Jeśli chodzi o fabułę, to pomysł był całkiem niezły, gorzej z realizacją. Jest w nim sporo 'przesadzonych' scen (kobieta stoi po szyję w wodzie w kamiennym głębokim dole, leje deszcz, poziom wody się podnosi, na barana trzyma kilkuletniego chłopca, rodzi dziecko, oczywiście zostaje uratowana w ostatnim momencie). W ogóle to ten film nie był aż tak wielce krwawy, jak go zapowiadano. Poza tym, ponoć większość faktów dotyczących cywilizacji ukazanej w filmie mija się z prawdą, chociaż to można wybaczyć, przeca to nie dokument. Ale w gruncie rzeczy, film całkiem całkiem, dobre zdjęcia i świetna ścieżka dźwiękowa. Trzyma w napięciu przez cały czas, można sobie obejrzeć na podwieczorek.
_________________ "Czy dożyjemy czasów, w których poczęta w probówce dziewczynka, z genami dobranymi tak, by była piękna i inteligentna, w wieku dziesięciu lat zawrze związek partnerski z kobietą, jako dwudziestolatka usunie ciążę, a na starość skończy ze sobą w prywatnej klinice, gdzie w majestacie prawa lekarz zaordynuje jej truciznę?"
Imię: P jak Poison
Wysłany: 07-02-2007, 13:35
Miejsce na ziemi/Here on Earth, nawet fajny.
dzis widziałem "jabłka adama" film inny wyróżnia się z tłumu warto go zobaczyć bo daje do myślenia... aha to kolejny Dobry niemiecki film a myslałem ze niemcy tylko samochody umią robić
_________________ "Bóg mówi, bierz, co chcesz... i płać".
Kiedyś zrobiłem mini wieczór filmowy i właśnie puściłem ten film. Nudny był, kolega wyszedł do łazienki, niby na chwilę, a siedział z pół godziny. Finał znacie - nie mogłem mu podać ręki na pożegnanie.
Nie ma co fajnych masz kolegów ;p
parker napisał/a:
Miasteczko South Park - oni nabijają się ze WSZYSTKIEGO dosłownie wszystkiego
takie jest założenie filmu.
Ostatnio widziałem "PIłe 3" co za głupota, kolega mówił ze ludzie mdleją w kinie ( nie wiem tylko dlaczego ) pozatym wszystko jest strasznie naciagane, mam nadzieje ze 4 nie zrobią...
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum