Wysłany: 23-10-2006, 21:41 kiedy mozna sie kochac??
moja dziewczyna zaczela brac tabletki antykoncepcyjne... pierwsza bierze sie podczas pierwszego dnia okresu i tak 21 potem 7 dni przerwy i potem od nowa... i tu moje pytanie po ilu dniach mozna zaczac sie kochac od wziecia pierwszej tabletki z pierwszej serii to wazne
_________________ "Bóg mówi, bierz, co chcesz... i płać".
bodaj po 7..
Poza tym.. to jest na ulotce napisane a tej nie znam na pamiec.. a nie mam juz opakowania, zeby to sprawdzic
zajrzyj sobie na jakąs strone producenta tabletek ktor zazywa twoja dziewczyna.. tam napewno jest infromacja na ten temat.
Początek stosowania leku Harmonet
§ Pierwszy cykl przyjmowania preparatu
Stosowanie leku Harmonet należy rozpocząć w pierwszym dniu cyklu (tzn. pierwszego dnia krwawienia miesiączkowego) i przyjmować tabletki codziennie, przez 21 kolejnych dni. Dopuszczalne jest rozpoczęcie przyjmowania tabletek w 2-7 dniu cyklu, ale w tym przypadku – należy przez pierwsze 7 dni stosować dodatkowe niehormonalne metody zapobiegania ciąży (jak np. prezerwatywa i środek plemnikobójczy). Krwawienie z odstawienia pojawia się zwykle po 2-3 dniach od przyjęcia ostatniej tabletki i może nie ustąpić przed rozpoczęciem kolejnego opakowania. To z http://www.wyeth.pl/ tzn po 7 dniach
No chyba jasna odpowiedz.. BTW - badz przygotowany na to, ze przez pierwszy miesiac Twoja dziewczyna moze miec niemile hustawki nastrojow... bardzo czeste to jest przy stosowaniu akurat tych tabletek..
badz przygotowany na to, ze przez pierwszy miesiac Twoja dziewczyna moze miec niemile hustawki nastrojow... bardzo czeste to jest przy stosowaniu akurat tych tabletek..
ale chyba nie musze sie bac w kazdym razie dziekuje za info
a np moja siostra mi mówiła, że ma takie tabletki, że jak weźmie jedną pierwszego dnia cyklu, czyli w dzień, gdy dostaje okres- to może od razu się kochać. logiczne, że tego nie robi no bo ma okres, no ale, że niby tak można.
_________________ Nie wiem dlaczego był czas, że przestałam wierzyć w Miłość.
Głupia byłam.
Miłość istnieje moi Mili. Nigdy w Nią nie wątpcie.
Przy pierwszym opakowaniu????
Boze, jesli to prawda to to musi miec mega dawkę hormonów!!!
tamarka Ty mowisz o pierwszym opakowaniu czy kolejnych??? Poza tym przy kolejnych to sie nie bierze w pierwszy dzien okresu bo sie robi 7 dni przerwy.. a okres jest po 3 wiec w 4 dni okresu wychodzi.. cyzli na koncu..
wiem. ale ja mówie o pierwszej tabletce z pierwszego opakowania. tak mi mówiła moja doświadczona 22 - letnia siostra. nie wiem, może coś pokręciła, ale ja własnie też jeszcze gdzieś słyszałam taką tezę.
_________________ Nie wiem dlaczego był czas, że przestałam wierzyć w Miłość.
Głupia byłam.
Miłość istnieje moi Mili. Nigdy w Nią nie wątpcie.
badz przygotowany na to, ze przez pierwszy miesiac Twoja dziewczyna moze miec niemile hustawki nastrojow... bardzo czeste to jest przy stosowaniu akurat tych tabletek.
nom, hormony nieźle dadzą znać o sobie prawdopodobnie
ja mówie o pierwszej tabletce z pierwszego opakowania. tak mi mówiła moja doświadczona 22 - letnia siostra. nie wiem, może coś pokręciła, ale ja własnie też jeszcze gdzieś słyszałam taką tezę.
tak to prawda a wecie skad to wiem... otoz moja dziewczyna zadzwonila do pani ginekolog ktora przepisala jej harmonet i powiedziala ze jezeli wziela pierwsza tabletke w pierwszy dzien okresu(cyklu) to moze juz po tej jednej tabletce sie kochac niezle nie... tego bym sie nie spodziewal ale lekarz ginekolod poloznik musi wiedziec co mowi.
Więc ulotka kłamie???
Dajcie spokoj.. to nie mozliwe!!!
Przeciez spoznienie sie powyzej 12 godzin obniza skutecznosc tabletki na tydzien a wy chcecie mi powiedziec, ze po 1 dniu stosowania moze juz bezpiecznie???
Bzdura na kołach! To nawet nie wchlonie sie w krwiobieg porzadnie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum