O ile się nie mylę, (ale nie omieszkam sprawdzić ) to użytkowniczka, która chwaliła się, że przeczytała 4900 książek, pisała kilka dni temu na innym forum, że przeczytała 5000.
Nie liczę, ale ostatnio brakuje mi czasu. Jeśli już nie mam nic do roboty to jestem zazwyczaj tak zje***, że nie mam siły przewracać kartek w książce, a co dopiero czytać.
O ile się nie mylę, (ale nie omieszkam sprawdzić ) to użytkowniczka, która chwaliła się, że przeczytała 4900 książek, pisała kilka dni temu na innym forum, że przeczytała 5000.
Czytając 4 książki na dobę. Jakoś dłuży jej sie ten rok, ew czyta po nocach.
Zmuszam się do tego by czytać szybciej, by móc czytać więcej. Będę zadowolony jak dobije do 2 książek dziennie(licząc że książka ma 200-300 stron).
Ja bym sie cieszyla mogac jedna dziennie przeczytac i czytac tak szybko jak moj facet. Czyta przynajmniej 2 razy szybciej bez uszczerbku dla tresci. O ilez sesja bylaby prostsza..
Moze przeczytała 5000 razy "Naszą szkapę" na zmianę z "katarynką" oraz "Kamizelką"?
Przypomniał mi się jeden z odcinków Czarnej Żmii" i biografia Baldrick'a o treści: "Dawno, dawno temu żyła sobie mała kiełbacha imieniem Baldrick i żyła sobie długo i szczęśliwie"
Nawet gdybym posiadała umiejętność szybkiego czytania i mogła czytać 2 książki dziennie to chyba by mnie to tak nie rajcowało. Czułabym się jak przetwórnia. Lubię się delektować tym co czytam, nadawać ton głosu postaciom, wczuwać się itd. Cóż z tego, że przy fotoczytaniu będę wiedziała o czym jest dana książka i będę umiała ją opowiedzieć itd. skoro nie będę miała tej przyjemności wczucia się w ulubioną postać? Dla mnie to jest główna przyjemność z czytania, a szybkie czytanie wg mnie pozbawia czytelnika takich przeżyć i takiego pobudzenia wyobraźni. Trudno, może nigdy nie uda mi się przeczytać wszystkich książek, które bym chciała.
Cóż z tego, że przy fotoczytaniu będę wiedziała o czym jest dana książka i będę umiała ją opowiedzieć itd. skoro nie będę miała tej przyjemności wczucia się w ulubioną postać?
Jedyne książki jakie czytam to książki:
filozoficzne
psychologiczne
naukowe
popularno naukowe
terapeutyczne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum