Wysłany: 01-10-2006, 00:04 Jaką bajke z dzieciństwa lubiłeś\aś najbardziej
Temat mówi sam za siebie
(temat z serii: spełniamy marzenia młodych wszechpolaków)
Ja najbardziej lubiłem smurfy a potem albo Batmana albo Garfielda (ale to jak mialem z jakieś 10 lat) zresztą do teraz jaram sie komiksami z Garfildem a i kiedyś jeszcze Kot Ik (nie wiem czy taki jest dokładnie tytuł ale kto wie ten wie a kto nie i tak sie nie dowie Kumbaja )
a pamiętacie jak kiedyś w sobote na jedynce przedpołudniem leciały Disneyowskie bajki min. "Alladyn" czy "Timon i Pumba"
z Alladynem i mną wiąze sie ciekawa historia a nawet i moze anegdota gdyż jak wiadomo (lub nie) mam na imie Alan (coraz częściej spotykane imie ale jak ja sie urodziłem to rzadko a nawet wcale warto nadmienić zę jestem najstarszym Alanem w mojej mieścinie a teraz jest nas trzech) no i jakaś dziewczynka nie wiedziała jak dokładnie mam na imie i sie spytała mojej cioci czy tam mamy (już nie pamiętam to było jak miałem jakieś 5 lat) czy to prawda ze mam na imie Allladyn
ja pamietam!! lubilam ogladac byla tam jeszcze mala arielka czy jakos tak
teraz już nie ma chyba właściwie nie wiem bo nie oglądam już tv a na pewno nie o takiej porze a pamiętacie jak na 2-ce w niedziele rano były bajki od Hanna Barbera to były czasy chyba jeszcze na czarnobiałym TV oglądałem
nigdy nie lubilam muminkow
jeszcze sobie przypomnialam ze czesto ogladalam bolka lolka i jeszcze taka jakas pomysllowy dobromir czy jakos tak juz nie pamietam jak to sie nazywalo
_________________ Taki przewrotny i ambiwalentny Ikar.
Wysłany: 01-10-2006, 00:40
Kamiluska napisał/a:
nigdy nie lubilam muminkow
były widocznie zbyt ambitne dla ciebie, muminki zawierają w sobie optymistyczną filozofię uczą nas czerpać radość z rzeczy małych(słyszymy to już na wstępie "muminki się cieszą radością i życiem i tym że im chmurki bieleją o świcie") , oglądając je dowiadujemy się też że facet w podartym kapeluszu i połatanym płaszczu który spędza życie włócząc się po osiedlu a śpi w namiocie pod mostem (włóczykij) może być wartościowym inteligentnym człowiekiem a nie wioskowym menelem (wpajanie szacunku do bliźniego)
alanho napisał/a:
t6ak samo jak to zę Bolek i Lolek są pedałami
co do Bolka i Lolka to filmy z ich udziałem są dwuznaczne i mogą stanowić dowód
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
**MJ**, w sumie racja jak np popatrzymy na Smurfy widzimy żywą propagande komunizmu jeden rządzi wszyscy myślą ze są mądrzejsi od niego ale boją sie postawić
niby są wśród nich konflikty ale potrafią sie zjednoczyć przeci wrogowi (Gargamelowi) i pomimo zę wróg ten jest większy to nie moze ich pokonać
Wysłany: 01-10-2006, 00:51
alanho, tak naprawde każda bajka zawiera w sobie pewną propagandę i narzuca widzom ideologię zgodne z ideologią reżysera myślę że kreskówki w odrażający sposób próbują opanować umysły niewinnych dzieci za plecami nieświadomych rodziców, trzeba zacząć z tym walczyć bo ja na przykład mam już dziury w moim siedmioletnim umyśle; dziury wypełnione hatifnatami, buką i muminkową propagandą
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
Wysłany: 01-10-2006, 08:33
Ulubione- Smurfy, Gumisie, Zaczarowany ołówek - zawsze podniecona siedziałam przed telewizorem bo nie wiadomo co narysuje ten chłopaczek- a to takie ekscytujace było ,
Pszczółka Maja- kaaaaaaażdy odcinek oglądałam - jeszcze ją emitują w TV i oczywiście Krecik ze swoim słynnym "kamomiiile" i "haloooo!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum