Kazik Staszewski należy do grupy moich ulubionych wokalistów. uważam, zę Kult, to najlepszy ze wszystkich jego projektów. niektórzy twierdzą, że Kult już się kończy. po trosze słychać to na 'Poligono Industrial', fakt. słychać, ze panu Staszewskiemu niebardzo chce się śpiewać i po prostu to 'odklepał'. co nie zmienia faktu, ze starsze albumy Kultu są doskonałe. należałoby też wspomnieć o niesamowitej atmosferze na koncertach [kto był ten wie].
na ostatnim koncercie Kulta, na którym miałam okazję być, pan zapowiadający stwierdził, ze on w zasadzie tego Kazika nie lubi, bo wydał tyle płyt [zarówno solowych, jak i we wszelakich zespołach], a żadnego 'the best of...', ani do gazet tez go nie dodają. racja.
co do twórczości Staszka- lubię jego piosenki. jednak uważam, zę jego syn śpiewa je najlepiej [bo w wykonaniu Jacka Kaczmarskiego to już nie to samo].
myslę, że muzyka Staszewskich 'łączy pokolenia'. o, moje dziecko też będzie jej słcuhać [a jakby]
Lubię, mam sentyment do Kazika
Gdy latem X roku byłam w X miejscowości na koncercie Kazika, pierwszy raz zobaczyłam metali. Bałam się wtedy. Jeden mnie oblał piwem i powiedział: "sorry mała, tak wyszło". Fajnie było, z tatusiem wtedy byłam na tym koncercie
_________________ "Mówisz: wiem czego chcę, i że tego właśnie chcesz. W mieszkaniu brakuje powietrza,
więc połóż się przy mnie i zróbmy to teraz!
Pokażę Ci jak się spada z dachu, nauczę Cię jak się spada z dachu... "
Imię: Albert Fish
Wysłany: 01-08-2008, 11:01
Co jak co, a tekst Kazik pisze bardzo dobre. Wokal też jest nie zły, więc razem, po zsumowaniu bardzo na plusie. Kawałków znam tylko kilka, bo nie słucham na co dzień, czasem dla odstresowania tylko. Najbardziej mi się podoba "12 groszy", piękny tekst ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum