Lejdis
Rozmowy nocą
Old School
Chłopaki na Ibizie
Czterdziestoletni prawiczek
Yamakasi - współcześni samurajowie
Królestwo niebieskie (do połowy )
Chora dziewczyna ( nigdy ale to przenigdy nie oglądajcie tego gówna!)
Ghost rider
_________________ Pewnej nocy księżyc, widząc jej samotność, zapytał:
- Nie męczy Cię to czekanie?
- Trochę. Ale nie mogę się poddać...
"Lie with me" - bardzo dobry dramat erotyczny, w polsce tytul przetlumaczyli "seks to nie wszystko" - duzo pozostawia do zyczenia, ale dobrze oddaje istote obrazu. 8/10
"Bridge to Terabithia" - kino familijne, film bardzo podobny do starszego "moja dziewczyna" czy jakos tak, z tym chlopakiem co go pszczoly go zaatakowaly. Osobiscie to nic szczegolnego 5/10
"wanted" - bardzo efekciarski film i takim trzeba go przyjmowac, lekki, przyjemny 6+/10
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Polecam, polecam i jeszcze raz polecam.
Pierwsze 5 minut czlowiek ma wrazenie, że sie zanudzi, reszta bardzo fajna
Mocny film dokumentalny pokazujący i wyjaśniający jak społeczeństwo jest manipulowane. Dokument podzielony jest na 3 części:
I. Religijna - pokazuje astro-teologiczne podstawy chrześcijaństwa. Udowadnia, iż religia chrześcijańska jest jedynie splagiatowaną wersją wcześniejszych mitów, głównie egipskich i opiera się na astrologii.
II. 11 Września - dotyczy najsłynniejszej akcji terrorystycznej służb specjalnych USA, dokonanej na własnych obywatelach.
III. Banki i plan zniewolenia świata - czyli kto stoi za kontrolą światowej gospodarki i polityki. Komu zależy na wywoływaniu wojen i komu się to opłaca, oraz kto dąży do wykreowania Jednego Ogólnoświatowego Rządu, Globalnego imperium: niewolników rządzonych przez garstkę Panów i kontrolowanych totalnie, rodem z Orwellowskiego "Roku 1984"...
Autorzy filmu zachęcają do własnych dalszych studiów w temacie, oraz do sprawdzenia wszystkich przedstawionych w nim faktów,zamiast brania na wiarę tego co zostało w nim powiedziane.
Niedawno widziałam w tv film Almodovara: "Wysokie obcasy". Nie dość, że dowiedziałam się skąd pochodzi nuta z "Czerwonej sukienki" Fisza to jeszcze poczułam sympatię do w/w reżysera. Film opowiada o relacjach matki z córką, o tym jak zachowanie matki wpłynęło na dzieciństwo i dalsze życie córki. Ciekawy.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
'DUCH CZASU' - juz kolega mi proponowal jakies pol roku temu nie chcialo mi sie szuakc, ale teraz mialem link od kreski wiec zasiadlem, skonczylem 5 min. temu, bardzo fajny dokument. Jest to jeden z tych obrazow, ktore powinno sie zobaczyc
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Imię: Agnieszka
Wysłany: 10-07-2008, 16:55
"Hannibal po drugiej stronie maski" i muszę powiedzieć że tak dokładnie zrobionego filmu na podstawie książki jeszcze nie widziałam. Naprawdę warty polecenia.
mam zamiar: Oprawca -lubię takie straszne sadystyczne filmy oraz Wall.e - uwielbiam animację komputerową a skoro film jest dodatkowo o robotach to pewnie będzie masa efektów specjalnych !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum