
Jest nas 91 osób...
Więcej dziewczyn, niż chłopaków.
_________________ Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat. Jan Stanisław Lec
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum