Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak waszym zdaniem najlepiej oszukiwać nauczycieli?
Autor Wiadomość
mick_g 
*

Imię: Michał
Wysłany: 30-06-2006, 14:57   

W I klasie gim. nie ściągałem, oprócz biologi i angielskiego. :) W drugiej załapałem sprawe... Zawsze się uczyłem, ale wiecie jak to jest, część się zapomina. Jeśli miałem biologie, zapowiedzianą kartkówkę z: angielskiego, chemi, polskiego, czy fizyki. Pisałem sobie na ławce lekko ołówkiem. Na biologie i fizyke zawsze mieliśmy wyciągać karteczki z swoich zeszytów, to dalczego niby nie mogłem tam napisać sobie wzorów, czy innych pierdołek ołóweczkiem lekko... :) Polecam... wyciągasz kartke z napisanym tekstem tylko poprawiasz długopisem bierzesz ołówek niby że ci się nudzi i malujesz po kartce, śmiejesz do pani, a na końcu od kogoś pożyczasz gumke od kumpla żeby zatrzeć wszystkie ślady.

Znak zodiaku: wodnik

manieqq 

Wysłany: 30-06-2006, 21:35   

To ja może poradzę jeden banalny chwyt przy odpowiedzi. Jeżeli ktoś wam podpowie, a nauczyciel to zauważy, to nie odpowiadajcie odrazu tylko odczekajcie parę sekund, to jest tzw. syndrom oświecenia umysłu :D Spróbujcie też położyć zeszyt na biurku nauczyciela zwrócony w waszą stronę. Belfer może wogóle nie zajarzyć o co chodzi.
No to tyle z mojej strony ;)

kuba696 
++

Wysłany: 30-06-2006, 22:39   

manieqq napisał/a:
To ja może poradzę jeden banalny chwyt przy odpowiedzi. Jeżeli ktoś wam podpowie, a nauczyciel to zauważy, to nie odpowiadajcie odrazu tylko odczekajcie parę sekund, to jest tzw. syndrom oświecenia umysłu :D Spróbujcie też położyć zeszyt na biurku nauczyciela zwrócony w waszą stronę. Belfer może wogóle nie zajarzyć o co chodzi.
No to tyle z mojej strony ;)

wow!! nigdy bym na to niewpadł xD

Znak zodiaku: skorpion

anitkaa13 
*
Żona Voldemorta :)

Wysłany: 10-07-2006, 09:48   

Unas nauczyciele pozwalają otwierać ksiązki i zeszyty :)

natttaly 
**

Wysłany: 10-07-2006, 09:56   

mick_g napisał/a:
W I klasie gim. nie ściągałem, oprócz biologi i angielskiego. :) W drugiej załapałem sprawe... Zawsze się uczyłem, ale wiecie jak to jest, część się zapomina. Jeśli miałem biologie, zapowiedzianą kartkówkę z: angielskiego, chemi, polskiego, czy fizyki. Pisałem sobie na ławce lekko ołówkiem. Na biologie i fizyke zawsze mieliśmy wyciągać karteczki z swoich zeszytów, to dalczego niby nie mogłem tam napisać sobie wzorów, czy innych pierdołek ołóweczkiem lekko... :) Polecam... wyciągasz kartke z napisanym tekstem tylko poprawiasz długopisem bierzesz ołówek niby że ci się nudzi i malujesz po kartce, śmiejesz do pani, a na końcu od kogoś pożyczasz gumke od kumpla żeby zatrzeć wszystkie ślady.

Nie masz czym sie za bardzo chwalić :zly2:
Lepiej zapomnij
Pozwól zapomnieć
Lepiej daj mi następną szansę

Znak zodiaku: rak

Marcinqq 
**
Yoo

Imię: Marcin
Wysłany: 10-07-2006, 12:22   

ewlink@ napisał/a:
Ja nie umiem ściągać:D Jestem w szóstej klasie i nie jest łatwo, ale nie ściągam:) Niedawno zrobiłam sobie ściąge, ale nie ściągałam z niej:) Dałam mojej kumpeli, która ze mną siedzi w ławce. Ona ściąga takim sposobem, że wkłada sobie karteczkę ze ściągą pod nogi na siedzenie między krok. To jest bardzo sprawdzony pomysł:) Przecież nauczyciel nie może patrzec w krok czy masz tam ściągę, bo zawsze możesz powiedzieć, że Cię molestuje :P haha polecam ten sposób:) :043:

Mi historyczka kazała wstać .... ,więc się zastanów zanim powiesz że to dobry sposób. :/

Mam racje Gość :?:
Ostatnio zmieniony przez Marcinqq 10-07-2006, 12:27, w całości zmieniany 1 raz  

Znak zodiaku: byk

Pedro_s 
*

Wysłany: 10-07-2006, 14:03   

Cytat:
stwierdzam tylko, że daleko bez żadnych ściąg w liceum nie zajedziesz.
Gó**o prawda - ja w liceum w ogole nie sciagalem i zajechalem dosc daleko, na studiach (jak narazie) też to samo.
W ogole sciaganie to jest taka chamska sprawa, że aż mnie skręca jak czytam większość postów w tym temacie.
Ściąganie - klasyczne oszustwo bez żadego usprawiedliwienia. Jeśli ludze uważają tak jak wy to wcale się nie dziwię, że polskie szkoły produkują "kształconych" debili. I to nie jest żadne usprawiedliwienie, że nie uczycie się tego, co was nie interesuje więc ściągacie. W życiu też nie wszystkie rzeczy, które trzeba robić są przyjemne.
Jak się nie interesujecie np. biolgią to po co wam 4 z tego przedmiotu?? Bo rodzice będą źli? Nie rozśmieszajcie mnie. I tak nie będzie wam potrzebny na wybranych przez was studiach. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - nie lubicie przedmiotu to olewajcie go na całego i nie stwarzajcie kłamliwych pozorów sciąganiem - 2 czy 3 wam wystarczy.
Gdybym był pracodawcą i wiedziałbym, że jakiś mój pracownik ściągał w szkole/na studiach to z miejsca bym stracił do niego zaufanie.
Parys napisał/a:
alter_ego napisał/a:
sciąganie jest dla mnie formą oszustwa i zakłamania
o tym to mnie ugodziłaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zakłamanie nie ma tu nic do rzeczy, unikam okłamywania innych i nie okłamuje siebie, staram się bardzo prawdziwie wszystko oceniać a mydlić sobie oczy jakimiś głupotami, że gdy tylko nie będe spisywał to zaraz automatycznie staje nad innymi, którzy spisywali - głupota i to dopiero obłuda.
ten fragment zostawiam bez komentarz bo szlag mnie trafia.

Jacobs 
**
man in black cape

Wysłany: 10-07-2006, 14:49   

najlepiej oszukiwac tak żeby o tym nie wiedzieli....

p0la 
*
Cała ja]:)

Imię: Paulina
Wysłany: 10-07-2006, 18:37   

a ja czasem sciagam czasem nie:p zależy od materiału do nauczenia (czy łatwo sie kuje czy wogóle nie chce wejsc) i od przedmiotu:p z chemi np uwielbiam sie uczyc:p zboczenie takie małe:p a sciagam zazwyczaj z małych karteczek. zadna nowina:p badz na ławce sie pisało:p na reku nie polecam i z zeszytu tez nie:) ale zależy co kto lubi:]

Znak zodiaku: bliznieta

xxxxx12
**

Wysłany: 12-07-2006, 18:34   

Robiłam sobie "pomoce naukowe" zadko ale jednak były

Rajan 

Imię: Marcin
Wysłany: 11-01-2008, 13:57   

Ostatnio nie udaje się spisywac, bardzo pilnują i zaraz 1.

[P]harlequin 
Przyjaciel
vehement flame

Imię: Anna
Wysłany: 11-01-2008, 14:09   

Najlepiej przygotować sobie kartkę, na której będzie się pisało sprawdzian (o ile nie dają testów lub własnych kartek z pieczęcią) i na niej strasznie delikatnie ołówkiem napisać sobie podpowiedzi ;)

Znak zodiaku: lew

[P]Ceemka 
Przyjaciel

Wysłany: 22-01-2008, 19:32   

Nauczycieli sie nie powinno oszuliwac.

LoLkANH 
*
Warta wszystkiego :D

Imię: Ładne
Wysłany: 22-01-2008, 20:46   

harlequin napisał/a:
Najlepiej przygotować sobie kartkę, na której będzie się pisało sprawdzian (o ile nie dają testów lub własnych kartek z pieczęcią) i na niej strasznie delikatnie ołówkiem napisać sobie podpowiedzi

Też tak kiedyś robiłam ;] dobry sposób, chociaż babka mnie raz wyczaiła :P

fobia 
Zasłużeni
Antichrist Superstar

Imię: Albert Fish
Wysłany: 22-01-2008, 20:51   

Ja przyklejam do skarpetki taśmą klejącą. Potem na kart. zakładam nogę na nogę. Wystarczy uchylić nogawkę i gotowe.

Znak zodiaku: skorpion

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu