Jestem ciekaw ile czasu się uczycie. Weźcie pod uwagę warianty:
a) przed sprawdzianem
b) przed spodziewanym pytaniem lub kartkówką
c) przed zwykłą lekcją.
a) zalezy z zjakiego przedmiotu, srednio biorac wszystkie pod uwage okolo 15_20 minut, ale jak cos trudnego to czasami do godziny nawet
b)malo ok 10
c)bardzo malo , prawie wcale
Wysłany: 22-10-2006, 22:04
Oj to zależy naprawdę.
a) jeżeli matma to przeglądam zeszyt, z innych przedmiotów conajmniej godzinke poświęcam
b) 20-30 min (czasami mniej lub więcej)
c) mało, choć zależy jaki przedmiot
a) zawsze przeciągnie się do kilku godzin, bo w międzyczasie gadam na gg, piszę smsy, itp.
b) różnie, jeżeli biologia to nawet parę godzin (jestem na biol-chemie), reszta to tak 15min - 1 godz
c) do 30 minut
_________________ Przyjaźń to jedyny cement, który może utrzymać świat w jedności
U mnie to zupełnie inaczej działa.. bo labo ucze się na koło.. albo cyztam tekst na ćwiczenia albo na sesje..
Zazwyczaj wsyztsko na ost chwilę było.. choć usilnie stram się zmienić system uczenia się 3 tyg przed sesją po 8 godzin nocnych.. spanie w dzien i tak w koło.. to złe bardzo jest i niszczy ogranizm..
a) przed sprawdzianem
b) przed spodziewanym pytaniem lub kartkówką
c) przed zwykłą lekcją.
Ogólnie nie wytrzymuję przy jednym przedmiocie dłuzej niż 30 minut.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum..."
Np, jeśli jest to biologia to to tak od 6 do 8 jednego dnia. I tak z 3, 4 dni.
historia 2-3 godziny.
matematyka- np. dzisiaj spedziłam z 4 godziny.
geografia- 1 h. Nuda. Nuda. Nuda. Nuda. Nuda. Poźniej zaczynam się ślinić i wchodzę na mportalik.com.
niemicki- 10-20 minut
rożnie to bywa
manieqq napisał/a:
przed spodziewanym pytaniem lub kartkówką
Róznie to bywa. Ostanio doszłam do wniosku, ze najbardziej absorbujące jest PO. ;]
manieqq napisał/a:
) przed zwykłą lekcją.
Wcale?
No chyba, że jest to biologia, PO lub historia,
Ostatnio zmieniony przez alter ego 22-10-2006, 22:50, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Agnieszka
Wysłany: 22-10-2006, 22:57
a) zależy jaki przedmiot, albo tylko przeglądam zeszyt (np matma) czyli koło 10 min, albo robie ściągi na kompie i w ten sposób się najlepiej ucze (np geografia) to zabiera najwięcej czesu ok 1,5 godz, a jak się naprawde i solidnie musze czegoś nauczyć to tak z godzinę, albo licze na to co pamiętam z lekcji
b) max to 0,5 godziny
c) wogóle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum