Nieczajew, nie mówię o tym czy ona chce, czy nie. Mówię, że jest do tego zdolna. Twierdziła, że nie jest wystarczająco inteligentna, a ja sądzę, że jest.
Nieczajew napisał/a:
nie znaczy, że jej ambicje są gorsze
Nie powiedziałam tego.
Tak ale próbujesz zburzyć jej plan na życie - Kamila obrała już swoją drogę rozwoju- a Ty piszesz o tym a tam pierdoli** - ja wiem lepiej od ciebie ze sobie poradzisz i co będzie dla Ciebie lepsze (oczywiście nie dosłownie)
_________________ Zakłamanie tego świata mnie przeraża - to skandal.
Moim zdaniem kamasutra wie lepiej co jest dla niej lepsze i zapewne nie ma zamiaru iść na studiach aby po 4 miesiącach narzekać na forum jak to jest trudno, jak sobie nie radzi i że nie wie co robi na tym a nie innym kierunku
prawie dokładnie
Nieczajew napisał/a:
widocznie Kamila ma inne od Twoich ambicje i to nie znaczy, że jej ambicje są gorsze. I teksty typu "A tam . Wyrobiłabyś się odpowiednio na studiach." są po prostu śmieszne i to z dwóch powodów : po pierwsze sama dobrze nie wiesz jak jest na studiach a po drugie Kamila wie lepiej od Ciebie czy da rade czy nie.
ładnie to ująłeś.
A jak ktoś nie idzie na studia to co jest sie gorszym?
Nie mówię ze jak skończę technikum to nic nie będę robić, po prostu wiem ze nie dałabym sobie w życiu rady na studiach , potem bym się dobiła bo się nie dostałam.
Decydując się na studia, wyłącznie z sasugerowanej przez Ciebie, całkiem dla mnie niezrozumiałej pobudki - można się totalnie minąć ze sobie odpowiednim rozwojem i praktycznie stanąć w miejscu.
To można powiedzieć już o wyborze szkoły ponadgimnazjalnej. IMO nie ma sensu pchać się do LO, jeśli nie ma się zamiaru iść na studia. Nie rozumiem takiego postanowienia.
A na studiach mogłaby sobie poradzić większości osób. Kwestia poświęcenia odpowiedniego poświęcania czasu i/lub pomocy dodatkowej.
Jak by na to nie patrzeć - bezpośrednio po LO nie masz nic. Tylko studia lub jak jakaś prostsza szkoła policealna daje możliwości. Nie wybierając się na studia - lepiej skończyć technikum/zawodówkę.
Nieczajew napisał/a:
Kolejny raz wszystko podpinasz pod swoje zdanie
A co w tym złego?
Normalne, że człowiek patrzy na różne rzeczy ze swojego punktu widzenia. Normalne też, że z tego samego punktu widzenia, dokonuje ocen danego postępowania.
Nieczajew napisał/a:
próbujesz zburzyć jej plan na życie - Kamila obrała już swoją drogę rozwoju
Skoro już "obrała" to za późno na zmiany i "burzenie". Zdanie przeczy samo sobie.
_________________ Odszedłem bez pożegnania. ~.~
Adieu.
Dziękować miłym i mniej-miłym.
Ostatnio zmieniony przez Alearan 19-12-2007, 08:22, w całości zmieniany 1 raz
Bo załatwianie pracy po znajomości jest żałosne.
Moja mama jest architektem. Jak bym chciała mogłabym całe życie pracować u niej. Pewnie bym nawet nieźle zarabiała. Już teraz wiem, ze nie wróce po studiach do Łomży. Zostaje w Gdańsku i szukam pracy na własną rękę, bez pomocy mamusi. Poradzę sobie sama.
Moja mama jest architektem. Jak bym chciała mogłabym całe życie pracować u niej. Pewnie bym nawet nieźle zarabiała. Już teraz wiem, ze nie wróce po studiach do Łomży. Zostaje w Gdańsku i szukam pracy na własną rękę, bez pomocy mamusi. Poradzę sobie sama.
Nie dziwie się Tobie, zawsze lepiej być na swoim i szukać pracy na własną rękę.
w to nie wątpię.
Cytat:
Nie za stara jesteś, żeby tak mówić?
dlaczego?
Nie mogę mieć planów na przyszłość?
zabronisz mi?
Niektóre prace to tylko po znajomości, szczególnie jeśli się jest freelancerem. Tutaj praktycznie wszyscy są znajomymi znajomego.
Swoją drogą zastanawiam się czemu żałosne? Bo to wymaga mniej pracy? Bo jest nieuczciwe? Bo tak nie ładnie? Bo to obniża naszą wartość?
Co kto lubi.
Ja MÓGŁ BYM powiedzieć że żałosna jest nauka, tylko po to, by dostać pracę, skoro prościej zrobić to po znajomości. Nie czuję potrzeby dochodzenia do wszystkiego samu. Pieniądze mają taką samą wartość kiedy sie je zarabia, otrzymuje, czy kradnie.
dlaczego?
Nie mogę mieć planów na przyszłość?
zabronisz mi?
Przecież ich nie masz ^^
Jasne, że nie zabronie, bo po1. nie mam takiej władzy a po 2. gówno mnie to obchodzi. Jednak w pewnym wieku już trzeba pomyśleć o przyszłości i tyle. Uroki dorosłości ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum