Komercja... Tak, tak, wiele się o tym mówi, jako że jestem memberem ZMiWP (Związek Małych i Większych Przedsiębiorstw) troche mi to przeszkadza i wreszcie postanowiłem się na ten temat wypowiedziec.
"Żmidryki Dolne - Osiedlowy bazar który stacjonował na pl. Powstańców zniknął z powierzchni ziemi, utworzono tam nowoczesny supermarket, ludzie wszczynają bunt."
Sami powiedzcie, jak tak można!! Co z rolnikami! Co z prywatnymi importerami odzieży z krajów dalekiego wschodu!! Około 200 budek poszło w cholere, powstał gigantycznych rozmariów kolos w którym zgubi się kazda babcia, nie ma czasu na plotki tak jak na bazaru bo musi się wciąż pytac gdzie są najbliższe kasy, ta okrutna prawda jest okrutna po prostu w samym tego słowa znaczeniu...Jako prawy członek ZMiWP (Przedsiębiorstwa do 46 osob) nalegam! Wywalić wszystkie ciuchy wielkich komercyjnych firm! Zastąpic je bazarowymi podrobkami lub innymi firmami małych polskich przedsiębiorstw!! Precz z chodzeniem do supermarketów!! Dość słuchania HIP HOPU!! Koniec z jedzeniem majonezu Helmmans! Przestancie się wreszcie omamiac alkoholem z zachodu, dosc piwa z Danii, kupcie nasze polskie piwo! Dość szkockiej i francuskich WIN!! Polska wódka jest the best!! Koniec z tym!!
Dziekuje oddaje głos innym.
Masz racje! Trzeba pozbyć się tych komercyjnych produktów i zacząć ich bojkot! Dość butów droższych o kilkadziesiąt złotych tylko dlatego ze pisze na nich np. nike!! Dość drogich zagranicznych win, polska czyściocha rządzi!! To tyle z mojej strony. Nie dajcie się omamić komercji i ichpodstępnym reklamom! Na każdym kroku odradzajmy ludziom komercyjne sklepy! Te wszystkie wielkie zagraniczne koncerny nie dadzą rady powstrzymać naszej akcji!
Czy Ty coś sugerujesz ?? No to chyba jednak się nie zgodze z wasza propagandą- bo ja nosze nike'i już ok. 3 lat - i wciąż są jak nowe ( wygodne, eleganckie, czyste) a takie gówniane buty poskiej marki jak " haker" to sie mi kiedys rozwaliły po 5 dniach bez wyraźnej przyczyny !!! I nadodatek- nogi sie w nich pocą, są nie wygodne i nie ładne... wiec nie mow mi ze buty adidas, Reebok czy Nike to szmelc... Bo to nie prawda. No i jeszcze napewno Starogardzka nie jest lepsza niż Wino Baerdenee ...
Podałem pierwszy lepszy przykład co mi do głowy przyszedł... Równie dobrze mogłem napisać adidas, reebok itp.
Cytat:
bo ja nosze nike'i już ok. 3 lat - i wciąż są jak nowe ( wygodne, eleganckie, czyste) a takie gówniane buty poskiej marki jak " haker" to sie mi kiedys rozwaliły po 5 dniach bez wyraźnej przyczyny !!! I nadodatek- nogi sie w nich pocą, są nie wygodne i nie ładne... wiec nie mow mi ze buty adidas, Reebok czy Nike to szmelc... Bo to nie prawda.
Nie mówie że smelc, ale ja jak sobie kupilem buciki, ktore byle 5 czy 6 razy tansze od tych twoich nike to chodzilem 3 lata i się nie rozwaliły... Więc pisze to z własnych doświadzczeń, a że ty trafiłeś na jakiś szmelc co się rozwalił po prau dniach to akurat nie mój problem
Cytat:
No i jeszcze napewno Starogardzka nie jest lepsza niż Wino Baerdenee ...
Imię: Kamil
Wysłany: 14-07-2005, 17:32 Re: Komercja GET OUT!!
HighFlighter napisał/a:
Komercja... Tak, tak, wiele się o tym mówi, jako że jestem memberem ZMiWP (Związek Małych i Większych Przedsiębiorstw) troche mi to przeszkadza i wreszcie postanowiłem się na ten temat wypowiedziec.
"Żmidryki Dolne - Osiedlowy bazar który stacjonował na pl. Powstańców zniknął z powierzchni ziemi, utworzono tam nowoczesny supermarket, ludzie wszczynają bunt."
Sami powiedzcie, jak tak można!! Co z rolnikami! Co z prywatnymi importerami odzieży z krajów dalekiego wschodu!! Około 200 budek poszło w cholere, powstał gigantycznych rozmariów kolos w którym zgubi się kazda babcia, nie ma czasu na plotki tak jak na bazaru bo musi się wciąż pytac gdzie są najbliższe kasy, ta okrutna prawda jest okrutna po prostu w samym tego słowa znaczeniu...Jako prawy członek ZMiWP (Przedsiębiorstwa do 46 osob) nalegam! Wywalić wszystkie ciuchy wielkich komercyjnych firm! Zastąpic je bazarowymi podrobkami lub innymi firmami małych polskich przedsiębiorstw!! Precz z chodzeniem do supermarketów!! Dość słuchania HIP HOPU!! Koniec z jedzeniem majonezu Helmmans! Przestancie się wreszcie omamiac alkoholem z zachodu, dosc piwa z Danii, kupcie nasze polskie piwo! Dość szkockiej i francuskich WIN!! Polska wódka jest the best!! Koniec z tym!!
Dziekuje oddaje głos innym.
Taaa moze bedziesz mi mowil jeszcze co mam jesc na sniadanie??Wesss chlopie przeszkadza ci to to rob inaczej a nie siejesz jakies haselka.Co ty chcesz komune na nowo do Polski wprowadzic by nie bylo zagranicznych rzeczy??Prawda taka ze wiekszosc typa moze i przyzna ci racje ale i tak prywatnie beda kupowac,jesc pic to co im bedzie pasowac(no co czyzby nikt nie pil coli sprite i innych??)Wiec taki przekaz nie jest nic wart...
Kto chce, by Polska była silna i mocna niech kupuje polskie produkty. Taka jest prawda, a w Grecjoi swojego czasu udało się podobną akcję zrobić (acz tam świadomość konsumencka jest na 4 razy wyższym poziomie, niż w naszej wyniszczonej 50 latami czerwonej zarazy Ojczyźnie).
Return- ciągle, prawie w każdym poscie zaznaczasz jakie szkody wyządził komunizm i ZSRR... I właśnie w poprzednim poscie sie mylisz, bo podczas rządów PRL'u w polsce górowały prawie tylko POLSKIE towary, wiec nie mow ze nie mieliśmy świadomości konsumenckiej...
Return- ciągle, prawie w każdym poscie zaznaczasz jakie szkody wyządził komunizm i ZSRR... I właśnie w poprzednim poscie sie mylisz, bo podczas rządów PRL'u w polsce górowały prawie tylko POLSKIE towary, wiec nie mow ze nie mieliśmy świadomości konsumenckiej...
Jaką można mieć świadomosć konsumencka w systemie gospodarki planowanej? Kupujesz, co ci pozwalaja kupić. Nie masz wyboru, więc świadomość podejmowani decyzji o zakupie nie rozwija sie.
A PRL i ZSRR krytykuję, bo najgorsze zło- komunizm. Gorsze nawet od nazizmu.
Własnie ze nie... najgorszy był ten twoj zryty na całego faszyzm i nazizm, komunizm jakos dobrze przeszedł.. no chyba ze nie dla ciebie bo hitlerowców ostro tępili komunisci... Koniec OT !
Dwa- super przeszedł komunizm, setki miliardów długu publicznego, rozjeżdżanie demonstracji czołgami, pogorszenie się po;kieuj mentalnosć, nic w sklepach, brak perspektyw, 2 kanały w TV, cenzura, brak papieru toaletowego... żyć, nie umieraĆ!
Moi rodzice jedli jedno udko kurczaka na dwóch na obiad, tyle było mięsa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum