Ja czytałam "Alchemika" -chyba najfajniejsza jego książka-w każdym razie miło ją zapamiętałam...
"weronika postanawia umrzeć"-ciekawa...ale zależy co kto lubi...mi się podobała
"pielgrzym"-podobała mi sie najmniej z wszystkich jego książek"
"demon i panna prym" fajna...szybko sie czyta
A tak ogólnie to lubię jego książki, robią dobre wrażenie że tak powiem.Ale nie tak dobre, jak powinny ze względu na sławę Coelho. Autor z lekka przereklamowany, ale mimo to ciągnie mnie do jego książęk.
_________________ "Kiedy sie czegoś mocno pragnie to cały wszechświat działa potajemnie na naszą korzyść"
"To Zasada Przychylności, szczęście początkującego...Bo los chce żebyś spełnił swoja własną legendę..."
Imię: Ola
Wysłany: 03-05-2006, 18:56
ja czytałam "11 minut" i muszę przyznać że mnie zszokowała jej treść i do czego nawiązuje tytuł...Paulo Coelho pisał raczej ksiażki które zawierały mądrość zyciową a ta nie pasuje raczej do tej kolekcji. Moore17 ty przeczytałaś tą książkę?
Ja przeczytalam chyba wszystkie ksiazki oprocz alchemika-to znaczy pare razy zabieralam sie ale po 20 stronach nie mialam ochoty na wiecej-tez sie dziwie bo wszyscy mowia ze super. Mi przypadla do gustu Demon i Panna prym i Nad rzeka piedra usiadlam i plakalam, 11 minut tez fajna-kontrowersyjna i intrygujaca, weronika postanawia umrzec-cos nowego, innego. ogolem uwielbiam ksiazki coelho!
_________________ czy słyszycie ten PRZERAźLIWY KRZYK, który ludzie nazywają ciszą.. ?
Czytałam " Nad rzeką Piedrą usiadłam i płakałam" i "Weronika postanawia umrzeć" obie pozycje wywarly na mnie niezwykłe wrażenie...
alchemik...hmm...jakos nie moge się za niego zabrać, próboawałam, ale mnie nie przekonuje.
_________________ " Rób co chcesz, kiedy nie krzywdzisz nikogo..."
Blessed Be
ja przeczytałąm wszystkie i wszytkie tez posiadam, nawet tą najnowszą-być jak płynąca rzeka. ogólnie lubię jego styl, njfajniejsze to alchemik i piąta góra, 11 minut też- mimo głównego tematu.
_________________ Nic nie jest takie na jakie wygląda...
Czytalam wszystkie ksiazki Coelho i uwazam, ze jest geniuszem zyciowym. Jak dla mnie najlepsza pozycja to "Podrecznik wojownika swiatla".
11 minut tez jest swietna, jak dla mnie troche za bardzo ckliwa na koncu, ale szybko i lekko sie czyta. Sa swietne fragmenty.
Co do popularnosci tego pisarza, to wydaje mi sie, ze wiele osob, ktore czyta jego ksiazki, tak naprawde ich nie rozumie, ale to tak po obserwacji swojego otoczenia wnioskuje.
Peace
_________________ "Życie to, aby móc odetchnąć jeszcze raz, reszta nic nie znaczy" Mansfield
"- Nie uznajesz żadnych wartości, całe twoje życie to nihilizm, cynizm,
sarkazm i orgazm.
- We Francji mógłbyś zrobić z tego hasło wyborcze i wygrać."
Woody Allen
Ale faktem jest, że wielu ludzi nie rozumie książek Paulo Coelho a szkoda.
Tak i dlatego zyskała taką popularność. O_o Myślę, że ci co czytają to swietnie rozumieją. Jednak nie zmienia to faktu, że w jego książkach są niby takie głębokie myśli, ale w pewnych momentach bardzo plytkie. Mnie nie pociąga.
"podrecznik wojownika swiatla" - moim zdaniem najlepsza, czytam codziennie jedna strone...uspokaja mije psyche
"alchemik"-nieprawdopodobna ksiazka, o tym ze trzeba wierzyc w marzenia i budowac wlasna historie...najlepszy moment "przemienienie" w wiatr...
"pielgrzym"-po tej ksaizce naprawde zapragnalem przejsc trase santiago de compostela...
"weronika postanawia umrzec"-zaskakujace zakonczenie, o potrzebie zrozumienia siebie i innych...
_________________ Courage is to resist fear, mastery of fear - not absence of fear.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum