Jako jedna z nielicznych osób w mojej klasie wiem co chcę studiować i co chcę dalej robić. Jeśli chodzi o studia to filologia angielska, a potem niemiecka albo certyfikat. Pewna na 100% póki co jestem filologii angielskiej i tego, że chce pracować jako nauczyciel, a dalej zobaczymy jak się potoczy.
Wg mnie każdy kto nie jest w jakimś stopniu upośledzony może skończyć studia. Niektórym przychodzi to łatwiej, niektórym trudniej, ale przy odpowiedniej determinacji nie ma to dużego znaczenia.
Moim zdaniem kamasutra wie lepiej co jest dla niej lepsze i zapewne nie ma zamiaru iść na studiach aby po 4 miesiącach narzekać na forum jak to jest trudno, jak sobie nie radzi i że nie wie co robi na tym a nie innym kierunku
_________________ Zakłamanie tego świata mnie przeraża - to skandal.
A moim zdaniem należy zawsze piąć się do góry. Włącznie ze studiami. Kwestia wyboru kierunku studiów zależy od jej zainteresowań i predyspozycji, nie nam to oceniać.
Chcieć to móc.
_________________ Black is like the silence of the body after death, the close of life.
Kandinsky
A moim zdaniem należy zawsze piąć się do góry. Włącznie ze studiami. Kwestia wyboru kierunku studiów zależy od jej zainteresowań i predyspozycji, nie nam to oceniać.
Kolejny raz wszystko podpinasz pod swoje zdanie (podobnie w temacie o denerwującym piosenkarzu i tym że nie możesz zrozumieć bla bla bla) widocznie Kamila ma inne od Twoich ambicje i to nie znaczy, że jej ambicje są gorsze. I teksty typu "A tam . Wyrobiłabyś się odpowiednio na studiach." są po prostu śmieszne i to z dwóch powodów : po pierwsze sama dobrze nie wiesz jak jest na studiach a po drugie Kamila wie lepiej od Ciebie czy da rade czy nie.
miyako napisał/a:
Chcieć to móc.
Mierz siły na zamiary - pojedynek na powiedzenia ?
_________________ Zakłamanie tego świata mnie przeraża - to skandal.
Imię: Justyna
Wysłany: 18-12-2007, 21:46
miyako napisał/a:
A moim zdaniem należy zawsze piąć się do góry. Włącznie ze studiami.
A studia to jest jakaś uniwersalna metoda na wspinanie się po szczebelkach życia?
/Bzdurzenie bzdurzenie/
Są ludzie tak zaprogramowani predyspozycyjnie, że właściwy im rozwój toczy się innym torem niż ten akademicki. Ba! Decydując się na studia, wyłącznie z sasugerowanej przez Ciebie, całkiem dla mnie niezrozumiałej pobudki - można się totalnie minąć ze sobie odpowiednim rozwojem i praktycznie stanąć w miejscu.
Wydaje mi się, że decyzja o studiach wymaga głębokich i analitycznych przemyśleń, oczywiście - w obydwie strony. Studia mogą być tak samo rewelacyjną ścieżką w górę, jak i absolutną porażką i skokiem do nikąd.
_________________ - wierzę w moje sny, idę dalej i... zapominam się -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum