Jak sie zaczela wasza przygoda z muyzka na powaznie ?
Nie pamiętam
W podstawówce jeszcze, zostałem zarażony muzyką System of a Down - później jakoś bardziej zainteresowałem się ciężkimi brzmieniami. Pod koniec Gimnazjum przestałem sie ograniczać do metalu.
devir napisał/a:
Jezeli mogłbys userze wybrac jedna plyte na bezludna wyspe, jaka by to byla? (nazwa i rodzaj muzyki)
Trudno powiedzieć. Sin/Pecado Moonspell'a, AEnimę Tool'a albo coś autorstwa Yoko Kanno.
1'sze to taki w sumie gothic metal, 2'gie to metal progresywny, 3'cie to połączenie jazzu, elektroniki, rocka i świetnych wokali różnych wykonawców.
devir napisał/a:
Jaka plyte bys wziol na impreze ?
Zależy jaką
devir napisał/a:
Lubisz sie uczyc/sprzatac/kapac przy muzyce, jezeli tak przy jakiej ?
Nie słucham muzyki przy kąpieli. Do sprzątania coś szybkiego, energicznego (SoaD, Disturbed, Metallica, Tool, Sweet noise etc.). Do nauki coś spokojnego. Najlepiej New Age jakiś (Enigma, Era, Enya etc.)
devir napisał/a:
Masz ulubionego gitarzyste/wokaliste(artyste), jak tak, to ktorego , gdzie gra ?
O wokalistach/wokalistkach temat był. Tam można znaleźc
Gitarzysty ulubionego nie mam.
Jeśli chodzi o po prostu artystę/atrystkę - to Yoko Kanno. Kompozytorka.
Cytat:
Jaki rodzaj muzyki Ci nie podpowiada ?
Techno i inne mózgotrzepy.
Hip-Hop i inne takie.
devir napisał/a:
Jaki utwor poscil bys sobie na pogrzebie a jaki na weselu (nazwa i rodzaj muzyki) ?
Własnym?
Wesele - Enigma - Gravity of Love
Pogrzeb - Trudno powiedzieć... Może Moby - In this world, może coś Dżemu, może U2 - Walk On albo Pink Floyd - High Hopes lub Keep Talking. Trudno wybrać - ale chciałbym, żeby było to coś oryginalnego.
devir napisał/a:
Jaki jest Twoj ulubiony instrument, na jakim sie skupiasz jak sluchasz ?
Różnie bywa.
_________________ Odszedłem bez pożegnania. ~.~
Adieu.
Dziękować miłym i mniej-miłym.
Od usłyszenia "Smurfnych hitów" z kasety oryginalnej. JUż wtedy wiedziałam, że zostane wierną fanką muzyki metalowej.
devir napisał/a:
Jezeli mogłbys userze wybrac jedna plyte na bezludna wyspe, jaka by to byla? (nazwa i rodzaj muzyki)
Trudne Pewnie Terrorfront- IW
devir napisał/a:
Którąś z dyskografii Korpiklaani.
devir napisał/a:
Uczyć- Katie Melua
Sprzatać- nie lubię, bez względu na muzykę
devir napisał/a:
Masz ulubionego gitarzyste/wokaliste(artyste), jak tak, to ktorego , gdzie gra ?
Po solowej płycie Kostrzewskiego nie mam juz ulubionego wokalisty.
devir napisał/a:
l
techno i pochodne, hip hop, disco i ten szit z radia.
devir napisał/a:
Jaki utwor poscil bys sobie na pogrzebie a jaki na weselu (nazwa i rodzaj muzyki) ?
Na pogrzebie nie wiem. Może Dirty Dice- Katie Melua? Ładne to
Na weselu- pewnie jakas starą musykę, przy której goście mogliby tanczyc a ja moglabym siedziec i sie nudzic.
devir napisał/a:
Perkusja chyba, później gitary. Ale i tak dla mnie najwazniejszy jest wokal. Jak to che chu***e to juz ciężko cokolwiek zrobić z utworem i nawet dobre brzmienie instrumentow niewiele daje.
Ostatnio zmieniony przez jakkolwiek 22-11-2007, 09:34, w całości zmieniany 1 raz
Nie pamiętam, chyba w pierwszej gimnazjum zaczęłam słuchać rocka.
devir napisał/a:
Scorpions - Humanity.
devir napisał/a:
Mad Season - Above
devir napisał/a:
Uczyć? Musi być cisza. Sprzątać? Najczęściej wyżej wymieniony Mad Season.
devir napisał/a:
Phil Collins, mam do niego słabość
devir napisał/a:
Techno, hh, słodki pop.
devir napisał/a:
Pogrzeb - Radiohead - How to disappear completely lub No surprises.
Wesele - Phil Collins - You`ll be in my heart, ewentualnie Within Temptation - Memories.
devir napisał/a:
Imię: Anna
Wysłany: 22-11-2007, 20:37
Jaki jest wasz ulubiony nurt/y muzyczny/e ?
berliner schule i rock'n'roll (wiem, że mało mają wspólnego)
Jak sie zaczela wasza przygoda z muzyka na powaznie?
Od The Sisters Of Mercy. Niechcący.
Led Zeppelin IV, hard rock.
Jaka plyte bys wzial na impreze ?
Led Zeppelin I
Lubisz sie uczyc/sprzatac/kapac przy muzyce, jezeli tak przy jakiej?
Nie. Lubię tylko czytać opowiadania science fiction przy muzyce z nurtu berliner schule.
Gitarzystę, jasne, jak w avatarze - Jimmy'ego Page'a.
Wokalistę? Roberta Planta.
Poza tym? Klausa Schulze (b.s.)
Jaki rodzaj muzyki Ci nie odpowiada ?
Enigma.
Inne mnie nie obchodzą.
Na pogrzebie nie puszczałabym muzyki, a na weselu "Thank You" Led Zeppelin oraz "Po Drugiej Stronie Świata" Marka Bilińskiego
Jestem totalnie szalona, chora na punkcie gitary basowej i elektrycznej.
_________________ Żyć, błądzić, padać, triumfować, odtwarzać życie z życia!
Wysłany: 22-11-2007, 21:55 Re: Kilka pytan...
devir napisał/a:
Jaki jest wasz ulubiony nurt/y muzyczny/e ?
Jak sie zaczela wasza przygoda z muzyka na powaznie ?
Jaka plyte bys wzial na impreze ?
Jaki rodzaj muzyki Ci nie odpowiada ?
Jaki utwor puscil bys sobie na pogrzebie a jaki na weselu (nazwa i rodzaj muzyki) ?
1. obecnie indie rock, elektro i pochodne, jazz, blues i etniczna (francuska, żydowska, arabska, hinduska)
2. parę lat temu przeszła mi Britney i zaczęłam słuchać jazzowego programu Marcina Kydryńskiego w Trójce. Potem zainteresowania zeszły na bluesa, etniczną, aż do obecnych indie & elektro. W międzyczasie miałam też okres punkowy.
3. obydwie płyty Nouvelle Vague (bossa nova)
4. Whatever people say I am, that's what I'm not- Arctic Monkeys, You Really Got Me (The Kinks), We are the Pipettes - The Pipettes, i You Could Have It So Much Better i Franz Ferdinand tego samego wykonawcy.
5. kąpać przy arabskiej, do nauki potrzebuję ciszy- ale nie wychodzi, bo jestem od muzyki uzależniona- wtedy włączam Mum, Hey, Nouvelle Vague albo Kult.
Jak odkurzam to wszystko zagłusza odkurzacz, więc sprzątam, słuchając odkurzacza.
6. Brian Molko (Placebo), Miss Li, Alex Turner (Arctic Monkeys), Miss Li, z Polski- Kayah. I Amy Winehouse.
7. hip hop oparty na kilku bitach, techno z cały czas powtarzającym się jednym motywem,
noise (nie rozumiem tej "muzyki"), większość tego, co leci w radio. Disco polo można mnie katować.
8. Wesele: trzeba by to ustalić ze współmałżonkiem
Ale co do wesela- to pewnie indie rock, albo coś z rocka klasycznego.
Pogrzeb: Thank you- LZ, ("If the sun refused to shine, I would still be loving you.
When mountains crumble to the sea, there will still be you and me.") Piękny utwór.
9. skrzypce, fortepian, gitara basowa i perkusja.
w 5 klasie oglądalam mtv potem mi się znudziło i w 6 usłyszałam "twoja generacje" strasznie mi się to spodobało i potem tak mi została pidżama. Z biegeim czasu zaczeły się pojawiać zielone żabki, zmaza, kult aż doszłam do końca śwaita, cgb, leniwca, zmż i tym podobnych.
devir napisał/a:
Jedną? koniec świata - symfonia na sprzedaż
devir napisał/a:
na imprezach zawsze radia słuchamy (joł joł), a ostatnio z braku laku była nuta z komórki mojego kolegi (chrześcijanin tańczy, baśka, majteczki w kropeczki i te klimaty)
devir napisał/a:
Lubie się uczyć przy muzyce. Najlepiej mi się uczy chyba przy Strachach.
Cytat:
Nie.
Cytat:
a bo ja wiem? Nie lubie techno. Wszystkie piosenki jak dla mnie sa takie same... i źle mi się kojarzy z racji tego, że mieszkam w NH, a tu peło dresiarzy, którzy tego słuchają.
devir napisał/a:
eee... na pogrzebie, to marsz pogrebowy Chopina, a na weselu, to nie wiem
Cytat:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum