wogóle nie rozumiem tego stwierdzenie W Boga wierze,w kościól nie! Można kościóła nie uznawac,ale nie wierzyć.Jest dowodem namacalnym i trzeba sie do tego ustosunkowac tak jak do rzeczy materialnej.Wierzyć,ale nie popierać etc..zależy od poglądów! A co od mojej osoby..to ja mam mała stycznośc z ksiedzem,raczej pastorem i lubie kosciól(zbór baptystów..zresztą niewazne)bo szalenie podbudowuje moją wiarę w Boga!
_________________ Kto się wcześnie z łóża zbiera,ten wcześnie umiera!
Niestety historia Polski, a Francji to jednak nie to samo.
Obydwa kraja sa swieckie, jest mniej katolikow, ale to wynik glownie silnych wplywow imigrantow z krajow arabskich Francja przed 2WS byla tak samo usiana Katolikami jak Polska teraz, De Gaulle to zmienil
Cytat:
A u nas NIE...???
Niby tak, ale kto sie do tego stosuje Idziesz tak jak chca na religii.
Niby tak, ale kto sie do tego stosuje Idziesz tak jak chca na religii.
Religia ma rózne zachcianki Bierzmowanie jest przymusem. Tak sie już utarło nie wazne czy chcesz czy nie. Wazne zeby tylko to "zaliczyc" i miec daleko d*** Jak to książ poiedział: " Uroczyste pożegnanie z kościołem w obecność biskupa i księzy" Ta wypowiedz to strzał 10
Wkurza mnie, że do kościoła dużo starszych babulinek przychodzi na pokaz.
a weź pod uwage to, że stare babulinki są z okeru, kiedy kościół był naprawde bardzo rozpowszechniony i tam wtedy wszyscy chodzili, więc mają do niego "sentyment" i chodzą
a jeżeli chodzi o mnie, to wierze w Boga i jestem praktykujący i juz sie tak przyzwyczaiłem, że chodze co niedziele do kościoła, tylko ostatnio cos kijowo ze spowiedzią, bo nie byłem od wielkanowcy, ale w Głwonych prawdach wiary jest napisane: "Przynajmniej raz w roku na wielkanoć spowiadać sie" więc spoko. Jezeli chodzi o releigie, to żadko mi sie zdarza chodzic, bo z lekcji u nas nic sie wynosi, a wole iśc i posłuchac kazania wieć tak to u mnie wygląda i bede kontynuwał tradyscje rodzinne - te właśnie od strony chrześcijańskiej tak samo bede uczył swoje dzieci, żeby do kościoła chodziły
ja wiem jak to dokladnie jest, jesli twoja "karma" z wszystkich wcielen sie wypleni czeka cie wieczne zycie jesli nie to reinkarnacja zeby dopelnic karme, jesli chodzi o Boga to co sobie wykreujesz to tak bedzie po smierci.. podam przyklad: Grecy w starożytności wierzyli w różnych Bogów Zeusa, Posejdona itd itp. oczywiscie po smierci to jak sobie wykreowali to wszystko to tak bylo .... chrzescijanie wierza ze jest raj itd jestes chrzescijanem umrzesz masz karme masz raj taki w jaki wierzyles, indianie wierzyli w kraine wiecznych lowow i tak jak wierzyli tak mają podam 2 linki gdzie wszystko jest tzn pośrednio bo potem sie dowiecie wiecej i wiecej moze zaczniecie trenowac oobe (out-of-body-experience) czyli prosto mówiąc wyjście z ciała do wymiaru astralnego (coś w stylu smierci klinicznej ale mozesz robic co chcesz nie widzisz zadnych swiatelek) w wymiarze astralnym mozna spotkac zmarlego dziadka, babcie czy nawet cofnac sie w czasie (co nie jest takie proste, lata praktyki) rzecz jasne na realu nie mozna nic zmienic wiecej dowiecie sie na stronach:
http://www.gw.7d.pl http://astraldynamics.npc.pl ---- zajefajne forum o tym wszystkim
http://astraldynamics.pl
nie bede sie rozpisywal zapraszam do czytania o oobe i ld potem z czasem o wszystkim sie dowiecie, jesli juz ktos trenuje to.. to zapraszam na priv )
pozdrawiam,
lier
Ja do kościoła chodze z przymusu. A w Boga wierzę.
Tylko po co te wszystkie msze itp? Kościół powinien być zawsze otwarty, a każdy kto zapragnie odwiedzenia go może sobie tam pójść. Po co te cotygodniowe takie same msze?
A ja wierzę w Boga, chodzę do kościoła w 100% dobrowolnie, chociaż nie podzielam wszystkich jego poglądów. A księża pedofile, z powołania do kasy, itd..? Przecież w każdym zawodzie i w każdej grupie są takie "mankamenty ludzkie". To, że jeden nauczyciel się na kogoś uwziął, nie oznacza, ze każdy się uweźmie - tak samo jest z księżmi... A na tym forum sami "Anty-kościelni":P
_________________ Uśmiech kosztuje mniej od elektryczności a daje więcej światła
Czasami jednak wole posłuchać ich i że tak powiem wyśmiac..
To jest najfajniejsze... Jak ksiądz gada a ty się z tego bezczelnie brechtasz... Kiedyś w lecie jak byłam na mszy to stałam z koleżankami na dworze (jak prawie wszyscy) no i zaczęłyśmy gadać, i jak na nas jakaś baba nie wyskoczyła: że możemy stąd pójść jak nam się nie podoba a my jej odpowiedziałyśmy, że jak jej to przeszkadza to niech wejdzie do kościoła-tam jest cicho... I nam dała spokój...
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Dzisiaj byłam w kościele (za co?) i po prostu myślałam, że wyjdę w połowie kazania... Nie mogłam wytrzymać ze śmiechu, moja koleżanka to samo... Ksiądz gadał, co ja mówię on krzyczał, z ambony o stusunku młodzieży do Wielkiego Postu i tego, że na drogę krzyżową przychodzi garstka najwierniejszych... Przez 20 minut trzęsłam się ze śmiechu... Po prostu kabaret...
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Wysłany: 13-02-2005, 17:49
a co mnie wkurza jeszczez, cala spowiedz skoro Bog ejst wszedzie i wszedzie moge z nim porozmawiac przez modlitwe to po co ma chodzidc do spowiedzi?? Bog widzi, wie co ja robie i poprzez skuche mzoe mi odpuscic grzechy, a nie ja pojde do spowiedzi dostane opr od ksiedza, za grzechy, za to ze dlugo nie bylam do spowiedzi, czlowiek sie pzrez to zniecheca starsznie, dlatego tez tak malo mlodyc ludzi chodzi do spowiedzi regularnie, no takie ejst moje zdanie..
pi => W pełni sie z Tobą zgadzam! Jak wiadomo tylko Bóg ma możliwośc odpuszczenia grzechów poprzez wyjawienie ich Jego umiłowanemu Synowi,Jezusowi.a co do księzy..no cóż pozostawie to tylko dla siebei..Mogło by to wywołać niejako wzburzenie,gdyż mam dość konserwatywne zapatrywania na katolicki kler!
_________________ Kto się wcześnie z łóża zbiera,ten wcześnie umiera!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum