Wybieram się na filologię węgierską. Będę po niej zbierać śliwki węgierki i pracować w fabryce powideł, albo będę pakowała do woreczków paprykę pod Budapesztem. Różne kierunki chodzą mi jeszcze po głowie, raczej z ukierunkowaniem na filologie + ...znawstwo - kulturoznawstwo, filmoznawstwo. Generalnie, nie sądzę żebym skończyła na jednym kierunku.
Jeśli chodzi o maturę to planuję zdawać polski, angielski, historię i wos. Chyba wszystko rozszerzone, oprócz ustnego angielskiego i ewentualnie wosu, ale co do wosu nie jestem jeszcze przekonana. Generalnie, sądzę że we wrześniu zacznę panikować jak do mnie dojdzie jakie mam plany i jakie braki.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Gdy Ty szłaś na studia to był wysoki próg? Mam pewne wątpliwości co do tego, czy miałabym szansę się dostać na UAM.
moja koleżanka jest tam na filologii norweskiej. miała 97% z rozszerzonego niemieckiego i 98% z rozszerzonego angola. historia poszła jej byle jak. ale z tak napisanymi językami musiała się dostać
dkf, ja na pierwszym roku nie mam języków, ale na drugim są. robimy taki test pisemny sprawdzający do której grupy poziomowo należymy. jak trafisz do tej jednej z najsłabszych to pewnie będzie taka powtóreczka LO. bez strachu. wykładowcy też ludzie. jeśli będą widzieli, że z resztą przedmiotów sobie radzisz a z językiem nie, to będą się starali jakoś dać Ci to zaliczenie.
wiem że u mnie są jakieś kartkówki ze słówek, a tego da się nauczyć, ajkieś gramatyczne zadanka do rozwiązania.
spokojnie, dasz radę
Wysłany: 28-05-2008, 15:27
Kiedy macie dostać wyniki z matury?
Dkf, nie wiem jak wygląda rekrutacja na Twojej uczelni, ale wiem, że grupy językowe tworzone są od poziomu podstawowego.
Więc głowa do góry.
Myślałam o poznańskiej, ale za daleko do domu i nieciekawe połączenia. Poza tym, od zawsze marzył mi się Kraków. Chociaż nigdy nic nie wiadomo, może i do Poznania będę składać papierki. Mam jeszcze czas.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Wszyscy spotkamy się w Poznaniu ?
Chciałabym Poznań ale watpie aby to wypalilo na jakieś 98% ;P
Hmmm.. ja (po długim namyśle) chciałabym się dostać na socjologie w Bydgoszczy, Białej Podlaskiej,Wrocławku m.in. bądz pedagogike w Koszalinie specj: pedagogika resocjalizacyjna
Będzie co będzie
Gabi napisał/a:
ale wiem, że grupy językowe tworzone są od poziomu podstawowego.
Mi się też tak wydaje
_________________ Więc może mam Ci za rapować żebyś kochał mnie ponad to?
Nie będę miłością Twojego życia,choćbym zdołała podpalić oceany.
Ostatnio zmieniony przez kamasutra 28-05-2008, 19:25, w całości zmieniany 1 raz
a mam pytanie bo sie pogubilam w tym:
Przedmioty brane pod uwagę w postępowaniu kwalifikacyjnym:
język polski, język obcy, historia, wiedza o społeczeństwie – wymagany poziom podstawowy lub rozszerzony lub podstawowy i rozszerzony.
Kandydaci, którzy zdali „nową maturę” w roku 2008, 2007:
Muszą mieć wynik egzaminu maturalnego z języka polskiego, języka obcego oraz z jednego przedmiotu do wyboru: historia lub wiedza o społeczeństwie poziom podstawowy lub rozszerzony.
Rekrutacja i sposób przeliczania punktów zgodna z §2, §3, §4, §5, §7 części ogólnej Uchwały Senatu.
więc co do cholery ;D?
Nie chce zdawac historii bo dostane padaczki
_________________ Więc może mam Ci za rapować żebyś kochał mnie ponad to?
Nie będę miłością Twojego życia,choćbym zdołała podpalić oceany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum